Сладкарничка за книги - тема 45

• 23 680
  • 745
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Мижче, благодаря ти за новата тема   bouquet Ще й се насладя на картинките от вкъщи, че в момента много ме лази (по Вени) ...  ooooh!

За избирането на какво да чета, откакто активно се подвизавам в Литературния, съм станала много придирчива към книгите. Доверявам се на хора, с които имаме сходен вкус и досега се сещам само за две книги, които категорично не са ми харесали. На Блажев препоръките никога не съм ги вземала пред вид, защото не познавам човека, т.е. Неговото мнение не ми е важно Naughty

# 16
  • Пловдив
Мижи,  благодаря за темата по-късно ще я погледна през лап-топа.

Лу,  ако беше в близост до мен с удоволствие бих закупила нещо...онлайн няма ли опция?

Аз и друг път съм споделяла, че книги, които са нашумели или много коментирани ме отблъскват, макар и да се е случвало да чета нещо, което е на гребена на вълната.
Тази вечер ще започвам едната от книжките,  които ми изпрати Ганито /пак се извинявам, че леко ще ги забавя/

# 17
  • София
Деска, Лу ни е тъкмо в размерите  Wink
И аз с удоволствие ще разгледам алъш вериша  Heart Eyes

# 18
Щом новата тема е котешка, е тъкмо като за мен!  Heart Eyes
Благодаря, МижHug  Hug  Канех се да ти кажа колко много ми харесва премяната ти!  Heart Eyes Heart Eyes

Венка, тук съм!  Hug
Много се радвам, че започваш "Стоунър", дано ти хареса!  Hug Hug

"Кутия за птици" аз само съм я зачитала и от първите 50 страници нямам отрицателно мнение, даже напротив - много ме грабна и ме е яд, че нямам време да се потопя в нея напълно. Искам да й се отдам на тази книга, а не за 5-10 откраднати минути по рейсовете  ooooh!

Днес понеже нямаше много хора и имах възможността да почета малко, бях хванала една книга на Паоло Джордано, от когото наскоро излезе нова книга - "Чуждо тяло". Взех днес "Самотата на простите числа", тъй като заредихме и от нея, за да имаме - брилянтна книга е! Малко прекалих, отметнах около 100 и нещо странички, но е просто феноменална. Стяга те за сърцето, впива нокти в него, но и същевременно е красива и смислена!  Heart Eyes Обожавам такива книги, а авторът и той е хубавец ... въобщееее ... кеф!  Heart Eyes

"Чети с мен" беше наистина много тъпо преживяване, очаквах повече хора и въобще повече активност. Аз бях с МП, даже са ни изтипосали на снимка във фб, аз приличам на отвратителен плондир  Sick Sick Sick Sick
Нооо... здраве да е ... следващ път не ми трябва такава инициатива, за да си седна в парка да си чета   Peace

Дев, аз лично съм притеснена за теб, всичко наред ли е?  ooooh! Hug Hug

Относно дългите ми постове и кого притесняват: някои момичета са ми казвали, че не могат да четат дълги постове, досадява им. А и другото, което е - аз отделям по час, час и нещо, за да ги напиша, а после все едно не съм ви писала или питала нещо. Няма проблем, не на всеки му е важно да гледа какво пишат другите, разбирам напълно. И Сливче - няма проблем, и аз не обичам недомлъвки!  Peace
Само че - аз нямам намерение да влагам толкова в нещо толкова банално може би, като един пост, без да получа някакъв ответ, на какъвто съм се надявала  Peace
Надявам се обяснението ми да удовлетвори неразбралите и да не обиди никой - нямам такова намерение  Peace

Обичам ви и ми липсвате!  Heart Eyes

# 19
  • Belgium
Нези, мерси и тук  Heart Eyes Hug

Деска, Слив, ама аз това не го казах да си рекламирам алъш-вериша  Blush

А да се похваля, че ще опитам малко да разчистя лудницата.

Деска, няма онлайн опция, ако остане нещо, ако искаш мога да ти драсна ЛС  Hug

Бъб, какъв плондир, 100% си изглеждаш чудесно. "Самотата на простите числа" и аз много я харесвам  Heart Eyes
Между другото, ако си искаш "Светлината..", само дай знак и ще се разберем да ти я донеса нейде. Че не знам кога ще сколасам да прочета "Лисицата", да не ти бавя другата книжка.

За дългите постове, не знам кой се отегчава да ги чете. Мен лично понякога ме мързи да пиша дълги постове в темата, признавам си честно. Просто много отдавна съм свикнала на кратка комуникативна форма във форума. Но се опитвам понякога заради темата да бъда по-обстойна.

# 20
  • София
Интересно ще ми е какво ще кажеш за "Стоунър".
Ще кажа, че съм на 154 страница вече. Наистина харесвам динамични книги, а "Стоунър" в известна степен е такава. Джон Уилиямс пише превъзходно!  Бъбли, благодаря ти, ме ми избра нея Hug.
Лу, абе ти не си ли много малка, за да помниш събранията на Политбюро (това е нескопосан опит да те питам на колко години си  Heart Eyes).

# 21
  • София
Лу, нямам предвид реклама  Embarassed
Моля те  Hug
Лично аз съм сигурна,че каквото и да сложиш на сергията ще е перфектно.

# 22
Лу, моля ти се! Като отвратителна лелка съм в лицето, не знам какъв е тоя ъгъл, изглеждам с осемнайсет двойни брадички  Sick Sick
Иначе, не ми е проблем "Светлината....", когато прочетеш и "Лисицата" - тогаз! А и на някоя среща може да ми ги върнеш  Peace
Иначе, ако дойдеш до книжарницата и това е вариант  Peace

Венка, ех че съм щастливааа! Зачетох я, когато я избирах и много се надявах да ти допадне, усещах я някак си като за теб.  Heart Eyes
Онзи ден продадох книжката на Хилари Мантел, която си беше избрала в списъка - на една дама, която също като нас обича исторически романчета, но все пак е доста по-запозната в сферата и реших, че Филипката ще й дойде слабовата  Peace

# 23
  • Belgium
Венка, ти колко ми даваш?  Flutter Whistling

Слив kiss

Бъб, може и да мина през книжарницата, защо не  Laughing Ама ще ти драсна преди това разбира се, да не се разминем.
Че на среща не знам кога ще успея да дойда обикновено лятото пътуваме по-често и то в последния момент.

Хилари си е тежка артилерия, но пък пише чудесно. Само човек да не е фен на динамичното действие  Laughing

# 24
  • София
Здравейте,

Миж, благодаря за темата.   bouquet  bouquet Hug Hug

И   animal037  animal037

# 25
  • на североизток от Рая
 Здравейте, минавам само да се запиша.

Миж, благодаря за всичките котаци и за хубавата ни нова тема!  Hug

Утре ще пиша повече.

Лека нощ, да спите в кош!  smile3524 newsm46

# 26
  • София
Венка, ти колко ми даваш?  Flutter Whistling
Тук по принцип сме на 22, но аз ти давам между 25 и 27, без право на обжалване  Grinning Hug.

# 27
  • ГОре на черешата...
Миж, благодаря за прекрасната котешка тема  bouquet!

И мен ме е налазило /харесва ми този израз Laughing/, та я успея да прочета, я не Confused...ама така ще е този месец, големи размисли и страсти има...

Не всички -  Hug Hug Hug

# 28
То било много хубаво човек да си лежи и да си чете книжка. Остана и да завали хладен дъжд навън...и няма такова щастие.
Миж, благодаря за темата.
за книги се дожерявам само на моя книжар, не чета блогове и ревюта.

# 29
  • Кърджали
Привет!
Да се запиша, че иначе ще ви загубя дирите.
Иначе не че има нещо интересно. Днес се чувствам малко по - добре. Направихме си една разходка със щерката. Мислех и да прочета книжка, но не смогнах. Сега по никое време се захванах да чистя апартамента.
Книги аз си избирам горе - долу според мигновенното настроение. Не чета блогове и ревюта. От тук понякога се повлиявам. А дали ще прочета дадена книга си проличава още на първата страница. Не знам, не ме ли привлече в началото, с първите редове, обикновено я отписвам. Осъзнавам, че понякога така изпускам доста хубави книги, но рядко успявам да се насиля. Понякога след време опитвам пак дадената книга, случва се да потръгне и да чудя какво не съм и харесала предишния път.
сега отивам да си дооправя и хола. Така е, който е блял цял ден...

Общи условия

Активация на акаунт