Дайче

Благодаря за всички коментари

Много от мненията ви съвпадат с моите.
Сцената Сафие & Искендер /когато трябваше да я удуши / за мен беше преиграна,много дълго време Искендер мота това въже в ръцете си ,а Сафие беше предвидила всичко и се преструваше на заспала.Нещо много съшито с бели конци ми се видя цялата работа. Искендер все още не беше научил ,че тя е майка му и знаеше каква предателка е Сафие и какво причини на всички в двореца ,а се чудеше какво да направи.
Смятам ,че образа на Искендер не е изчерпан ,а ще продължи да се развива и ще видим враждата между Давуд паша и Искендер .
Много ми е жал за Ахмед.За неговата болест исках и преди да пиша ,симптомите които ни показват са за обострен гастрит ,и за това лекаря беше сигурен ,че могат да го излекуват.Действието на отровата върху отворените рани в стомаха ускоряват смъртта на султана .
Не ми харесва Хюмашах .Първоначално ни я представиха като умна жена ,а се оказа пионка в ръцете на майка си .Уж обича Ахмед ,а не направи нищо за да спре Сафие ,макар че знаеше целите и. И защо иска да си отмъсти на Кьосем ? За това ,че разкри кражбите от държавната хазна ,за това че уби съпруга си и вместо да я накажат я прикри ? Или Хюмашах завидя на Кьосем за любовта на Ахмед и за децата които му роди ? Не само ,че изпрати Ясемин като подарък ,ами продължава с интригите настройвайки Гюлбахар срещу Кьосем...
Жал ми е Зюл ,защото почтенните и верни хора винаги страдат.
Хайде и малко майтап ...