Перилни препарати и омекотители - 31

• 61 674
  • 731
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Тройните капсули на Ариел не ми изпраха петно от кръв. Вярно, че беше престояло, но го бях напръскала със Спот... Изпрах го на ръка, със студена вода и сапуна за петна...

# 136
  • София
Брех, за първи път чувам за съвременен препарат, който не изпира кръв... пък било тя и не прясна... даже препарати за петна не са нужни.

# 137
И аз щях да напиша същото. Laughing Петна от кръв дори не си правя труда да ги третирам; излизат дори с най-евтините прахове. Сигурно причината за издънката е глупавия Спот.
Виж, петна от определени храни са предизвикателство. Примерно лютеницата много ме дразни, защото не излиза дори и с предварително третиране.

# 138
  • София
За мен най-големия ужас са петна от шоколад, какао, шоколадов сладолед.... и да лютеници и доматени сосове.

# 139
Да, шоколадът също е гаден... за изпиране. Общо взето е сложно петно - хем има мазнина (какаово масло), хем е кафяв, т.е. трябва да се отстрани багрилото, хем пък съдържа протеин. Истинско предизвикателство.

# 140
  • София
Сега ако кажеш и решение за това предизвикателство, цена няма да имаш Simple Smile

# 141
Онзи ден си накапах една тениска с шоколадова глазура от сладолед. Със Sano Kal и последващо изпиране не се премахна петното. При следващо пране смятам да пробвам със сапуна за петна от DM. Като стигна до решение, ще пиша. Laughing

# 142
  • София
Хахаха - ясно. Този сапун на ДМ, честно казано до сега нищо не ми е изкарал. Сано кал повече - него го пръскам и забравям до прането - 1-2-3 дни, тези минутки, които пише на него не винаги са му достатъчни. Simple Smile Но ако намериш нещо чудотворно - пиши Simple Smile

# 143
Забравих да пиша, че вчера в Елитис видях три нови аромата на Коколино - много приятни, но съжаление все в големи бутилки.

Понеже не можах да намеря снимка на Коколино, пускам на английската версия Комфорт. Опаковките са 1:1 с изключение на това, че на нашите пише Коколино и има мече, на тези няма.

# 144
Скоро изпрах бяла памучна туника, изцапана с шоколадова глазура от торта на около 4-5 дни, с този сапун.

# 145
Аз пък с петната от шоколад никога не съм имала проблем. Чак ми е странно като ви чета. Стоят с дни върху дрехите, не ги обработвам предварително с нищо и после - в пералнята, обикновено на 40 градуса и на програма към 1 час и 45 минути. Пера предимно с Персил и Ариел от супермаркета, т.е. нищо изключително.
Лютеницата е проблем, да, но и тя се изпира след няколко пранета и третирания със спрей или сапун за петна.
Обаче петната от соев сос не мога да премахна с нищо. Още бледнеят по покривката за хранене. Имам и съсипани цветни дрехи, които отдавна изхвърлих.
Петната от череши също са трудни за махане, но им хванах цаката - щом се накапя, веднага намокрям с вода, разтърквам и попивам, доколкото мога със салфетка или нещо друго под ръка. Петното обикновено избледнява. Пера дрехата, когато й дойде времето, като преди това пръскам със спрей или натърквам със сапун за петна.
За петната от кръв установих, че колкото пъти ги третирам с нещо, толкова пъти не се изпират. Затова най-многото, което правя преди пране, е да ги изплакна със студена вода, за да се поотмият и разкиснат. В повечето случаи и това не правя и пак се изпират.

# 146
За петна от кръв,дори и престояли ползвам Крили 1, действа отлично. Вчера забелязах такива петна на една хавлия, пръсна ги и на 40 гр. се махнаха.

# 147
Ариел на капсули+омекотител Coccolino.

# 148
Имах петна от шоколад по един чаршав и се изпраха само с прах за пране. Прах с Диксан и дълга програма 2:45 часа Peace

# 149
може ли някой да ме светне пак каква беше разликата между био и нон-био перилни препарати. гледам в един английски сайт и се зачудих.

Общи условия

Активация на акаунт