Отговори
# 780
О, благодаря ти, изключително живо ме интересуваше мнението ти.  Wink

Къде е споменато, че животните не ядат секреции? И те като ядат, а ние се смятаме за толкова еволюирали същества с най-развития мозък, защо и ние ги ядем?

Ох, хора като теб правят много лоша услуга на идеята, за която се бориш. Всеки средно интелигентен човек би прозрял зад думите ти изключително ограниченото мислене. Като една моя позната от ФБ, която ми пуска сърцераздирателни филмчета за разрушени кравешки семейства, за тъжни кокошки с изядени яйца. Същата тази позната е на 30- дневна диета със сок. Нищо друго, само сок. Интересно какво ли мисли тялото и по въпроса?  

# 781
Дънов:
- Ние не бихме имали нищо против това да се изяде една кокошка или едно агне - стига те самите да пожелаят това. Ако те толкова много обикнат своя господар, че пожелаят да се принесат в жертва заради него...

- Хората никога не биха употребили месо, ако биха видели с какви чув­ства на смъртен ужас е напоено то, Заедно с месото човек внася в своите тъкани основата на тоя смъртен ужас. И нека не се чудим след това, ако хората стават нервни, неспокойни, гонени от тежки кошмари. Това са сенките на тоя ужас, пренесени върху човешката душа.

# 782
Дънов и той е психически неуравновесен  ooooh!

# 783
  • София
Дънов не случайно е бил отлъчен от църквата.

# 784
  • София
С риск да възмутя нечия нежна душа, но Дънов за мен не е авторитет. Човекът е бил сектант. Никога не съм разбирала припадането по учението му.

# 785
Наистина ли тези с "присъстваща логика" смятат, че млякото на кравата е предназначено за хората, а не за нейното теленце? Ако е така, се радвам, че логиката ми липсва. Simple Smile

Хм, ти не се ли самоопределяш като "лакторианка"? Или ядеш млечни продукрти произведени от човешка кърма?

# 786
Вие изкарахте всички хора, които не ядат месо за луди, неуравновесени и глупави!
Аз ям месо веднъж на 1-2 месеца и то риба, просто не изпитвам нужда, не се чувствам глупава и ограничена - въпрос на вкус!
Имам приятелка, чието дете не желае да яде месо, а всички в семейството хапват. Никой не го насилва да яде месо, защото ще затъпее Simple Smile
Излагате се с тези теории относно връзката на ителекта с месото.....

# 787
  • София
Вие изкарахте всички хора, които не ядат месо за луди, неуравновесени и глупави!
Аз ям месо веднъж на 1-2 месеца и то риба, просто не изпитвам нужда, не се чувствам глупава и ограничена - въпрос на вкус!
Имам приятелка, чието дете не желае да яде месо, а всички в семейството хапват. Никой не го насилва да яде месо, защото ще затъпее Simple Smile

Точно тук е разковничето! Всичко е въпрос на вкус. Една от най-добрите ми приятелки е вегетарианка от дълги години. Но тя просто не харесва вкуса на месото и млякото. Изобщо не е привърженик на идиотските теории, които Касиди ни представи в последните страници.

Нищо против нямам нормалните вегета като нея. Против съм когато яденето или неяденето на месо се издига в култ и се превръща в религия.

# 788

Няма нищо страшно в това да не се яде месо. Аз също ям малко месо. Когато нямах семейство си живеех на салати. Сега купувам и готвя месо, защото не съм сама. Предимно пилешко и риба. Много хора живеят без месо или с минимум месо. И наистина, препоръките са за консумация на по-малко месо, предимно птици и риба.

Мисля, че тук става дума за разумност. Аз познавам вегетарианци, включително и от форума, които не влизат с безумни изказвания, които говорят за силна ограниченост на мисленето.

# 789
Много ми е интересно докога ще се заклеймяват хора, че имат ограничено мислене, понеже не споделят това на другите или общоприетото схващане? Тъй като не си ме чела от началото, ще повторя - не се боря за нищо, нито съм от веге-семейството, в тази тема писах, за да отговоря на въпроса за кърмата и дали веганите кърмят или не, посочих какво виждат веганите и защо не консумират това, което вие консумирате, и естествено вие скачате като ужилени, защото смятате, че се опитва да ви се вмени някаква вина, а просто се излагат факти, на които няма как да се реагира по друг начин.

# 790

Точно тук е разковничето! Всичко е въпрос на вкус. Една от най-добрите ми приятелки е вегетарианка от дълги години. Но тя просто не харесва вкуса на месото и млякото. Изобщо не е привърженик на идиотските теории, които Касиди ни представи в последните страници.

Нищо против нямам нормалните вегета като нея. Против съм когато яденето или неяденето на месо се издига в култ и се превръща в религия.

Под секрет, пък Касиди яде млечни продукти (или поне е яла до скоро). И смята да храни детето си с трупове и секрети. О ужас!

# 791
Много ми е интересно докога ще се заклеймяват хора, че имат ограничено мислене, понеже не споделят това на другите или общоприетото схващане? Тъй като не си ме чела от началото, ще повторя - не се боря за нищо, нито съм от веге-семейството, в тази тема писах, за да отговоря на въпроса за кърмата и дали веганите кърмят или не, посочих какво виждат веганите и защо не консумират това, което вие консумирате, и естествено вие скачате като ужилени, защото смятате, че се опитва да ви се вмени някаква вина, а просто се излагат факти, на които няма как да се реагира по друг начин.

Това, което излагаш не са факти! Фактите са да наречеш нещата с истинските им имена, а не да говориш за яйцата като "секрети". Това не са факти, това са манипулации, и то от най-долен тип.

# 792
  • София
Точно защото имаме мозъка, трябва да ни дойде наум, че не е за нас кравешкото мляко и  кокошите яйца. Това, че сме еволюирали, не означава, че трябва да забравяме откъде сме дошли и да се смятаме за върха на вселената. Маймуните ядат ли месо? Peace

ако предцитети не бяха яли всичко това, ти най-вероятно нямаше да съществуваш.

Да, шимпанзетата ядат месо, когато им падне, дори ловуват. Вече се смята, че при някои групи шимпанзета има нещо като ловна култура - мъжките се събират и ловуват по-малки маймуни

# 793

Една от най-добрите ми приятелки е вегетарианка от дълги години. Но тя просто не харесва вкуса на месото и млякото. Изобщо не е привърженик на идиотските теории, които Касиди ни представи в последните страници.

Тъкмо такъв е и моят случай. Peace Няма нужда да се нахвърляте на всеки, който има различни възгледи, в тази тема никой веган не би се престрашил да пише, затова изложих възгледите им. Но разбира се, вие веднага тръгвате да заклеймявате, без да се замислите.

# 794

Това, което излагаш не са факти! Фактите са да наречеш нещата с истинските им имена, а не да говориш за яйцата като "секрети". Това не са факти, това са манипулации, и то от най-долен тип.

Точно съм нарекла яйцата с истинските им имена - какво друго са, ако не секрети? Нека за стотен път повторя, преди да тръгвате да ми противоречите, поне да сте ме прочели от първото мнение в тази тема.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт