Отговори
# 960
Щом има хора, които не изпитват никакви лишения, когато според някои се "лишават" от месо, мляко, яйца, щом могат да си набавят всичко, необходимо за организма, това достатъчно ясно говори само за себе си.
Това говори ясно само по себе си за какъв процент от хората?!?!
Аз лично познавам вегани, които сами си казват как са видели недостатъците на този режим. Да не говорим каква част от хората, които ИЗОБЩО познавам, са вегани. Сигурна съм, че всеки ще сподели какъв малък процент от познатите му следват този режим и колко от тях с ръка на сърцето ще кажат, че се чувстват прекрасно.
И още нещо - аз лично намирам за достоверно мнението на веган, който е такъв поне 3-4 години или повече. Ако един човек е бил всеяден примерно 20 години и изведнъж стане веган, много ясно, че ще се чувства добре, организмът има запаси, които за една година лишения често пъти не се изчерпват. Та затова за мен ако един новоизлюпил се веган се перчи колко му е добре, за мен мнението му е несъстоятелно.  Peace
Не мога да ви изчета.

Аз станах вегетарианец на 11 след едно колене на прасе .След това прочетох и книгите на Лидия Ковачева и се поинтересувах от менюта ,витамини и прочие.
Към месото винаги съм била капризна като малка и само кайма, кренвирши, пиле и дотам съм хапвала. Но зеленчуци и плодове на корем ,както и сирене,яйца,масло и кашкавал. До ден днешен съм така.

Бях вегетарианка 17 години ,т.е. до 27 или до момента в който забременях. Бях опитала риба и морски дарове наскоро и изведнъж ми се приядоха луканка, кюфте и печено пиле. Започнах да се храня всеядно ,но пак с превес на растителна и млечна храна.

От тези 17 години ,2 съм била и веган и не ми понесе ,прекалено обичам млечните .
Но не смятах ,че имам право да лишавам детето си от нещо ,само защото аз така съм рекла за себе си и не го правя. Мъжа ми е твърдо месояден и без месо не може да изкара и ден .Детето ни е микс от двамата ,но си хава всичко.

2 години след раждането пак се върнах на веганстовото за година и в последните  4 години съм всеядна като никога не съм опитвала агнешко, телешко, овче, заешко, дивечово месо и т.н. Капризна съм и към рибите и консумирам 2-3 вида макс и малко морска храна ,другото са млечни ,салати,ядки, зеленчуци, семена ,варива и плодове.

Все още обичам кайма и кренвирши ,както и луканка ,но най-вече пилешко или пуешко.
Хората сме различни и няма нужда да се препираме. Важното е да не лишаваме децата си . Peace

Последна редакция: ср, 17 юни 2015, 04:28 от Анонимен

# 961
  • Ямбол
Ох, Контеса, нищо не ти разбрах от писаниците. Сега какво си - веган или месоядно?! Само разбрах, че все още обичаш разни мръвки.  Rolling Eyes

някой може ли да ми каже новото име на Краси?

Heart Eyes!

Последна редакция: ср, 17 юни 2015, 04:31 от DimiLoca

# 962
  • София
Доколкото помня, детето не е било водено в кланица, а в месарски магазин. Какво толкова може да се види в един месарски загазин! В кланицата никой няма да допусне деца. Дори нас, навремето, в гимназиална възраст, когато бяхме на бригада в Родопа, не ни допускаха до тази част на завода, в който бяха животните и беше кланицата (то дори не беше кланица точно, една групичка се промъкнахме тайно и огледахме).

А на моите деца едно от интересните неща беше в един месарски магазин, в който има прозрачна стена на транжорната част, да гледат как касапинът разфасова месото и оттам научиха откъде са вратните пържоли, откъде бонфилето, кое е бут и кое плешка. А мен лично ме изуми колко дълъг и голям е един кравешки език. Все се каня да купя някой път и да сготвя, само не зная как. В крайна сметка това са животни, отглеждани за храна, месото им е храна. Никой не си яде домашния любимец, нито прави показно на детето как се убива животно и как се корми, нали така! Нека очертаем границите на здравия разум!

