Отговори
# 990
А, още нещо. Тук сме един вид представителна извадка на обществото. Струва ми се, че има "преуспели" и "специалисти" и сред останалите хора - тези, които сме израснали с Дядо Коледа и Баба Яга. Но може би другите нямат нуждата да се изтъкнат по този начин... И все пак, ако някой иска да сподели, че е неудачник и това се дължи на вярата му в приказки като дете, ще ми бъде интересно...

# 991
А, още нещо. Тук сме един вид представителна извадка на обществото.

Не, не сме. Все по-дълбоко се убеждавам в това. Тук сме във виртуала и не сме баш каквито сме, отделно от това, далеч не сме огледален образ на обществото, което в голямата си част не пише по форумите.  Wink

# 992
Аз нищо не спестявам, всичко се знае: кое от къде идва, функции и части на човешкото тяло- това от 3 годишна възраст! Няма щъркели, пчелички, дядо Коледа, баба Яга и разни други bullshits Simple Smile Никакъв стрес няма, просто мнооого повече интелект и възможност да проведеш разговор като с голям човек без да се налага да се лигавиш и да си измисляш разни глупости.

Това, че ти правиш нещо, изобщо не означава, че е правилно. Разсъжденията какво са глупости и какво интелект, по-добре не споделяй, защото не са много умни. Не знам какъв е тоя зор да се изпреварва развитието на детето и да се затрупва с информация, която просто не е за него, голяма гордост, че с 3-годишно можеш да проведеш разговор като с голям човек, то няма как и да е вярно де Wink
Не можеш да знаеш дали не си причинила стрес на детето, това ще си проличи след години.
Аз съм възпитана по същия начин и съм супер преуспял човек и специалист Simple Smile
Просто докато другите деца вярваха в баба Яга, аз вече можех да чета и да пиша ръкописно.
Децата трябва да се третират като възрастни, ако желаеш да са успешни и продуктивни.
А споменах ли, че като дете въобще не ядях месо?! Не ми се е отразило на интелекта или физиката.
Виждала съм как се коли прасе, кокошка, агне, зайци и т.н.
Да не говорим, че бих убила човек, вместо куче  Peace

Едно нещо не мога да разбера, ако искате да бъдете веге си бъдете, какво трябва да убеждавате хората, колко е хубаво да си Веге и колко е прекрасно и невероятно дете да расте във веге!Аз не мразя веганите защото въобще не се и интересувам от тях, ако толкова се чувстват дискриминирани да си направят държава Вегеландия (Веге Утопия) и да си живеят дълго и щастливо! Moже да отглеждат малки веганчета и т.н.т. Айде стига глупости, достатъчно проблеми има на тази свят - хора умират от глад, войни, болести, петролът свършва, а вие се занимавате с някакви тотални глупости!

Коментар от sofarsogood?

# 993
  • София
Windekind,
именно подходът е важен - едно е на детето да му се каже, че пържолата идва от прасето, друго е да го заведеш да види прасе, окачено на кука, от което режат части. Както и като почине близък - обясняваш му, че човекът вече не е жив, но надали го водиш да гледа как го гримират и обличат преди да го положат в ковчега, защото нали истината трябва да се знае.

Не разбирам какво ужасяващо има в окаченото прасе в магазина за месо. То дори, ако не знаеш, няма и да го познаеш, че е прасе - нито кожа има, нито глава, нито нищо. Не е като да му покажеш мъртва котка или прегазено куче на пътя.

# 994
А, още нещо. Тук сме един вид представителна извадка на обществото.

Не, не сме. Все по-дълбоко се убеждавам в това. Тук сме във виртуала и не сме баш каквито сме, отделно от това, далеч не сме огледален образ на обществото, което в голямата си част не пише по форумите.  Wink

Да, от една страна съм съгласна. От друга пък сме анонимни и поради това в някои случаи сме доста по-истински от на живо. Помислих върху този въпрос във връзка с изказването за специалистите...

# 995
Не разбирам какво ужасяващо има в окаченото прасе в магазина за месо.

Не е нужно да разбираш, просто приеми, че има хора, за които е ужасна и им причинява кошмари. Дай сега като на твоите деца им е било интересно при касапина, да водим всички децата си да гледат същото шоу.

