Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 73

• 37 477
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
Аз ще се включа по разразилия се казус с няколко неща:

1. Всякакви изтезания и гавра с тялото, психиката също се считат днес за прочистване/детоксинация.

2. Рекламите са мощно оръжие, което не винаги е в добри ръце.

3. Информация дебне отвсякъде и всякаква. За и против нещо имат достатъчно обосновки, кои реални, кои измислени. Всеки може да си вярва и да отстоява каквото си иска "информирано" и със самочувствие.

4. Промиването на мозъка е неусетен процес.

5. Модите се сменят винаги.

6. В днешно време човек е много по-уязвим и лесен за манипулиране.

7. Изборът често е направен още преди да сте го взели, маркетинга върши цялата работа.

8. В крайна сметка всичко опира до пари.

9. Здравето на тялото страда заради слабостите на ума.

# 466
  • here, there, everywhere
Джули, честит празник. Желая ти много здраве и добри приятели.

Соник, welcome.

Любче, да, днес са рамената. Ще оставя тренировката за привечер, че гледам е пак 1час, а сега се връщам от бягане (3,75км) и още съм плувнала в пот. Нали реших всеки ден да вдигам с 250м разстоянието. Утре и в петък все още ще мога да тренирам, през уикенда сме на рожден ден в UK, а в понеделник сутринта летя за БГ. ЙЕЕЕЕЙЙЙЙ. Та да се върна на Р90- не съм свикнала на толкова дълги тренировки и все ме е страх, че ще ми доскучае. Добре, че Тони постоянно бърбори нещо, та разсейва. Йогата смятам да я пробвам утре, а ако след това не ми се прави ще заменя като теб. Мерси за идеята Hug.

Тяна, много се радвам, че се появи. Приятна ваканция то желая.

Би, много си права за баланса. Проблемът е, че трудно се постига. Ако трябва да говоря за себе си, все залитам и аз на някъде, но после се поправям де. Алибабали е права, че собствения опит е много важен.

Допълвам се, понеже сега видях горния пост, който е много верен. През 80те години за clean eating се считаше всичко, без мазнина. Всяка една мазнина беше враг. През 90те години растителните мазнини станаха приятел, а животинските мазнини, яйца и подобни бяха анатема. Преди около 10 г. мазнините и яйцата започнаха да бъдат реабилитирани и се заговори за инсулина, сега пък на мода е палео храненето, където се препоръчва да се избягват млечните. Та след всичко това ако може някой да ми обясни кое е clean eating ще съм много благодарна. Хората се оставяме много лесно да бъдем манипулирани с обещания за поредния чудо продукт, който ще ни избави от всички болести. Малко попрекалих с дългия пост, но наистина трябва да се научим да отсяваме и пресяваме всички тези рекламни трикове. В крайна сметка всичко се свежда до бързи печалби.

Последна редакция: ср, 24 юни 2015, 12:42 от Nuclear

# 467
  • 1st floor

Допълвам се, понеже сега видях горния пост, който е много верен. През 80те години за clean eating се считаше всичко, без мазнина. Всяка една мазнина беше враг. През 90те години растителните мазнини станаха приятел, а животинските мазнини, яйца и подобни бяха анатема. Преди около 10 г. мазнините и яйцата започнаха да бъдат реабилитирани и се заговори за инсулина, сега пък на мода е палео храненето, където се препоръчва да се избягват млечните. Та след всичко това ако може някой да ми обясни кое е clean eating ще съм много благодарна. Хората се оставяме много лесно да бъдем манипулирани с обещания за поредния чудо продукт, който ще ни избави от всички болести. Малко попрекалих с дългия пост, но наистина трябва да се научим да отсяваме и пресяваме всички тези рекламни трикове. В крайна сметка всичко се свежда до бързи печалби.
Ах, колко ми хареса този абзац от поста. Колко добре казано, напълно съм съгласна!!! Peace

ЧРД на Джули!!! Много здраве, късмет и спортни постижения й желая! Hug
Тяна, приятно изкарване и от мен, и чакаме снимки!  Hug

# 468
Добро Утро!

За днес отчитам кръгова тренировка за рамо и трицепс, в 4 кръга, 40 мин. Вече се събуждам 5 без 10 преди да ми звънне алармата и нямам търпение да стана, за да тренирам.  Mr. Green Знам, че съм на прав път когато лягам вечер и нямам търпение да дочакам следващото утро. Обожавам го това чувство.  Heart Eyes

Към днешна дата се чувствам добре в кожата си, тренировките ми доставят удоволствие, не се ограничавам с яденето и си мисля, че съм намерила някакъв баланс за себе си. Но това ще разбера дали е така в БГ. Там Фафли, шоколади и мързел дебнат навсякъде... Mr. Green...както и бухти, мекици и банички... Twisted Evil  Mr. Green....след 5 седмици ще разбера що е това баланс и има ли почва у нас ( мен  Mr. Green ).

