Отговори
# 975
Аз нищо не спестявам, всичко се знае: кое от къде идва, функции и части на човешкото тяло- това от 3 годишна възраст! Няма щъркели, пчелички, дядо Коледа, баба Яга и разни други bullshits Simple Smile Никакъв стрес няма, просто мнооого повече интелект и възможност да проведеш разговор като с голям човек без да се налага да се лигавиш и да си измисляш разни глупости.

Това, че ти правиш нещо, изобщо не означава, че е правилно. Разсъжденията какво са глупости и какво интелект, по-добре не споделяй, защото не са много умни. Не знам какъв е тоя зор да се изпреварва развитието на детето и да се затрупва с информация, която просто не е за него, голяма гордост, че с 3-годишно можеш да проведеш разговор като с голям човек, то няма как и да е вярно де Wink
Не можеш да знаеш дали не си причинила стрес на детето, това ще си проличи след години.

# 976
По-знаещи и по-подготвени за живота ги прави споделянето на истините. Интелигентността е друго.
От обяснение, до обяснение има голяма разлика.

Какво може да се види в месарски магазин - свински ушички. Голям шок. Аз няма да ям месо! А, вкъщи - Мамо, подай още една пържола.

# 977
     На мен възрастните дребосъци не ми изглеждат щастливи. Децата трябва да поживеят и в свят на фантазия.

# 978
Какво може да се види в месарски магазин - свински ушички. Голям шок. Аз няма да ям месо! А, вкъщи - Мамо, подай още една пържола.

И на теб какво ти пречи ако с нечие дете е така? Какво да направя, като моите деца са чувствителни и такива неща ги потрисат от дъното на душичките им, да ходя и нарочно да им ги показвам как се прави наденица от охладен бут ли? Че да започнат да изпитват някаква ненужна вина за горките животни и да престанат да се хранят нормално?

# 979
  Абе честно казано при децата тоя потрес трае ден до пладне.

# 980
Аз нищо не спестявам, всичко се знае: кое от къде идва, функции и части на човешкото тяло- това от 3 годишна възраст! Няма щъркели, пчелички, дядо Коледа, баба Яга и разни други bullshits Simple Smile Никакъв стрес няма, просто мнооого повече интелект и възможност да проведеш разговор като с голям човек без да се налага да се лигавиш и да си измисляш разни глупости.

Това, че ти правиш нещо, изобщо не означава, че е правилно. Разсъжденията какво са глупости и какво интелект, по-добре не споделяй, защото не са много умни. Не знам какъв е тоя зор да се изпреварва развитието на детето и да се затрупва с информация, която просто не е за него, голяма гордост, че с 3-годишно можеш да проведеш разговор като с голям човек, то няма как и да е вярно де Wink
Не можеш да знаеш дали не си причинила стрес на детето, това ще си проличи след години.
Аз съм възпитана по същия начин и съм супер преуспял човек и специалист Simple Smile
Просто докато другите деца вярваха в баба Яга, аз вече можех да чета и да пиша ръкописно.
Децата трябва да се третират като възрастни, ако желаеш да са успешни и продуктивни.
А споменах ли, че като дете въобще не ядях месо?! Не ми се е отразило на интелекта или физиката.
Виждала съм как се коли прасе, кокошка, агне, зайци и т.н.
Да не говорим, че бих убила човек, вместо куче  Peace

# 981
Да противопоставяш грамотността на вярата в приказни същества не е белег на зряла психика и интелигентност, особено когато си възрастен човек.
Да се самоопределяш като "супер преуспял човек" и добър специалист - също.

# 982

И на теб какво ти пречи ако с нечие дете е така? Какво да направя, като моите деца са чувствителни и такива неща ги потрисат от дъното на душичките им, да ходя и нарочно да им ги показвам как се прави наденица от охладен бут ли? Че да започнат да изпитват някаква ненужна вина за горките животни и да престанат да се хранят нормално?

Аз за моето дете говорех. Няма как с две изречения да се види цялата картинка, но се наложи рано да обяснявам защо близък човек няма да се върне. Избрах истината тогава. Видях, че не е страшно. Няма нужда да се казва как точно се правят колбаси, но че са от най-лошото месо и химически добавки, може да се каже. Предочитам аз да го кажа, отколкото учител да я заведе в месокомбинат, за какъвто пример говорите. С няколко думи, проблемът не е толкова във фактите, колкото в подхода.

Мога само да кажа, че фантазията никак не е изчезнала. Има си я в изобилие и си я ползва Simple Smile.

# 983
  • София
Аз отглеждам един готов вегетарианец, един отявлен мръвкар-трупоядец и един ... как се казваха, онези които се хранят с въздух.... бретарианец. Пък все от един майка и баща и все едно и също ядат, възпитавам ги еднакво.

Сленцеяд.  Wink Успяла си да събереш цялата палитра.

# 984
Windekind,
именно подходът е важен - едно е на детето да му се каже, че пържолата идва от прасето, друго е да го заведеш да види прасе, окачено на кука, от което режат части. Както и като почине близък - обясняваш му, че човекът вече не е жив, но надали го водиш да гледа как го гримират и обличат преди да го положат в ковчега, защото нали истината трябва да се знае.

# 985
Аз съм възпитана по същия начин и съм супер преуспял човек и специалист Simple Smile
Просто докато другите деца вярваха в баба Яга, аз вече можех да чета и да пиша ръкописно.
Децата трябва да се третират като възрастни, ако желаеш да са успешни и продуктивни.
А споменах ли, че като дете въобще не ядях месо?! Не ми се е отразило на интелекта или физиката.

Какво се очаква от нас, аплодисменти ли? Или да даваме това като пример на децата си и на другите около нас? Чак такова самохвалство не бях срещала...  ooooh!
Но поне лека-полека се връщаме към темата - какво НЕ трябва да правим с децата си.  Whistling

# 986
  • n/a
...

Действително, това не би трябвало изобщо да е
тема за разговор. Даже и за мисли не би трябва-
ло да е тема. Но какво ли знаем всеядните за из-
висената веге-природа.
Не се извинявам за реченото от мен.

# 987
Едва сега виждам последното изречение. Няма какво да коментираме, всичко е ясно.

# 988

Изключително противно светоусещане  Sick

# 989

Супер преуспял човек и специалист? Браво! С какво се занимаваш, че не съм те чувала досега.

Общи условия

Активация на акаунт