# 996
Нормално е да е ужасяваща гледката и да причинява кошмари. Който е воден от малък по селата и е гледал как се колят, скубят и разфасоват животните е свикнал с тази гледка. Те и лекарите свикват да гледат неща, които повечето хора не могат.

# 997
Windekind,
именно подходът е важен - едно е на детето да му се каже, че пържолата идва от прасето, друго е да го заведеш да види прасе, окачено на кука, от което режат части. Както и като почине близък - обясняваш му, че човекът вече не е жив, но надали го водиш да гледа как го гримират и обличат преди да го положат в ковчега, защото нали истината трябва да се знае.

Не разбирам какво ужасяващо има в окаченото прасе в магазина за месо.
Е, не е особено приятна и естетична гледка, особено за детските очи.

Скрит текст:

Дори аз не бих причинила подобна на децата си.
Има достатъчно други начини да им се покаже и докаже, че всекидневното тъпкане с месо не е полезно.

# 998
  • София
а за кого всъщност е травмиращо? Май първо за майката, за да се сети тя, че детето щяло да се травмира. На когото не му е травмиращо, хич не му идва на ума, че за дете ще е травмиращо да влезе в месарски магазин. Моля ви, не прехвърляйте своите фобии, страхове, непоносимости върху децата!
 А рибата само на филе ли я виждат децата? Не са ли виждали риба с глава, че и на всичко отгоре очите на рибата гледат.  Wink

# 999
  • София
точно тези, които си показала са гнусни, самите магазини, обстановката. Има доста по-европейски начин.

# 1 000
За мен определено не е травмиращо, пазарувам в месарници, не ми е най-приятната дестинация за шопинг, но все пак не е проблем.
Риба купувам предимно на филета и котлети, но веднъж малкият видя как режа главите на две пъстърви и беше доста впечатлен, после не поиска да яде от тази риба и до днес не иска, а преди това си ядеше.

# 1 001
Това с кучето и преди съм го чувала, беше нещо от типа на "ако видя да се дави човек и кучето ми и трябва да избирам кого от двамата да спася, ще спася кучето". Тук е с една крачка напред, всяко куче е по-ценно. Laughing

Една друга веганка пък обясняваше как би пуснала насякъде бомби, които да трепят само хора, та планетата и животните да се спасят от нас.

Ей за такива психопатии иде реч в някои случаи. Познавам трима вегани и при тях се наблюдават подобни ефекти - някаква странна омраза или безразличие към човека. Не участват в благотворителност, насочена към хора, само към животни или природа.

А как ли пък няма да пускам на дете пропагандни материали на групировка със съмнителен морал като ПЕТА Laughing

Последна редакция: ср, 17 юни 2015, 11:53 от негативна

# 1 002
Всъщност много се забавлявам, когато някои се "връзва" и дразни от нечие изказване и се опитва да спести истината на "горките" дечица, които ще получат стрес. Децата в Сирия и Ирак гледат човешки трупове по улиците, а вие спестявате на вашите произхода на пържолата. Това е лицемерие. Смятам, че е спестяване на истината , че децата не се запознаят с процеса на "доставяне" на месото в чинията.

# 1 003
  • София
Аз пък като малка гледах с интерес как баба ми коли кокошки и дави мишки.  Crazy Не се потрисах хич. Докато сега само да чуя за подобно нещо и бягам през девет гори в десета... Вероятно ми е трябвало време, за да "развия" чувство на емпатия, съчувствие или просто жал. А също и да не ми е част от ежедневието коленето на това и онова, разбира се, в противен случай надали толкова щях да го преживявам.
Слава Богу, не съм присъствала и като малка на "свински сватби", телета, агнета и други такива. Почти съм сигурна, че щяха да ме разстроят.

Ох, от рибите с очите ми става някак съвестно...  Rolling Eyes

# 1 004
Всъщност много се забавлявам, когато някои се "връзва" и дразни от нечие изказване и се опитва да спести истината на "горките" дечица, които ще получат стрес. Децата в Сирия и Ирак гледат човешки трупове по улиците, а вие спестявате на вашите произхода на пържолата. Това е лицемерие. Смятам, че е спестяване на истината , че децата не се запознаят с процеса на "доставяне" на месото в чинията.

Па емигрирай с дяцата в Сирия и ги приспивай с книги за Холокоста, за да са готови за истинския живот. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт