Стара Загора 75 - Презареждане!

• 93 245
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря, момичета.

# 106
Мили мами,
 Hug Hug Hug

можете ли да ми препоръчате лекар от СЗ, който да е разумен, адекватен и да не повтаря като папагал, че щом веднъж съм родила секцио, винаги след това трябва да е секцио. Ходих на няколко места в София, потвърдиха ми, че въпреки предното секцио сега имам перфектните предпоставки да родя нормално. А в моя град такъв лекар не намерих - искам да пробвам в Стара Загора, защото София ми е много далеч, пък и на главата м иса 2 деца вече Wink и е трудно това с организирането до София.

много благодаря, ако не съм писала в правилната тема - дайте съвет къде да пиша  Hug Hug Hug

# 107
  • Стара Загора
rumka833 , аз бих препоръчала Христов от Ниамед. Макар и там да се носи славата, че обичат да режат, аз не съм съгласна с това твърдение. Правят това, което иска родилката.

# 108
Аз пък бих казала точно обратното - не в Ниамед (без значение при кого)! Но за съжаление не мога да препоръчам такъв доктор, какъвто търсиш. Дано намериш все пак! Успех!

# 109
  • Стара Загора
*Teddy* , всеки си има право на мнение.Аз съм изключително доволна от целия екип там, както има и много други като мен, и разбира се ще има и много недоволни.Но това се отнася за всяка една болница и за всеки един лекар.Има много добри и много лоши рецензии, но няма как да е иначе...

# 110
Разбира се. Peace

# 111
истината е, че колкото хора - толкова мнения. Дано добрите да са повече от лошите ... аз не знам дали има 1 болница в Бг, от която пациентите да са 100% доволни. И в София съм била и обикаляла по най-частните и най-скъпите, и по държавните ... и пак е същото. Не намерих една със 100% перфектна репутация. Какво да Ви кажа, някой път  и до късмет опират нещата ..

# 112
  • Стара Загора
Няма как за каквото и да било да има само добри мнения.Важното е ти да останеш доволна, а не колко не са били доволни.Дано извадиш късмет с добро отношение в която и болница да решиш да отидеш, защото всяко раждане си е стресиращо за родилката, дори и да не раждаш за пръв път.Макар, че ти си раждала секцио първия път, така че за теб това ще е нещо ново, така че успех  Hug

# 113
Два пъти раждах в Ниамед по естествен път и отстъпка ми направиха втория път. Очарована съм! Както се държите Вие, така ще се държат и с Вас. Имате хора насреща си, не слуги. Те са там да наблюдават здравословното състояние на Вас и детето Ви, но не са длъжни да ви гледат детето. От момента, в който го родите, то е Ваша отговорност. Аз бях мила и съобразителна, такива бяха и всички с мен. Всички до един - от санитарката до лекаря. Първата нощ с първото дете два пъти виках сестрата, понеже не можех да го успокоя, помолих я човешки и тя ми отвърна човешки. Това е!

# 114
Прашинка,

далеч съм от мисълта, че лекарите и акушерките са ми длъжни с нещо. Аз лично, колкото и да съм толерантна, се сблъсквам на моменти със стена от неразбиране, посредственост и не знам как да го нарека още - например твърдението, че "ако по време на бременност аз не кача 15 кг, а моето дете не се роди 3 кг - или на мен ми има нещо, или на детето". И това ти го казва в очите лекар, при когото си отишла на консултация и все пак, очакваш адекватна реакция. След такива приказки, малко или повече, човек си има едно на ум към, буквално всички, от лекарското съсловие. Или когато не ми откри двустранна пневмония, а ми изписа парахчета АЦЦ за кашлянето ... Просто смятам, че човек трябва да не се доверява сляпо, а и да мисли и разсъждава, проверява дори, защото всеки лекар може да сгреши.

радвам се, че хората са мили и отзивчиви, ще се свържа с д-р Христов за мнение по моя проблем. Благодаря ти  Hug Hug Hug

# 115
  • Стара Загора
Аз не бих се наела да препоръчам когото и да е било , точно защото няма как да има 100% доволни от някой лекар.
Там където ходих  Аз  абсолютно  всички познати ми казваха " ооо там задължително ще те срежат- дори всичко да е нормално ще измислят нещо".Много ми беше странно как е възможно, нали аз съм там, как ще направят  нещо без мое желание.
Не ги послушах и продължих да си ходя при същият лекар, последните месеци обсъдихме раждането и аз бях категорична , че искам нормално раждане ( всичко беше абсолютно нормално през цялата бременност). Лекарят споредели съмнение, че нормалното раждане ще е трудно, защото плодът е по- едър .Тогава вече бях напълно убедена, че всички са били прави .Все пак  не се отказах да раждам там- всичко започна и завърши нормално, но действително раждането беше много дълго и трудно на ръба на силите ми - Бог и екипът ми помогнах а, всичко да завърши добре, много съм им благодарна за всичко. Сестрите се шегуваха, че спокойно могат да ме пишат в книгата на гинес  JoyОттогава се убедих, че по-добре да се доверявам повече на  лекарите отколкото на хорското мнение.Всеки случай е напълно индивидуален!

# 116
  • Стара Загора
Така е niditop3 , но жената тук пита за мнение и който иска си споделя опита.А тя какво ще реши е неин избор - никой не и опира вила на врата.Нормално е всеки преди да направи своя избор да събере мнения - аз също го направих и не мисля, че е лошо тези, които вече имат опит да си кажат с какви впечатления са останали.Даже напротив, на мен ми помогнаха, разбира се чух отзиви за различни лекари, но си избрах единият от тях и не съжалявам  Peace

# 117
  • Стара Загора
Абсолютно съм съгласна, че човек трябва да се информира добре  Peace
Просто се дадох за пример, как не е добре да се прави -да имаш твърде много предубеждения.
Ценя опита на всеки!(Дано не е прозвучало обратното.)

# 118
Първото си дете раждах при д-р Иванов в Ниа мед - отношението беше супер. сега пак Иванов ме следеше, но за съжаление не раждах при него. Сега раждах в Иван Рилски и мн. Съжалявам. Никакво човешко отношение нямат 99% от лекари, санитари,

# 119
  • тук и там
Според мен е важно да имаш доверие на лекаря си-от самото начало -за това и според мен е по-добре да се роди при този,който ти следи бременността .През тези 9 месеца имате време да се опознаете - е и той наясно със състоянието ти най-добре.Аз лично съм била разочарована от прехвалени лекари по форумите,така че -е добре човек да вярва на собствената  си преценка и усещане -при среща със лекаря.Първото си дете съм раждала във Ниа Мед при диктор Христов-нямам хубави спомени от раждането-напротив,за мен си беше супер-травмиращо  и непрофесионално водено раждане-свързано със болка,сълзи и стрес(по сегашната ми преценка)..Раждах нормално,ако това има значение и никой не ме е натискал за секцио-това не мога да отрека-друг е въпроса,че да раждаш -като ти сложат конска доза окситоцин в системата -без постепенно дозиране,да ти правят епизиотомия и да раждаш без упойка,както и да те шият обезболена със кремче лидокаин си е болезнено и стресово изживяване-определено  не си го представях по този начин,нито пък д-р Христов ми го описа така на предварителните прегледи.Не искам да засегна никога-но коментари от рода на "лекарите се държат така,както и вие с тях,и те не са ви слуги"-ми се струват смешни и нелепи на база сегашният ми опит и за съжаление само в БГ хората мислят по този начин-лекарят е там за да ни помогне по всякакъв начин,включително и да ни накара да се чувстваме сигурни и спокойни-поне е така, в по-голямата част от цивилизования свят-но това е друга тема.Човешкото отношение също би трябвало да е част от работата на лекари,мед.персонал,санитари-в края на краищата те са си избрали тази професия и им влиза в задълженията да помагат на майката,и на детето-и по никакъв начин не би трябвало това -как някаква сестра е показала на майката как да успокои детето си,да се приема все едно  тя и е направила лична услуга ! Peace

Последна редакция: вт, 11 авг 2015, 08:27 от Kaisia

Общи условия

Активация на акаунт