Математически турнири - 33

• 106 170
  • 727
  •   2
Отговори
# 660
  • Вече на светло в София
math_mother, благодаря ти!

# 661
  • София
Синът ми ми каза, че в СМГ ги викат в 8,30 за ЧХ.
Състезанието щяло да започне в 8,50, за да се освободи училището до 10,20.  Thinking

# 662
  • Резерват "Северозапад"
Да, същата информация имам и от щерката - 8,30 да са там.

# 663
  • ride my bike...
Резултати от математика без граници ОУ П.Р.Славейков - Варна
http://slaveykov.net/systezaniya/mezhdunaroden-turnir-matematika-bez-granitsi/

# 664
На 14-16.11.2015 г. ще се проведе деветото издание на Есенния математически турнир (ЕМТ) за ученици от 8-ми до 12-ти клас.
Състезанието ще се проведе на 15.11.2015 г. (неделя) от 10.00 до 14.30 часа в София в Ректората на Софийския унивирситет “Св. Климент Охридски”, бул. “Цар Освободител” №15.

Скрит текст:
                                                                              До директорите на училища

Уважаеми Г-н/Г-жо Директор,
На 14-16.11.2015 г. ще се проведе деветото издание на Есенния математически турнир (ЕМТ) за ученици от 8-ми до 12-ти клас. ЕМТ е включен в календара за извънкласна дейност на МОН и СМБ и се организира със съдействието на Американска Фондация за България (АФБ) и Фондация “Георги Чиликов”. Резултатите от ЕМТ важат за определяне на разширените национални отбори за BOM и EGMO и участват при изчисляването на рейтинга на учениците. Стана традиция условията и решенията на задачите, както и имената на победителите, да се публикуват в сп. Математика.
Състезанието ще се проведе на 15.11.2015 г. (неделя) от 10.00 до 14.30 часа в София в Ректората на Софийския унивирситет “Св. Климент Охридски”, бул. “Цар Освободител” №15. То е индивидуално, като ще има индивидуално и отборно класиране. Всеки отбор се състои от 4 човека от съответния клас. За отборното класиране ще се сумират точките на участниците от съответния отбор. Не се разрешава участие на повече от един отбор от клас от училище, но броят на индивидуалните участници не е ограничен.
С настоящото писмо каним Вашето училище да вземе участие в състезанието. Таксата за правоучастие е 5 лв. за стипендиантите на АФБ (за 2014-15 г.), 10 лв. за всеки участник в отбор и 15 лв. за всеки от останалите участници. 
АФБ и Фондация “Георги Чиликов” осигуряват средства за награден фонд за индивидуалното класиране, купи за отборно класиране и специална награда. Финансовото обслужване на ЕМТ се извършва от Унимат СМБ ЕООД.
Участници извън София, които желаят съдействие за нощувки на 14.11 и/или 15.11 могат да получат информация от организационния комитет (Димитър Димитров – 0896616549, Румяна Караджова – 0888304158 и Линка Минчева – 0888319901).
Заявки за участие се приемат на e-mail esenenmt@abv.bg. Моля използвайте само приложения формуляр. Срокът за получаване на заявките за участие е 10.11.2015 г.

София, 21 октомври 2015 г.                                        проф. дмн. Петър Бойваленков,
                                                                                        от името на журито на ЕМТ

# 665
  • София
Състезанието щяло да започне в 8,50, за да се освободи училището до 10,20.  Thinking

Да мяткат задачите към останалите училища тогава... хахаха  Twisted Evil

и какво предлагате? многогодишната традиция за провеждане на това състезание да се променя заради някакви си избори??? и да се мести състезанието с месец напред / назад? ами като има тогава други състезания какво правим... те на организаторите много им харесва този хаос, та всяка година го правят... аман от мрънкачи, не можещи да предложат иначе нищо рационално... като не ви изнася не ходите на състезание и толкова, участието не е задължително!
Това изказване е толкова абсурдно, колкото и недоглеждането от страна на организаторите тази година. Сигурна съм, че турнирът можеше да се проведе без драми в София в зали на Софийски университет на 1 ноември както е по традиция  Wink
Сравнението за важността на избори и състезание по математика няма да коментирам изобщо. И накрая ще подчертая, че яваването на моето дете на това състезание е задължително  Wink

# 666
Някой може ли да каже какво точно представлява бланката за отговори за СМТ.
Интересувам се за втори клас.

# 667
  • София
Някой може ли да каже какво точно представлява бланката за отговори за СМТ.
Интересувам се за втори клас.
И аз се интересувам, но за първи клас  Praynig

# 668
  • София
Πyблиĸyвaнo e paзпpeдeлeниeтo пo зaли зa явявaщитe ce на "Черноризец Храбър" във BУЗФ, ФMИ (зaпиcaни в ΠЧMГ), ФMИ (зaпиcaни в 125 COУ), Xимичecĸи фaĸyлтeт (зaпиcaни в 107 OУ):
httр://www.mаth.bаѕ.bg/сh/

# 669
Πyблиĸyвaнo e paзпpeдeлeниeтo пo зaли зa явявaщитe ce на "Черноризец Храбър" във BУЗФ, ФMИ (зaпиcaни в ΠЧMГ), ФMИ (зaпиcaни в 125 COУ), Xимичecĸи фaĸyлтeт (зaпиcaни в 107 OУ):

desi_9025, Hug Hug Hug
На мен нещо не ми се отваря посочения линк, но специално за записаните в ПЧМГ се вижда и тук.

# 670
Състезанието щяло да започне в 8,50, за да се освободи училището до 10,20.  Thinking

Да мяткат задачите към останалите училища тогава... хахаха  Twisted Evil

и какво предлагате? многогодишната традиция за провеждане на това състезание да се променя заради някакви си избори??? и да се мести състезанието с месец напред / назад? ами като има тогава други състезания какво правим... те на организаторите много им харесва този хаос, та всяка година го правят... аман от мрънкачи, не можещи да предложат иначе нищо рационално... като не ви изнася не ходите на състезание и толкова, участието не е задължително!
Това изказване е толкова абсурдно, колкото и недоглеждането от страна на организаторите тази година. Сигурна съм, че турнирът можеше да се проведе без драми в София в зали на Софийски университет на 1 ноември както е по традиция  Wink
Сравнението за важността на избори и състезание по математика няма да коментирам изобщо. И накрая ще подчертая, че яваването на моето дете на това състезание е задължително  Wink

за недоглеждане на организаторите и дума не може да става защото лично знам, че хората знаеха за проблема доста от рано... и че просто нямаха опция да сменят с много датата защото има други състезания... знам, че София е център на света, ама все пак да Ви обърна внимание, че ЧХ се провежда и в други градове, където по случайност опцията СУ я няма...

всъщност много съм изумен как нещо сравнително дребно е огромен проблем за някои... или пък някои хора просто обичат да си мрънкат ей така, за спорта...

# 671
На този линк: http://www.vuzf.bg/ има опция за виртуална разходка във ВУЗФ. Може би ще е полезен за най-малките деца. Да се ориентират поне визуално къде ще бъдат. Със стрелката може да се влезе и в самата сграда, както и по етажите.  Simple Smile

# 672

На мен нещо не ми се отваря посочения линк...
Участниците, които са се записали в ПЧМГ за явяване в ПЧМГ, да се явят в 9:30 часа на 31.10.2015 г. в сградата на ВУЗФ (Висше училище по застраховане и финанси), жк Овча купел, ул. Гусла № 1 (карта). (Тази събота в сградата на ПЧМГ ще се проведе балотаж на местните избори за кмет на район Красно село и достъпът ще е ограничен.)
Участниците, които са се записали в ПЧМГ за явяване във ФМИ към СУ (Факултет по математика и информатика), да се явят в 9:30 часа на 31.10.2015 г. в сградата на ФМИ, ул. Джеймс Баучър № 5, 326 аудитория.

Разпределение на учениците, записани в ПЧМГ

Участниците, които са се записали в 125 СОУ, да се явят в 9:00 часа на 31.10.2015 г. в сградата на ФМИ (Факултет по математика и информатика), бул. Джеймс Баучър № 5. (В сградата на 125 СОУ също ще се проведе балотаж за местните избори и училището ще е затворено.)
Разпределение по зали на записаните в 125 СОУ - залите са във Факултета по математика и информатика. В сградата на 125 СОУ "Проф. Боян Пенев" няма да има състезатели поради ограничения достъп за изборите.

Участниците, които са се записали в 107 ОУ, да се явят в 9:30 часа на 31.10.2015 г. в сградата на Химическия факултет, бул. Джеймс Баучър № 1.
Разпределение по зали на записаните в 107 ОУ - залите са в Химическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

# 673
  • Варна
Резултати от математика без граници ОУ П.Р.Славейков - Варна
http://slaveykov.net/systezaniya/mezhdunaroden-turnir-matematika-bez-granitsi/

Благодаря, Лалуни! bouquet Само да вметна, че от Варна ще има още резултати - тези на децата, явили се в Материка. Кога ще ги оповестят обаче нямам идея.

# 674
  • София
100 деца в залата на моето дете. Няма да е само въпрос на знания, а и на съсредоточеност. Децата не са свикнали да работят в такива условия.

Общи условия

Активация на акаунт