Дива, въглехидратната ротация е много добър вариант. Peace

Тяна, обожавам водата, но и изпитвам огромен страх. Ако аз бях в тази лодка, щях да изпадна в тих ужас. Весело изкарване в БГ!
Ню, и на теб, и на теб.  Heart Eyes

Спорни тренировки!

# 469
Ина, имам чувството, че двама души пишат от твое име  newsm78 .

Всеки има право да цели каквото иска по отношение на тялото си. Дано после не се чуди защо на 38 г. влиза в менопауза, защо на 40 е с високо кръвно, каква е тая анемия, защо боледува от болести, които не се знае откъде са се появили, при положение, че е бил цял живот на "здравословна" диета и се е борил с едни 3 кила. Пък и магически прахчета е пил.

Ау, право в целта!  newsm10

Мерида и Ина да си го разпечатат и да си го сложат на видно място, защото експериментите със здравето са за цял живот  Peace

И да не си помислите, че щастието неизбежно ще настъпи, ако случайно постигнете мечтаното тяло  Wink

Аюрведа - бля-бля. Я ги виж в какво здраве са индийците, Ина! Минала съм оттам на където вървиш и то преди повече от 20 г. Само загуба на време и глупост човешка.

# 470
6. В днешно време човек е много по-уязвим и лесен за манипулиране.
7. Изборът често е направен още преди да сте го взели, маркетинга върши цялата работа.
8. В крайна сметка всичко опира до пари.

Съгласна!

През 80те години за clean eating се считаше всичко, без мазнина. Всяка една мазнина беше враг. През 90те години растителните мазнини станаха приятел, а животинските мазнини, яйца и подобни бяха анатема. Преди около 10 г. мазнините и яйцата започнаха да бъдат реабилитирани и се заговори за инсулина, сега пък на мода е палео храненето, където се препоръчва да се избягват млечните. Та след всичко това ако може някой да ми обясни кое е clean eating ще съм много благодарна. Хората се оставяме много лесно да бъдем манипулирани с обещания за поредния чудо продукт, който ще ни избави от всички болести. Малко попрекалих с дългия пост, но наистина трябва да се научим да отсяваме и пресяваме всички тези рекламни трикове. В крайна сметка всичко се свежда до бързи печалби.

Абсолютно съгласна!

Аюрведа - бля-бля. Я ги виж в какво здраве са индийците, Ина! Минала съм оттам на където вървиш и то преди повече от 20 г. Само загуба на време и глупост човешка.

Несъгласна! Индийците (като цяло) спазват аюрведически предписания толкова, колкото правят йога = почти колкото българите живеят по предписанията библейски и постят правилно и редовно - т.е. хич. Което не прави нито аюрведата, нито вековният опит, изкристализирал в библейските препоръки глупост. И понеже и аз съм "минала" оттам преди 20+ години смея да твърдя за себе си, че от аюрведа лошо не съм видяла, напротив - преобладаващо (не напълно!) вегетарианският режим, който според аюрведа балансира оптимално дошите ми (допълнен с адекватни сезонни промени за да балансират влиянието на климата) ме поддържаше здрава и енергична.

... А кой как чете аюрведата и на кой пишман-специалист се е предоверил вече не е моя работа. И непоискан съвет по мое разбиране не е лицемерие, а добри маниери. А когато все пак давам съвет очаквам получателят да си направи домашното, а не да вярва на моята "компетенция", защото нищо не му гарантира "правилността" на съвета ми Simple Smile С което не задължавам никой да се съгласява с мен!

Отчет - ТА + 9 км ходене + аулин, че кракът ми пак се поду.

# 471
  • София
Вивиан, не е като да не ги усещам съвсем упражненията за начинаещи, но ми се струват кратки. Може би трябва да правя повече повторения.
Иначе изгледах клипчетата от първия ден на 90-дневното и засега ще изчакам с него поне още седмица-две. Тялото ми трябва да свикне, че има такова чудо като ежедневен спорт и малко да поразтегля мускулите.

