Нашите кухни-60

• 115 080
  • 863
  •   1
Отговори
# 225
  • Русе
Много голям остров за такава малка кухня. Едни тесни пътечки, не можеш да минеш, камо ли да се разминеш с мъж, деца, пък как се отварят врати, чекмеджета, не ми се мисли.

# 226
  • Някъде на път....
..........

Ти работиш за някого или имаш собствено производство, защото аз имам собствен затворен цикъл с достатъчно рабтници.
Много не си наясно с процеса на изработка на една кухня.
.............
Ти мислиш като гаражен майстор дето сам си прави всички процеси от до - ето затова страдате от "майстори" дето нямат нищо, разчитат на външен разкрой и кантиране и само сглобяват корпуси.
Подкрепям.  Peace
То и за сглобяването си има тънкости.  Peace
Но за мен най-важна е конструктивната част при изработката на мебели. Peace

# 227
Островът може и да е по-малък, според помещението. На една от снимките във въпросния линк има и маса вместо остров, пак така нагъчкана и проблемът с отварянето ще е същия. Затова нещата могат се напасват според размерите. Един вариант би бил островът да е наполовина и да има чекмеджета или вратички само откъм отворената част, където няма кухненски шкафове. Тоест фронтално на снимката с острова.

# 228
  • Някъде на път....
.............
Това от чам ще се напука след година и ще стане голямо....
По-добрия вариант е да се направи от фурнирован МДФ - ще стане много по-хубаво. Може да се извадят порите и да се боядиса с мат боя и ще стане лесно за чистене.
Има вариант и в готови врати с фолио, ама нещо не е моята технология това - последните от Модекс бяха направо ужасни. Два пъти ги връщам за сбъркани размери и яко надрани под защитното фолио.

Да, аз нещо такова си представям:

# 229
  • Някъде на път....
Мога да пиша единствено за опус, вратите им са добре направено, но как ще се държат във времето не знам. Питах го дали дават някаква гаранция и започнаха да се правят на обидени... за други нямам идея понеже с масива сме на ВИЕ още.

Ние работим с Опус от 2004 година. Нямаме забележки за вратичките от тогава досега.
Ето например една кухня изработена през 2004 г. от нашата фирма с техните вратички - скоро посетихме обекта за вземане на размери за мебели за друго помещение - кухнята си е в много добро състояние и сега!

# 230
Искам да попитам тези ленти отгоре на горния ред шкафчета и тавана, от къде се взимат и как се казват,защото много хубаво и завършено стои с тях. Шадоу към теб

# 231
  • Раковски
Това е корниз (може да има и друго име). Този се поръчва от фирмата която прави вратите и са с един цвят. Ако се поръчват врати от модекс то те също го имат този елемент, инак може да се купи от роси, балкан-юг подобен профил с някакъв цвят, може и да се боядисва ако вратите на кухнята са боя (някаква).

# 232
  • София
d_koleva , имам един въпрос към теб  Praynig. Аз периодично си гледам твоята страхотна кухня и този шкаф - "килер" до хладилника е страшно функционален. Можеш ли да ми кажеш колко сантиметра е и дали има по-тесни и по-високи. Всъщност, ако ме насочиш къде и какво да търся също ще ми свърши работа. Извинявам се за притеснението Embarassed

# 233
Здравей!
Няма проблеми, ще измеря вкъщи.
Сигурна съм, че имаше и други височини и ширини Peace Марката на нашия не я помня, полска беше. Ще помоля Шадоу направо да драсне тук за него, ако може и линк, че ще е по-добре даже Peace
Иначе, наистина е много функционален! Вътре се събра толкова много нещо Shocked И все се намира местенце за още нещичко Mr. Green Като цяло от подправките, през зърнените храни, солта, захарта и консерви разни, всичко е там. В останалите шкафове имам само две големи пластмасови кутии, в които държа бакпулвери, мая, ванилии и тем подобни. Другото си е само посуда.

# 234
  • Раковски
Килерите са на различни размери, има евтини и скъпи.

евтини
скъпо
 В Рали М има скъпи. В Омония са малко по-евтини от скъпите.
 По принцип турските и китайските са евтини, но и не са качествени, другите са скъпи, но са в доста по-добри, като тук е важен механизма който носи цялата кошница.

# 235
  • Варна
Здравейте. Отскоро следя темата, предстои ни ремонт и обзавеждане на панелка. Във всекидневната искам на 90% да получа това, най-вече в цветови ефект:
http://interiorendizain.com/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8 … %D0%BB%D0%BE.html
Дали според вас е възможно да се получи в стая с размери 6,40/3,40 или ще стане голяма теснотия?!? Затова залагам и на светлия цвят, да изглежда уютно и "просторно"?

# 236
  • Бургас
Здравейте. Отскоро следя темата, предстои ни ремонт и обзавеждане на панелка. Във всекидневната искам на 90% да получа това, най-вече в цветови ефект:
http://interiorendizain.com/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8 … %D0%BB%D0%BE.html
Дали според вас е възможно да се получи в стая с размери 6,40/3,40 или ще стане голяма теснотия?!? Затова залагам и на светлия цвят, да изглежда уютно и "просторно"?

И аз съм се спряла точно на този интериор и по-конкретно на кухнята  Laughing

# 237
  • Раковски
Ще стане, но може би трябва да се лишите от бара и да сложите мивка само с корито.

# 238
  • София
Килерите са на различни размери, има евтини и скъпи.

евтини
скъпо
 В Рали М има скъпи. В Омония са малко по-евтини от скъпите.
 По принцип турските и китайските са евтини, но и не са качествени, другите са скъпи, но са в доста по-добри, като тук е важен механизма който носи цялата кошница.
Да добавя само, тъй като аз си взех такъв механизъм, немския Шахенмайер в Рали-м, полския в Омония и италиянския Вибо в Салех и в Тека испанския са на почти една цена. Аз си взех от Салекс на Вибо, тъй като всичките изброени ги пробвах и този ми хареса най-много, най-леко и плавно се изтегля и прибира. Но кошниците му са дълбоки 41см, докато на другите е с дълбочина 45 до 47см. Да не пропусна и механизма на Хефеле, пробвах и него, най-добър но и на двойна цена.

Последна редакция: сб, 04 юли 2015, 09:27 от ginger tea

# 239
  • София
Благодаря много на всички за отговорите  Hug.
Ще трябва да пробвам - важното е, че има размер, който ме устройва - 30см. Но действително разликите в цените са големи.

Общи условия

Активация на акаунт