Отговори
# 1 110
  • София
 Joy Че, то, и аз си лекувам така децата - когато не зная дали са за лекар, дали да им се дава нещо по-сериозно, напр. антибиотик, ги лекувам по бабешките методи - топли крака, инхалации, парацетамол и спане, може и да ги разтрия и чайче да им дам. Ако два дни не видя подобрение, ги водя. Предполагам, че дори има по-видим ефект от хомеопатията.

# 1 111
  • София
Не се подигравайте, защото гъшият дроб може да лекува разни болежки при хора от зодия Телец.  Crossing Arms
Особено върху препечена филийка и с чаша леко шампанско, нали? И мен ме лекува идеално, нищо, че не съм теле Flutter.

Майка ми е Теле, обожава гъши дроб. На мен ми е  Sick

Щерката за почти 5 години е пила един-единствен път антибиотик. При това можеше да й го спестя, но бяхме в чужбина и аз се панирах. За сметка на това, тези 3-4 мамчета, които уж лекуват децата си САМО с хомеопатия, са опирали по няколко пъти до АБ. Признават с отвращение и се заричат некст тайм да не го купуват. Пък после аз съм си била тровела детето. Това ако не е лицемерие..

# 1 112
Аз пък най-обичам да си сравняваме децата. Радвайте се там, че не сте имали сериозни проблеми.

# 1 113
Аз пък най-обичам да си сравняваме децата. Радвайте се там, че не сте имали сериозни проблеми.

Peace
От опит мога да кажа, че е въпрос на късмет детето ти да се роди здраво и да не е от болнавите, личният принос не е толкова съществен, колкото и да се бием в гърдите как ние ги каляваме, храним здравословно, не тровим с химия и т.н. Аз имам и от двата модела в нас, гледам ги сходно мисля Simple Smile Важното е да се полагат адекватни грижи за децата и да не се сравняват с тези на комшийката.

# 1 114
  • София

Аз пък най-обичам някой да ми задава тон в живота. Като теб.

Не сравнявам деца, просто отбелязвам, че хора, които ми продухват ушите с чудесата на хомеопатията и ме обвиняват как си тровя детето, са всъщност лицемери. Щото не разчитат само на тези ''чудеса'', ми дават и доста конвенционални хапове.

# 1 115
Относно хапчетата и болестите. Решението е едно - изграждане на здрав имунитет при децата.
Имам една близка приятелка: не дава на детето да се изцапа, да играе с кучета/котки, тича постоянно след него с мокрите кърпи и дезинфектанти, а резултатът е супер болнаво дете.

Пример при мен: навън в най-големия студ, ски всяка зима по много, никакво навличане, домашни любимци, много плодове и зеленчуци, резултатът е дори липса на хрема.

# 1 116
 Само хомеопатия не може да излекува нищо, това, поне мисля, е ясно.

Имунитетът действително е много важен, закаляването също, както  и начина на живот, храненето, движението. Всъщност мокрите кърпи на никого не са навредили, понеже имунитет не се изгражда със замърсяване Laughing

# 1 117
Съгласна съм, че нито една крайност не е здравословна - нито хомеопатия за пневмония, нито антибиотик за хрема. Но все пак читавите лекари (било те и хомеопати!) тази разлика я правят и никога няма да настояват на "хомеопатията си", ако човекът е за по-сериозно лечение.
Друг е въпросът дали човекът или родителят е решил да е на самолечение. Това е съвсем, ама съвсем друга диагноза и тук не са виновни хомеопатите.  Peace

# 1 118

Имунитетът действително е много важен, закаляването също, както  и начина на живот, храненето, движението. Всъщност мокрите кърпи на никого не са навредили, понеже имунитет не се изгражда със замърсяване Laughing

Тук грешиш. Доказано е , че организъм, който никога не е бил излаган на вредни влияния/бактерии е много по-уязвим....
Абе, ако детето ти не е яло кюфтета от кал....после не се чуди защо боледува.

# 1 119
  Аз съм толерантна към хомеопатичните средства, понеже поне не могат да навредят никому сами по себе си.

Не е точно така, защото липсата на ефект също е риск.  Peace

# 1 120
  • София
Да отпочнем отчета на каляващите майки! Старт на хвалбите!

# 1 121
  • София
Аз не калявам. Дори не съм съвсем сигурна какво точно предполага каляването  Rolling Eyes

# 1 122
Моето по-малко дете до 4-5 годишна възраст също не беше приемало АБ, но през един ледено студен февруари, пристигайки в София от топла страна, където беше израснало, внезапно се разболя така че без АБ нямаше излекуване.
Като беше на 9 ЛЛ упорито изписваше хомеопатия за грип (според нея), после почна с АБ, но детето взе да държи температура близо до 40. И така три седмици. След упорито настояване най-сетне пусна изследвания и се оказа, че е с два възпалени бъбрека. Интересно как се оправя това без АБ и то не от масовите, които обикновено изписват.

# 1 123

Тук грешиш. Доказано е , че организъм, който никога не е бил излаган на вредни влияния/бактерии е много по-уязвим....

То няма такъв организъм сред децата. Не е възможно да осигуриш на детето си стерилна среда.

Сега за миенето/бърсането   на ръцете ли спорим? Grinning

# 1 124

Абе, ако детето ти не е яло кюфтета от кал....после не се чуди защо боледува.

Чак до кюфтета от кал не, но наистина е така. Има много интересно проучване, децата на фермери от (мисля) Южна Германия боледуват много по-малко от средно статистическото дете заради контакта с бактерии и други "мръсотии". Обаче децата на Амишите, които имат сходен генетичен материал и сходен поминък, боледуват дори още по-малко. Разликата е в оръдията на труда, които ползват двете групи. Съвременни технология в първия случай, и методи на около 200 години във втория.

Общи условия

Активация на акаунт