За ден отчитам ненатоварващата колената аеробика на Руми + тези упражнения за дупе и ръце
https://www.youtube.com/watch?v=P5ZnMdx4wCo
https://www.youtube.com/watch?v=mLiHXd_8YoY

# 472
Несъгласна! Индийците (като цяло) спазват аюрведически предписания толкова, колкото правят йога = почти колкото българите живеят по предписанията библейски и постят правилно и редовно - т.е. хич. Което не прави нито аюрведата, нито вековният опит, изкристализирал в библейските препоръки глупост. И понеже и аз съм "минала" оттам преди 20+ години смея да твърдя за себе си, че от аюрведа лошо не съм видяла, напротив - преобладаващо (не напълно!) вегетарианският режим, който според аюрведа балансира оптимално дошите ми (допълнен с адекватни сезонни промени за да балансират влиянието на климата) ме поддържаше здрава и енергична.

... А кой как чете аюрведата и на кой пишман-специалист се е предоверил вече не е моя работа. И непоискан съвет по мое разбиране не е лицемерие, а добри маниери. А когато все пак давам съвет очаквам получателят да си направи домашното, а не да вярва на моята "компетенция", защото нищо не му гарантира "правилността" на съвета ми Simple Smile С което не задължавам никой да се съгласява с мен!

или така предпочиташ да интерпретираш нещата от разстоянието на 20+ години Peace

И какъв е в този смисъл "вековния опит изкристализирал в библията"  Crazy постене ... бля-бля

Не те задължавам да се съгласяваш с мен  Wink

# 473
  • Stavanger,Norway/ Varna
Соник, за6то не пробва6 блендърите за разнообразие. И там са от порядъка на 20-30 мин, но може6 да подбере6 от ниво 3-5 и доста добре да ти дойдат. А, имат и такива по 4ас и половина комбинация от кардио и силови.  Peace

# 474
И какъв е в този смисъл "вековния опит изкристализирал в библията"  Crazy постене ... бля-бля

С две думи според библията в периодите на тежък физически труд се яде доволно, но относително просто, при студ и празник е ОК и по-тежко тип червено месо/пръжки и след всеки период на обилно хранене е редно да следва период на пост и разтоварване - можеш да му викаш ротация. Аз като пълен атеист намирам доста смисъл в горното!

"Бля-бля" и прочие дефиниции по отношение на опонент също са признак на лоши маниери според мен, но категорично не очаквам да се съгласиш с мен  Rolling Eyes апропо - въртенето на очи също Grinning

PS Всички, които са чели библията да вдигнат ръка... "попът каза" и "баба ми така правеше" не се броят Wink

Последна редакция: ср, 24 юни 2015, 16:31 от Agent Provocateur

# 475
  • София
Соник, за6то не пробва6 блендърите за разнообразие. И там са от порядъка на 20-30 мин, но може6 да подбере6 от ниво 3-5 и доста добре да ти дойдат. А, имат и такива по 4ас и половина комбинация от кардио и силови.  Peace

Нещо не мога да се ориентирам в youtube канала им. Embarassed Уж го разглеждах вчера, но нищо подходящо не си намерих.

# 476
Аз не претендирам за добри маниери  Laughing ама ти си много объркана по отношение на Библията. Хранителният и жизненият цикъл на хората не е бил предопределен от религията, а религията се е "закачила" към начина им на живот. Например, това, че съществуват периоди на пост, е свързано със скотовъдството и раждането и отглеждането на младите животни. Няма нищо общо с някакви прочиствания и прочие простотии.

п.п. аз съм чела Библията и продължавам да я чета по-скоро с научна цел защото не съм вярваща/религиозна, както и беше задължително изучаването й във 2 курс в университета от историческа гледна точка.

# 477
Хранителният и жизненият цикъл на хората не е бил предопределен от религията, а религията се е "закачила" към начина им на живот.

С това съм съгласна, закачила се е и го е кодифицирала. Но начини на консервация са съществували от памтивека, та фактът, че скотовъдите не колят бременно/животно с малки няма много общо с това дали могат да консумират месо в периода.

Т.е. пак стигаме до баланса.

# 478
Изобилието от храна не е съществувало от памтивека, а консервационните методи са известни, точно поради нуждата от оцеляване. Когато има месо - да се запази една част, за да има и в периоди на глад, преместване, войни, нищета, зима, животните са малки или женските бременни. Затова човешкият организъм е евалюирал в посока, когато има плодородие, реколта, изобилие, да "зареди", да натрупа в мастните клетки енергия, за периоди, когато ще е подложен непредвидено на лишения и глад.

# 479
Ей, изписали сте света.
По темата - съгласна съм с Би, важен е баланса.

Имам мускулна треска на вътрешната част на бедрата от вчерашната групова тренировка. Мисля, че Льоли беше споделила, че е ходила на нещо подобно - степ, гирички и т.н Много ми хареса, ще повторя. Сега ще се мятам да приготвям вечеря - Гратен с тиквички и картофи и докато се пече ще наравя някаква тренировка.

Утре имаме team building - някакви състезателни игри на плажа. Нямам търпение  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт