Лидл ::66::

  • 106 515
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
  • София
  • Мнения: 218
Моля ако някой си е купувал пътна чанта с колелца да ми каже дали са хубави като качество, здрави ли са, колелцата развалят ли се лесно и т.н.
Благодаря предварително!

# 406
  • Мнения: 31 829
Според мен...тези кодове с 8 най-вероятно означават нещо друго, ГМО, ама всичко ли чак е ГМО?! Иначе, гледала съм в интернет клипчета как се отглеждат домати на клонка- "доматеното насаждение" приличаше на асми с безброй разклонения.....Ще се радвам и аз на повече инфо по въпроса.
Да попитам който си е купил и изпробвал формите за сладолед на клечка- как отделяте готовия сладолед от формичката? Аз засега успях само като потопих за момент формичката в тенджерка със затопплена вода, но не съм пробвала дали ако извадя от фризера за известно време ще се отпусне и ще се отделя лесно без тази процедура.... newsm78 Дъщеричката ми беше много доволна от първия домашен сладолед на клечка- а каквото се разтопяваше се събираше в пластмасовото капаче около клечката (не бях напълнила съвсем докрай формичките). Grinning

# 407
  • Stuck in a moment
  • Мнения: 1 354

Днес се зарових. Всички чужбински плодове и зеленчуци, които имат етикет на кашона са с номер, започващ с 8  Shocked Доматите на клонка, кумато, испанските в пластмасова тарелка. Меко казано съм шокирана. Колко испански домати, кумято изядохме... 
Лошото е, че не на всички кашони има етикет.

Започвам изключително сериозно да си преразглеждам отношението към стоките в магазина.

И аз четох. И вчера и днес, включително и нашият тъп и недомислен закон за ГМО.
Това за кодовете се свежда до :
0 — Applies to all non-qualified produce (and is generally presented without the leading "zero" digit).
8 — Applies to genetically modified produce (GMOs)
9 — Applies to organic produce
5 цифрен код, започващ с 8 е за ГМО.

# 408
  • Мнения: 31 829
А ако кодът не е 5-цифрен означава ли нещо? Обезпокоително инфо.... newsm78

# 409
  • Мнения: 370

Да попитам който си е купил и изпробвал формите за сладолед на клечка- как отделяте готовия сладолед от формичката? Аз засега успях само като потопих за момент формичката в тенджерка със затопплена вода, но не съм пробвала дали ако извадя от фризера за известно време ще се отпусне и ще се отделя лесно без тази процедура...Grinning

ако се вади от фризер формата, както тази за лед, се облива със студена вода, не се разтапя нещото, лесно се отделя, даже още по-добре е самата форма - измита и празна да постои във фризера преди употреба...пак казвам - като формата за лед...

# 410
  • Мнения: 31 829
AliceSw, благодаря!  bouquet Сега като се замисля, аз измих моите формички точно преди да сложа сладоледа вътре, че даже и не ги подсуших... Blush Може би заради това бяха залепнали толкова... Mr. Green

# 411
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
Техника от 1 град,може ли при необходимост да се върне в магазин в друг град, ще приемат ли гаранция или връщане на пари ?

# 412
  • Мнения: 740
никид Може, няма проблем без значение откъде е взет и къде ще се върне и/или замени.  Peace

# 413
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
Eona , мерси много

# 414
# 415
  • софия
  • Мнения: 30 397
Отново голям похвал на препарата с хлор. Днес чистих какво ли не, вкл. гранотогреса. Чисти перфектно без търкане. Вълшебен.

# 416
  • Мнения: 31 829
zvanche, как чистиш пода с него? Директно напръскваш или разреждаш? Аз досега чистих само стенните плочки в банята и пералното помещение- фугите и повърхността на плочките- като напръсквах и търках (не много силно) с четка, но плочките бяха замърсени от десетилетия и почти навсякъде с черни фуги... ooooh!
Миналата година август месец имаше една смес за поправка на фуги- мисля, че беше в туба (не коректорите които са като писалка). Отзиви?
Днес- кондензирано мляко и сметани за домашния сладолед, картофи, лук, сок за детето. Ако има останали формички за сладолед или лед утре ще взема още, също и от книгите- тези с басните много ми харесаха. Peace

# 417
  • софия
  • Мнения: 30 397
Директно пръсках, разнасях с четка и после 2 пъти с парцала.

# 418
  • Мнения: 8 544
ММ е във възторг от сладоледа, получи се с кремообразна консистенция като шоколада от Рафи,ще яидим утре като позамръзне.
Сега оставя да намерим най-вкусната рецепта.

# 419
  • Мнения: 31 829
ММ е във възторг от сладоледа, получи се с кремообразна консистенция като шоколада от Рафи,ще яидим утре като позамръзне.
Сега оставя да намерим най-вкусната рецепта.
Може ли рецептата на лични? Laughing
Влизам специално, за да похваля сладоледа който се получи сега, втория път.  Heart Eyes Като консистенция ми се получи за 35 минути все едно е купуван хубав сладолед.  Grinning Държах продуктите за сладоледа около 2-3 часа в хладилника, после направо разбих сметаната и добавих останалите съставки. Използвах замразени плодове, може би и заради това- първия път сладоледът бе малко по-мекичък.
Скрит текст:
половин консерва от кондензираното мляко, една малка сметана Пилос, 150-200 гр замразени ягоди (от Лидъл), малко есенция ром и около 100 мл прясно мляко е рецептата.

Отдавна като погледна към мъфините има само шоколадови....навсякъде ли е така? newsm78 Дори вече не си спомням какъв точно беше другият вид.

Последна редакция: нд, 21 юни 2015, 02:24 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт