Математически турнири - 33

• 106 055
  • 727
  •   1
Отговори
# 705
Преди 15 мин съпругът ми е говорил с организаторите и те са му отговорили " не били предвидили балотажите и за 2-3 дни това са могли да организират".  Simple Smile

# 706
Хех, е как не били, нали затова не е на 1-ви.
По някакво явно уърпулско 6-то чувство пропуснахме записване.

# 707
  • Там, където мечтите се сбъдват

[/quote]

Ей, жива да си, вече се бях прежалила да ходя чак до 1во в сряда!

А къде се търси, принципно, тази дама? Тя учителка ли е, или представител на организаторите?

[/quote]

Питай охраната, ако я няма ще те пренасочат директно към канцеларията. Ако искаш предварително звъни по телефона.

# 708
Догодина очакваме състезания в Зала 1 на НДК.  Peace

# 709
Догодина очакваме състезания в Зала 1 на НДК.  Peace
Сега е модерно - заключени в Армеец...

Шегата настрана, но сега погледнах, че в тази зала 101 няма закачалки за връхните дрехи. А както облегалките са масички за задния ред, то и там няма как да си оставиш дрехата. Може би ще е добре да вземем якетата на децата в нас, за да не им пречат и те. А чантите с телефоните ще могат да си ги сложат в крата евентуално.

# 710
 #Crazy

Последна редакция: пт, 30 окт 2015, 23:34 от mariposa de noche

# 711
Това със засичането на времето и мен ме дразни,  от 2 год организират МБГ в А Кънчев и не засичат време,  обърнах внимание пак не е засичано

# 712
  • ride my bike...
Мисля, че времето има значение само за финалния кръг, но може и да греша newsm78

# 713
Мисля, че времето има значение само за финалния кръг, но може и да греша newsm78

8. Класирането за всеки кръг е отделно и се извършва по класове/възрастови групи.
     Класирането се извършва по брой решени задачи (точки).
     При равен брой решени задачи на по-предно място се класира участникът, който е решил повече от задачите със свободен отговор.
     При равни показатели - общ брой решени задачи и брой решени задачи със свободен отговор, по-напред в класирането е този ученик, който е изразходвал по-малко време за решаването на задачите.
     Класирането се обявява не по-късно от 7 дни от края на периода за провеждане на кръга и се публикува на интернет страницата на турнира: www.mathematicalmail.com.

Източник

# 714
.

Последна редакция: пт, 30 окт 2015, 23:35 от mariposa de noche

# 715
Не знам какво имаш предвид под топ 3 на града, но тук е детето станало първо на Хитър Петър в страната в тази възрастова група. Тя не е ли в тези "топ" на града?
Резултати от математика без граници ОУ П.Р.Славейков - Варна
http://slaveykov.net/systezaniya/mezhdunaroden-turnir-matematika-bez-granitsi/

Малък опит за статистическа извадка на базата на резултатите на децата от 3-ти клас, явили се в ОУ "П.Р. Славейков".
Явно от задачите със свободен отговор препъни-камък са били три от тях (въпреки че няма как да знаем дали всички са сгрешили едни и същи), само едно дете и то с резултат 16 т. е успяло да реши една от тези 3 по-трудни задачи.

Всичко това, разбира се, е много относително, тъй като това са резултатите само на част от явилите се изобщо във Варна, а и сред тях не са ТОП 3 на града, доколкото са взели участие в това състезание.

Най-масовият резултат - 12 т., очертава средното ниво.

# 716
Добре че влезнах в темата да погледна има ли някаква инфо за утре. 283 деца в зала 101 определено си е изненада..по-добре да ги предупредим отсега отколкото да се озоват утре нищо неподозиращи. Не е приятно, но какво да се прави. Успех на всички

# 717
.

Последна редакция: пт, 30 окт 2015, 23:36 от mariposa de noche

# 718
  • най-шареното място
Mariposa, и аз щях да пиша, че не спазват срока.
Но челна тройка в трети клас, за мен лично, е малко пресилено. Малки са още и тепърва ще се разместват доста.
Скрит текст:
Доколкото аз знам, е доста некоректно да се говори за Славейков и Материка като източници на резултати. Трябва да има поне още 3-4 училища. Не знам дали обяввяват сами или директно в сайта на организатора резултатите. Аз лично точки никога не съм виждала.

# 719
Mariposa, и аз щях да пиша, че не спазват срока.
Но челна тройка в трети клас, за мен лично, е малко пресилено.  
И за мен е пресилено. Да не говорим, че поименните коментари за потенциала на второкласници ми идват в повече.

Последна редакция: пт, 30 окт 2015, 23:36 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт