Математически турнири - 33

• 106 264
  • 727
  •   1
Отговори
# 540
Защо МБГ се провежда на различни дати? В 125-то вече мина.
Ако задачите са същите, то те вече се знаят за тази събота от по-предприемчивите...а доколкото знам има втори и трети кръг.
Ако ще е така и за СМТ, който влиза и в рейтинга за СМГ , си е направо кретенщина..
Да, задачите са същите. И е обичайна практика състезанието да не се провежда в един и същи ден навсякъде. Решение на организаторите е да зададат времеви диапазон на провеждане вместо конкретна дата и час.
Въпросът периодично изниква всяка година около провеждането на всеки кръг, подобно на този за ЕК.

# 541
Защо МБГ се провежда на различни дати? В 125-то вече мина.
Ако задачите са същите, то те вече се знаят за тази събота от по-предприемчивите...а доколкото знам има втори и трети кръг.
Ако ще е така и за СМТ, който влиза и в рейтинга за СМГ , си е направо кретенщина..

Само това състезание е така,другите не са. Peace
Днес мина и при нас,няма нищо изнесено ,само разбрах от децата,че задачите за четвърти клас са били доста трудни.

# 542
Здравейте,
дали  имате информация  за Черноризец дали  все  още  можем  да  се включим  и да платим таксата,  ние  сме изпуснали  срока

# 543
  • София
Здравейте,
дали  имате информация  за Черноризец дали  все  още  можем  да  се включим  и да платим таксата,  ние  сме изпуснали  срока
Аз бих се обадила и задала този въпрос на телефона даден за контакти за 125-то училище, ако става въпрос за София  Peace

# 544
Здравейте,
Добре е да уточните за кой град става дума.

# 545
За  София, от  125 СОУ и ПЧМГ, категорично  отказаха до 23ти било, аз бях  сигурна, че е  26ти. явно  съм  се объркала

# 546
На официалната страница на турнира пише, че в тези две училища записването е до 23 октомври, което е днес. Не разбирам защо са ви отказали освен ако сте пропуснали обявените часове за записване.
Скрит текст:
СОФИЯ - 125 СОУ "Боян Пенев"
жк "Младост 1", до блок 43
Записване от 05.10. до 23.10. всеки работен ден от 8:00 до 17:00 ч. в стая 402
Телефон: 0988903025
СОФИЯ - Първа частна математическа гимназия
бул. "Ген. Михаил Д. Скобелев" № 58
Записване от 05.10. до 23.10. по следния график:
Понеделник от 11 до 14 часа
Вторник от 11 до 14 часа
Сряда от 8 до 10.30 часа
Четвъртък от 9.30 до 10.30 и от 12 - 14 часа
Петък от 13 - 15 часа

# 547
Да  беше  след  5  часа  когато реших  да  видя   дали  и  други  училища   са  станали   домакини, нали  беше  написано, че Информацията за записване ще се допълва и  видях  че  е  било   до  днес 17 часа.

# 548
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Да  беше  след  5  часа  когато реших  да  видя   дали  и  други  училища   са  станали   домакини, нали  беше  написано, че Информацията за записване ще се допълва и  видях  че  е  било   до  днес 17 часа.

може да си направите екскурзия до Благоевград, например или друг съседен град на София ,където ще се проведе състезанието, ако ви откажат за столицата

# 549
  • Sofia
Здравейте. Има ли някъде календар за състезанията за тази учебна година? В смисъл на всички състезания на едно място. И ако може да ми кажете кои от тях стават за 1ви клас? И последно - първолаците трябва ли да могат да четат за да се явят на състезание или има кой да им чете условията на задачите?

# 550
  • София
http://alekdimitrov.com/calendar.asp

тук има календар на състезанията. Може и от тук да се видят състезанията за 1 клас:
http://klasirane.com/1-klas-zadachi.asp

няма кой да им чете условията. Всеки се оправя сам. В повечето състезания поне 80% са текстови задачи, ако не може да чете, ще е голям проблем според мен. Трябва да се чете бързо и най-вече да схваща смисъла.

# 551
Здравейте. Има ли някъде календар за състезанията за тази учебна година? В смисъл на всички състезания на едно място.
За пръв път от много време насам все още няма официален календарен план, а наближава краят на октомври.
Аз бих препоръчала този календар. Намирам го за доста подробен и добре подреден. Даже вече го видях безсрамно копиран на поне две други места.  Grinning

# 552
  • Sofia
Благодаря!  Hug
Много жалко за четенето! Значи явно тази година не сме готови за състезания. А са доста добри по математика....

# 553
  • София
Благодаря!  Hug
Много жалко за четенето! Значи явно тази година не сме готови за състезания. А са доста добри по математика....

Това не пречи да си решавате вкъщи, като четете условията на детето. И когато се научи само да чете и се справя може да отиде на състезание, към края на учебната година би трябвало всички да могат да четат.

# 554
Благодаря!  Hug
Какво значи, че не сте готови? По това време на годината в задачите за първокласници почти няма текст. Даже мисля, че изобщо няма. А до пролетта, когато са следващите състезания за първи клас е много вероятно децата да са достатъчно напреднали с четенето.
Ето един пример от миналогодишния СМТ за първи клас.
Искам само да уточня, че това да си добър в училищната математика далеч не означава, че си достатъчно подготвен за състезания. Погледнете задачи от състезания за първи клас, които се провеждат преди Нова година. Нека детето се пробва, пък чак тогава решавайте дали е достатъчно готово или не е.

Общи условия

Активация на акаунт