Стара Загора 75 - Презареждане!

• 93 282
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
На мен пък като цяло не ми харесва думата "задължения". Искам не всеки да си върши "задълженията", а да прави това, с което може да бъде полезен. Не може ли да гледаме един на друг като на хора, а не да се делим на потребители и служители.
Въпрос: Ти искаше въобще ли да не те боли, докато раждаш? Аз два пъти раждах без никакви упойки, и два пъти ме шиха с кремче. Раждането боли! Не си въобразявайте друго!

Имам две деца, с едното бяхме в болница 5 дни, отделно за 6 години покрай ясли и градини съм обиколила лекари доста. Как пък все добро отношение получавам!

Последна редакция: вт, 11 авг 2015, 09:24 от praschinka

# 121
  • тук и там
На мен пък като цяло не ми харесва думата "задължения". Искам не всеки да си върши "задълженията", а да прави това, с което може да бъде полезен. Не може ли да гледаме един на друг като на хора, а не да се делим на потребители и служители.
Въпрос: Ти искаше въобще ли да не те боли, докато раждаш? Аз два пъти раждах без никакви упойки, и два пъти ме шиха с кремче. Раждането боли! Не си въобразявайте друго!
Раждането може да бъде вълнуващо,безболезнено преживяване и хубав спомен за цял живот и второто ми раждане беше точно такова-да,исках да не ме боли-и няма какво да си въобразявам,преживяла съм го! Peace

# 122
Без грам ирония питам! Как така безболезнено?

# 123
  • тук и там
Със упойка-разбира се!Просто и двата пъти ми бяха предизвикани ражданията-първото съм го описала..Второто-със постепенно дозиране на окситоцин,така че да симулира естествено раждане и да даде време на организма да  реагира така-както става и при естественото раждане.Поставяне на упойка и възможност да си пускаш дозата сама,когато прецениш че има нужда-със едно натискане и т.н-но не е по темата...Има и друг начин за раждане-и аз бях изненадана-но е факт.Не съм раждала в БГ,но мисълта ми беше,че от частна болница, пък било и в  БГ-очаквах по-голям професионализъм от страна на лекарите а не най-великият момент от живота си да го свързвам  само със болка,рязане,шиене и спомена как се молих-"Само нека да свърши това по-скоро,Боже!"Peace

# 124
Най-болезненото нещо за мен бяха контракциите и това, че незнаеш още колко остава да изтърпиш!Как контролираш болката от тях!

# 125
  • Стара Загора
За съжаление раждането в Б-я е по-често травмиращо отколкото прекрасно преживяване  Sad.За това точно не бих препоръчала никой .
Кой какво то да ми казва за мен естественаите контракции са много по-безболезнени от тези с "изкуствения "окситоцин.Аз за това звъннах на лекаря чак след 8 часа контракции , чувствах  се много по-добре в къщи- спокоойна и обгрижена.В болницата нещата се промениха започна се едно вземане на кръв , системи.... все едно нещо ти има

Последна редакция: вт, 11 авг 2015, 10:15 от niditop3

# 126
Ами ако наистина ми има нещо.... Носят отговорност за мен в болницата, имат право да направят нужното за да се подсигурят...

# 127
  • тук и там
Когато ти сложат упойка-не усещаш болка при контракции-важно е да усещаш самите контракции,както беше и при мен,но без болката-но това е работа на анестезиолога,а първите контракции -когато са на половин час-са по скоро като менструални болки-в смисъл,че няма защо да те обезболяват.Аз" раждах" втория път -9 часа...колкото обикновенно трае и нормалното раждане-и това беше целта-тялото да реагира като при нормално раждане,за да може и бебето да се подготви да излезе -както при  нормално раждане.В Ния Мед-отидох със 2 см разкритие и контракции на 30 минути,-мислех даже че ще ме върнат  за  сутринта,беше посред нощ -но като за първо раждане и липса на опит-отидох до болницата .Ами приеха ме,сложиха ме в пред-родилна зала и ми сложиха система със окситоцин..Не знам как са я дозирали-но получих пълно разкритие за 2 часа...можете да си представите каква болка и стрес е за тялото и за бебето това-упойка не ми сложиха,защото се оказа че след тази доза окситоцин -няма време за упойка...и това при положение,че  те предизвикват раждане-тоест,предполага се че контролират процеса.

# 128
9 часа ми се струват вечност, а не нормално... От първата контракция в живота ми до раждането минаха 5 часа. 22:45 за първи път усетих каквато и да е болка за цялата бременност(звънях на майка ми да питам какво е контракция и дали това, което усетих е контракция), в 00:00 часа влязох в болницата с контракции през 10 минути, Калин се роди в 3:50 часа. Вторият път първа контракция към 2:00 часа, в 4:00 часа отидохме в болницата, в 6:30 се роди Даниел. Слагаха ми системи някакви, но незнам с какво. За упойка нямаше време. Може би и при мен е имало ударно окситоцин, но се радвам, че родих бързо. И може би донякъде се радвам, че съм се разминала с упойката. Щастието и огромното облекчение те облива на мига, в който се появи бебето. Но аз по принцип обичам чувството, че съм се преборила с нещо или, че съм надвила така да се каже болката и страха. Обичам битките в преносен смисъл!