# 963
Контесо, книгите на Лидия са манипулативни, доста истини е спестила в тях, за да ги нагоди към теорииките си

Кафе, много точно казано
Лицемерието и егото им е огромно

# 964
  • София
Лидия Ковачева е преписвала здрава от гуруто си. Изчела съм я. На повърхността, ужким, всичко звучи логично, но след по-задълбочена замисляне се вижда, че е един сапунен мехур. Спекулации, доста добре комбинирани.

# 965

А на моите деца едно от интересните неща беше в един месарски магазин, в който има прозрачна стена на транжорната част, да гледат как касапинът разфасова месото
Ми, да. Виждаш ли как от малки си ги превърнала в кръвожадни зверове! Ама то от месояден какво да се очаква!
(Не ме приемайте насериозно, моля)

# 966
  • София
Море, направо съм ги омагьосала, само за пържоли питат! При това ги искат по-тлъстички.

# 967
  • София - Рим и обратно
Ммм, сочничка пържолка с хрупкава тлъстинка по края Heart Eyes... Колко му трябва на човек. И що за липси трябва да имаш, за да разглеждаш пържолата като труп Crazy, че и на детето си да го внушаваш.

# 968
  • София
трябва му гарнитура от пържени картофи и салата (или класиката кебапчета с картофи и лютеница)

# 969
  • Пловдив
трябва му гарнитура от пържени картофи и салата (или класиката кебапчета с картофи и лютеница)
Бъркаш! На сочната пържола и трябва бира! beer beer3 beer2

# 970
Моите пък не ядат пържоли (то и аз не обичам), въобще месо на парчета избягват. Все гледам да им го приготвя под формата на кайма. Поради тази причина си купих мелница за месо, че нямам доверие на съдържанието на готовата кайма.

# 971
  • Пловдив
Аз отглеждам един готов вегетарианец, един отявлен мръвкар-трупоядец и един ... как се казваха, онези които се хранят с въздух.... бретарианец. Пък все от един майка и баща и все едно и също ядат, възпитавам ги еднакво.

# 972
Децата трябва да са запознати с нещата и истинските им имена! Трябва да знаят цената на месото и в какви ужасни условия и колко жестоко отглеждат животните. Има доста филми на PETA. Какво като е дете, трябва да вярва в Дядо Коледа и Феята на Зъбчетата ли?

И защо, каква е целта на това запознаване? За да се потресе като детето на онази съфорумка, чийто клас бил воден в месокомбината и сега детето й отказва да яде месо ли? Съжалявам, че не си спомням ника, но всъщност част от дискусията тръгна именно от нейния пост.
Аз поне гледам да спестявам на моите деца доста истини, които не са за деца, поне докато не станат достатъчно големи, че да не им причиняват стрес. Те затова са деца - за да бъде светът им детски, мирен и приятен, с измислици, феи и дядо Коледа. Като пораснат, тези неща няма да ги има, но и няма да плачат ако случайно видят как се коли зайче.
Аз нищо не спестявам, всичко се знае: кое от къде идва, функции и части на човешкото тяло- това от 3 годишна възраст! Няма щъркели, пчелички, дядо Коледа, баба Яга и разни други bullshits Simple Smile Никакъв стрес няма, просто мнооого повече интелект и възможност да проведеш разговор като с голям човек без да се налага да се лигавиш и да си измисляш разни глупости.

# 973
  • Пловдив
Аз нищо не спестявам, всичко се знае: кое от къде идва, функции и части на човешкото тяло- това от 3 годишна възраст! Няма щъркели, пчелички, дядо Коледа, баба Яга и разни други bullshits Simple Smile Никакъв стрес няма, просто мнооого повече интелект и възможност да проведеш разговор като с голям човек без да се налага да се лигавиш и да си измисляш разни глупости.
И аз нищо не спестявам на децата, ама ядат месо. Знаят, че домашните животни се отглеждат за храна. От къде идва мялкото, месото, яйцата.

# 974
Нищо общо няма между щъркела и Дядо Коледа.
Децата, които се присмиват на вярващите в последния, често са най-обикновени грубияни с лоша емоционална и социална интелигентност.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт