Стара Загора 75 - Презареждане!

• 93 286
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
Dareland, за какво секцио говориш след 2 часа! изкуствени напъни  Shocked Според мен просто не им се е чакало  ooooh! За мен това е насилствено израждане ....

# 136
  • Стара Загора
Цялата работа беше, че аз трябваше да родя до 10 ч., както и стана. После 2 часа на магарето и в 12 направиха планираното секцио на момичето, с което след това бяхме в една стая. Кой ще ме чака да си направя разкритието, че и естествени напъни да ми дойдат... Освен всичко друго и през тези 2 часа непрестанно напъвай,напъвай,напъвай, акушерката с ръка ми увеличаваше разкритието... Не е нормално това! И въпреки всичко, не съм с горчиви спомени от ражданията си. Лошо отношение към мен нямаше, както и специално Simple Smile Но аз не съм го и търсила, нито очаквала. Избрах Ниамед тогава, заради по-добрите хигиенни условия пред АГ-то. За второто си раждане избрах Иван Рилски, защото не исках в Ниамед, но ако нямах избор, пак бих се върнала там.

# 137
  • Стара Загора
Сега като ви чета, може би и моето раждане е можело да мине по- леко ,ама не са ме дочакали.Мен също ме караха да напъвам без напъни, но пък имах разкритие  newsm78 поне така ми казаха.Първата контракция започна в 2.30 вечерта, аз реших да си остана в къщи повечко  Whistling... отидох на прегледа чак в 10.30 -приеха ме с 6 см. разкритие и се започнаха процедурите .Системата ми я включиха в 12.45 и в 13.30 казаха , че имам пълно разкритие.Заведоха ме в родилна зала и казаха като усетя да напъвам, ами да но аз нямах абсолютно никакви напъни, само контракции....и така до 14.30 благополучно се роди синът ми (чрез натисик).Обясниха ми , че заради по-едрия плод било така  newsm78

# 138
  • Стара Загора
Сега като ви чета, може би и моето раждане е можело да мине по- леко ,ама не са ме дочакали.Мен също ме караха да напъвам без напъни, но пък имах разкритие  newsm78 поне така ми казаха.Първата контракция започна в 2.30 вечерта, аз реших да си остана в къщи повечко  Whistling... отидох на прегледа чак в 10.30 -приеха ме с 6 см. разкритие и се започнаха процедурите .Системата ми я включиха в 12.45 и в 13.30 казаха , че имам пълно разкритие.Заведоха ме в родилна зала и казаха като усетя да напъвам, ами да но аз нямах абсолютно никакви напъни, само контракции....и така до 14.30 благополучно се роди синът ми (чрез натисик).Обясниха ми , че заради по-едрия плод било така  newsm78
... и с мен беше така, но на мен натиска ми беше заради двойно увита пъпна връв през рамото и веднъж през вратлето на бебето ... не можах да го изкарам сама  hahaha

# 139
При първото ми раждане и мен ме натиснаха, и съм много благодарна на човекът, който го направи. Аз имах контракции и напъни като за раждане, разкритие само 2 см. Опитаха се хората да ми помогнат, но моето разкритие така и не се получи без епизотомията. После казаха, че тоновете на бебето са започнали да спадат, и трябва много бързо да родя. Но аз - дали от липса на опит с напъните, дали защото бяха поотминали вече, дали от преумората, която ме беше обхванала, и аз не знам - нещо не се справях. С едно натискане и детето ми се роди, за което съм много благодарна. Може би се налага такава интервенция, защото нямаме добър опит с напъването, поне аз си мисля така.

# 140
  • Стара Загора
Аз напъвах както трябва и колкото сили имам, но бебето беше по-едро.Без натиск, нямаше  как да излезе нормално.Но все пак е можело да изчакат,естествените напъни  Crossing Arms

# 141
не знам, аз за моя случай конкретно, лежах на магарето към час - напъните като почнаха и легнах. Обаче нешо не се получаваше, и едната акушерка явно се притесни нещо и почна да ми крещи и на докторката да крещи, че тоновете спадали. В един момент около магарето имаше хора от всички страни - наредени плътно един до друг, сигурно 6-7 човека. Предполагам, че не е било без причина. Но при мен натискането не доведе до разкъсване, например, нито до нищо - просто изтика бебето навън. Така или иначе вече ме бяха срязали с ножицата - епизотомия. В него момент не усетих особена болка ... то когато всичко ти е изтръпнало, едно натискане повече или по-малко ..

# 142
Здравейте момичета Simple Smile и аз съм от бъдещите мами и много ще се радвам ако някой сподели мнения за доктор Начева. Доколкото съм запозната изражда в болница Тракия. Знаете ли,ако се наложи секцио в тази болница, само спинална упойка ли е опция за извършването му? Извинявам се ако въпроса ми е глупав, но доста неща се питам и съм се Оплела като пате в калчища от късчета информация оттук оттам.

# 143
2-3 случая покрай мен са раждали при д-р Начева - все са с добри отзиви. Аз лично не съм раждала при нея, та не мога да говоря от личен опит. Секцио също не съм раждала, та и по този въпрос съм безполезна. Mr. Green

# 144
  • Стара Загора
Аз също нямам впечатление от нея като наблюдаващ лекар, но от визитациите, когато лежах за задържане и след раждането съм с много добро мнение - внимателна и мила. Следеше бременността на едното от момичетата, с което лежахме за задържане - беше бременна след инвитро, на 42, ако не се лъжа, и освен всичко това с гинекологични операции, но държеше да си роди нормално и така и роди. С всички тези „предпоставки” за секцио, колко от родните гинеколози ще се съгласят да поемат такъв „риск”? Това също е показателно, според мен.

# 145
Определено сложна ситуация е имало при тази жена. И аз съм чувала малко но все положителни коментари за нея като гинеколог и затова реших да попитам тук за повече информация.Благодаря ви момичета, имам още малко време да реша. Надявам се всичко да е наред. Астера доволна ли си от положените грижити за теб в Тракия  откъм акушерки, санитарки...?

# 146
  • тук и там
Вчера минах през две места в центъра,където продават калъфи за телефони и не намерих това което търся-а именно калъф за телефон за ръка(за спорт).Мога да поръчам от някъде,но ще платя и за доставка и предпочитам първо да проверя в града.Някой да е купувал скоро и от къде?Благодаря!

# 147
Аз, по стечение на обстоятелствата, родих при д-р Начева и цял живот ще съм й благодарна на тази жена, защото ако не беше се намесила тя, щяха да ме срежат ей така, щото не им се занмава с нормално раждане. С много добри впечатления съм от нея и, така че Ади, ако ще раждаш при нея можеш да бъдеш спокойна, че си в добри ръце! Simple Smile

И да, раждането може да бъде безболезнено И БЕЗ УПОЙКА и аз съм живият пример за това. Е, не мога да си кривя душата, че хич пък не ме е боляло, но всичко е до психическа нагласа и до това как ти приемаш нещата. Всички емоции и усещания по време на раждането, пък и не само, идват от мозъка /поне за мен/. На всички бъдещи мами пожелавам да имат моето раждане-час и 20 минути цялата отне. Simple Smile

# 148
Дай боже да минава толкова леко при повече бъдещи майки. Благодаря за отзива за д-р Начева Simple Smile

# 149
и в казанлъшката болница не слагат упойки - освен при секцио. Сложиха ми 2 инжекции - бусколизин и спазмалгон, и това беше. /в д-то естествено  Embarassed / Помогнаха ми донякъде, абе като цяло бяха добре. Вероятно с упойка ще е по-добре, но и тъй не се умира. Аз имам много нисък праг на болка - смятайте, припадам на зъболекарския стол още като ми барнат зъба. Така че, щом аз издържах - всеки ще може.  Peace

искам да ви питам - ако сте раждали нормално след секцио - при кой от Стара Загора?
И още нещо - упойка слагаха ли, окситоцин?

Ходих на преглед при д-р Христов, видя ми се много положителен човек, дано не сбъркам, но аз вече съм толкова резервирана към всьо и вся, че .. не знам  Sad

пишете ми ако имате инфо, терминът ми е каря на месеца  baby_neutral baby_neutral baby_neutral

Общи условия

Активация на акаунт