СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 4

• 187 255
  • 915
  •   1
Отговори
# 780
    Не знам откъде ги измисляте тези петминутки "двойка или нищо". В СМГ петминутки правят всички учители /поне и Караджова прави/, но нищо особено, просто се проверява даден материал и се минава нататък. Ако бяха се писали двойки или нищо - досегашният 12-ти нямаше да завърши. Не плашете децата, много си е точна Минчева, 12-тите класове са се майтапили!

# 781
А може ли да разясните на необразованите майки  Embarassed що за чудо са тези 5-минутки ?
Предварително благодаря.
При "нас" петминутките бяха бързи, внезапни контролни и се използваха за 2 цели:

(а) за укротяване на класа,  ако класът шуми или показва липса на концентрация. Заплахата е "Ако решиш задачата(задачите), нищо. Ако не ги решиш, двойка".

(б) за бърза проверка кой как е усвоил материала

И в двата случая оценка в дневника няма да видите.

На родителските срещи също няма да чуете за оценки от 5минутките, но пък ще разберете дали детето ви полага усилия, дали внимава, дали се справя с материала. Няма да забравя как на първата родителска в пети клас Минчева ми каза "Нямам забележки към работата на детето ви, на контролните не винаги е перфектно, но това е защото все още е стрестнато от смяната. Няма място за притеснение.". Това беше първият път, в който казах (наум) "Благодаря Ви, госпожо".

Съжалявам, че думите ми са се възприели като плашене с Минчева. Навсякъде ще застана срещу всеки, който се осмели да каже дори само една дума срещу нея. Децата, на които ще преподава, и техните родители са късметлии.

# 782
    Не знам откъде ги измисляте тези петминутки "двойка или нищо". В СМГ петминутки правят всички учители /поне и Караджова прави/, но нищо особено, просто се проверява даден материал и се минава нататък. Ако бяха се писали двойки или нищо - досегашният 12-ти нямаше да завърши. Не плашете децата, много си е точна Минчева, 12-тите класове са се майтапили!

Може ли майките с опит да споделят дали г-жа Данова дава "петминутки" ?  Simple Smile

# 783
Ще се радвам да получа отзиви от "опитните мами" за работа на г-н Симеонов. Детето за сега е във възторг, не виждам да ги товари много. Само  за начало ли е така или по принцип?  Simple Smile

# 784
Г-н Симеонов е любим учител и определено има защо. Няма практика да товари децата, очаква се детето само да прояви инициатива и интерес.

# 785
Г-н Симеонов е любим учител и определено има защо. Няма практика да товари децата, очаква се детето само да прояви инициатива и интерес.
Ооооо, ще има да чакам...... Laughing

# 786
Някой дали има впечатление от г-жа Надя Владева - Шотова?! Тя е нов преподавател за СМГ, но е работила в Частно у-ще "Света София".

# 787
  • София
Някой дали има впечатление от г-жа Надя Владева - Шотова?! Тя е нов преподавател за СМГ, но е работила в Частно у-ще "Света София".

Може да попиташ в темата за частните у-ща. Влизат родители на деца, учили преди или все още в у-щето и има вероятност да имат отзиви за госпожата.

# 788

Може да попиташ в темата за частните у-ща. Влизат родители на деца, учили преди или все още в у-щето и има вероятност да имат отзиви за госпожата.

Току що питах- отзивите са: страхотна, невероятна, отговорна.....

# 789
Някаква тайна родителска среща да е имало?
Не броя тези за 5 и 8 клас, за тях даже аз разбрах, хем не ме касаят.

# 790
Някаква тайна родителска среща да е имало?
Не броя тези за 5 и 8 клас, за тях даже аз разбрах, хем не ме касаят.

Следващата седмица ще има РС по класове.

# 791
  • Sofia
Здравейте

Прегледах темата, но не намерих информация за IH Sofia в СМГ.
Моля, споделете информация: по кое време са заниманията, по колко часа, как се съчетават с часовете в училище и с школи?
За 5-ти клас, английски език

# 792
Здравейте

Прегледах темата, но не намерих информация за IH Sofia в СМГ.
Моля, споделете информация: по кое време са заниманията, по колко часа, как се съчетават с часовете в училище и с школи?
За 5-ти клас, английски език

Съобразяват се с програмата, нали това е смисъла, децата да не се разкарват специално за английския.
За качество на обучение- нямам идея.

# 793
  • София
Невъзможна,

Копирам линк към старо мое мнение по темата. Имаше и още стари дискусии, но не ги намирам.
От логистична гледна точка ни е много удобно. За тази учебна година школата за нашата група ще е веднъж седмично след часовете т.е. 14.15-16.45 . Продължаваме със старата преподавателка. Вече две години го съчетаваме успешно с цялата останала натовареност  Simple Smile не ни е проблем.
Доволна съм защото ходи с желание и не му тежи.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=852529.msg33354777#msg33354777

# 794
  • Sofia
Благодаря, romantic girl

Не е ли много като време това в един ден? 2 и 1/2 астрономически часа
До сега ходеше в 2 дни по 3 учебни часа.

Общи условия

Активация на акаунт