# 129
  • тук и там
Не знам,praschinka-аз правя сравнение между моите две раждания...Може да е практика да гледат раждането да мине  възможно най-бързо, и за това да слагат окситоцин и то в големи дози-но за мен си беше затормозяващо."9 часа раждане" е силно казано-по-скоро се чувствах все едно съм си в къщи-бяхме заедно с ММ през цялото време-там имат отделни стаи -които се водят предродилни,не е имало стрес,нито болка.Споделям го-защото,ако нямах шанса да родя в чужбина и да видя там как е-и до сега щях да си мисля,че си е съвсем наред  да умирам от болка,да ми правят епизиотомия  като не знам въобще дали е имало нужда-или за да им е по-лесно на тях(родих малко бебе-и беше ясно че ще е такова много преди раждането),после шевове -за които също не искам да си спомням и т.н.Ясно е ,че всеки си избира как да ражда-със или без упойка,бабите ни не са раждали със упойка,но аз исках упойка -предпочитах да си спестя болката-очаквах по-професионално  да се справят-частна болница,Христов го спрягат за един от най-добрите Аг в Стара Загора и т.н...Това имах предвид,че често прехвалени лекари и болници,всъщност не предлагат нещо по-добро от останалите болници,освен по-добри стаи да речем  Simple SmileСпирам със темата и се извинявам за спама-но е факт,че за едни и същи лекари и болници -имаме различно мнение,както и различни изисквания и очаквания към тях-може би от това идва разминаването. Peace

# 130
ох, и аз искам да имам смелостта да отида когато вече съм с 4-5 см разкритие, като че ли у дома ще е по-леко, отколкото в болницата - където ще съм самичка, или пък заобиколена от викащи и стенещи момичета/каъо мен самата, де Wink/.

До сега не ми се е случвало - все са ме водели, че преносвам с по 10 дена, и са ме приемали авансово. Но, да Ви кажа ... ММ е честно казано по-притеснителен и страхлив и от мен. С първата ми бременност си бях легнала на леглото и нещо леко ме приболя. Помолих го да ми помогне да стегна багажа = само да извади чантата и да слага каквото му кажа. Та - той милият, поседя в средата на стаята 2-3 минути, с гръб към мен, и като се обърна ми каза - не, не мога - тези работи не са за мъже. Изморих се. Целият беше пребледнял. Wink ще кажеш че той ще ражда Wink)

та - да се върна на мисълта си - смятам, че щом ММ ме усети, че ми става нещо, за отрицателно време  ще е запалил колата и сложил чантата и мен самата вътре - и газ към болницата. Това, дето разправят че трявба да чакаш до 5 минути да имаш контракции - при него няма да мине. Като малък е бил свидетел как една жена е родила буквално пред очите му, в коридора на болницата, защото не могла да стигне до родилното...и все за това се присеща, и ... тъй, няма да е съгласен с 2 думи  Peace

# 131
  • Стара Загора
rumka833 , такива работи аз не приемам. И моя се опита да ми даде зор, но аз не му позволих.В 1 часа ме хванаха контракциите, но чаках на леглото да видя дали ще се увеличат, понеже няколко вечери преди това имах същите, но просто отминаха.И след като се уверих, че се увеличават влезнах да се къпя... мнооого бавно, заради контракциите  hahaha в 2:40 бяхме в болницата и в 04:15 родих прекрасно момченце. Като през цялото време мъжа ми ме гледаше с поглед защо не побързам, но усещаше, че сега не е момента да ми дава съвети при положение, че аз се мъча.И се радвам, че постъпих така, защото наистина не съм стояла повече от 30мин в предродилна  ooooh!

# 132
  • Стара Загора
Аз също не съм доволна как протече раждането ми в Ниамед 2008ма. Отидох в 6 ч.с 3см разкритие, в 10 родих. И окситоцин ми сложиха, и без кремче дори ме шиха, но това, което не мога да преглътна е, че ме караха да напъвам цели 2 часа без да имам и грам напъни, както и че Христов избута бебчето ми най-накрая... Затова момченцето си избрах да родя в Иван Рилски (не че там са цветя за мирисане, с което бях съвсем наясно, но не исках да се връщам в Ниамед). Добре, че раждането ми мина бързо - 4 часа от първата контракция до появата на детенцето ми, от които в болницата само 2, слава Богу, щото и там пълно с абсурди...

# 133
  • Стара Загора
Оххх ... май повечето имат лоши и дори травмиращи спомени от раждането, а не трябва да е така.И аз имам не много приятни, но гледам да не се обръщам към тях  Naughty

# 134
Аз също не съм доволна как протече раждането ми в Ниамед 2008ма. Отидох в 6 ч.с 3см разкритие, в 10 родих. И окситоцин ми сложиха, и без кремче дори ме шиха, но това, което не мога да преглътна е, че ме караха да напъвам цели 2 часа без да имам и грам напъни, както и че Христов избута бебчето ми най-накрая... Затова момченцето си избрах да родя в Иван Рилски (не че там са цветя за мирисане, с което бях съвсем наясно, но не исках да се връщам в Ниамед). Добре, че раждането ми мина бързо - 4 часа от първата контракция до появата на детенцето ми, от които в болницата само 2, слава Богу, щото и там пълно с абсурди...

Астера,
това потъмненото съвпада 1-1 с моето раждане. Ния мед - 2008г - часове - всичко...  Simple Smile

Ноо, си мисля, че това / лакътя в корема/ е единствения начин при липса на напъни, раждането да завърши нормално. Предпочиташ да ти бяха направили секцио ли? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт