Бебешката количка - цяла наука за второ висше №30

• 72 045
  • 707
  •   1
Отговори
# 510
  • Anywhere
Тъкмо това щях да кажа, по цял ден ровя в и-бей, preloved и gumtree, но досега не съм срещала нито кош, нито самата количка.
Има Армадило, но стария вариант за около 100-120 Паунда!
Редакция колички има за около 300 лири, но без кош за новородено.

Последна редакция: пн, 03 авг 2015, 16:41 от pretty shy

# 511
Здравейте, експерти в количките Simple Smile,

Искам да помоля за съвет, тъй като от доста време чета и проучвам и имам чувството, че вместо да ми се изяснява, става все по-трудно Crazy

Основното ми изискване за количка е размерът в разгънато състояние заради асансьора - размерите му са 105см (дълбочина - до края на шахтата, тъй като самият асансьор няма врата, т.е. не мога да използвам всичките см, за да не си закача гърба в стените на шахтата) х 72см (ширина). По принцип асансьорът е широк 83см., но има една "решетка", която го стеснява до към средата на дълбочината му. Аз нямам намерение да я разпъвам тази "решетка" (тогава никаква количка не би могла да влезе), но дори и плътно прибрана, пак стеснява доста.
След като се измерих и самата себе си (нали и аз трябва да вляза с количката Simple Smile), стигнах до извода, че количката или трябва да е не по-дълга от ~85см или не по-широка от ~55см, за да вляза и аз от някоя страна, а такива колички почти няма Sad

Така, второто изискване е теглото (идеалното за мен би било 7-8-9 кг), защото асансьорът спира на полуетаж и имам 8 стъпала да качвам и слизам всеки път. Поначало си мисля не толкова да я вдигам, колкото да я качвам на задните гуми, но за това знам са по-удобни по-големите гуми, което пък е несъвместимо с първото изискване за размера.

И с тези двете изисквания хич не мога да си отпусна душичката да си помисля какво всъщност искам от една количка  Sad. Все пак да си кажа: най-много държа на пълно легнало положение и да е маневрена и лека за бутане (да не е танк и да е лека - това вече стана ясно). Чудесно би било да се сгъва лесно (с една ръка) и компактно. И да има голям сенник (което, знам, е поправимо с допълнителен). Предпочитам да е с 1 дръжка, но и това е поправимо с едни допълнителни дръжки, видях.

Да кажа и към какво съм се насочила до момента: фаворит ми е Mamas and Papas Armadillo Flip с carrycot. Според мен това е страхотна количка по всички параграфи. Единственият й минус е цената (890 лв. количка + 440 лв. кош за новородено). А мъжът ми нещо не може да преживее повече от 1000 лв. за количка. И пак той не е съгласен да сме без кош за новородено (честно казано и на мен ще ми е по-добре с такъв - знам, че може и без, ама и аз явно имам такава нагласа... И първо бебе ще ни е, явно е характерно за неопитните майки да залитат по кошове Simple Smile)
Столче за кола имаме отделно, то не влиза в тази сметка.

Та като единствена алтернатива на тази количка до момента видяхме Cybex Callisto, пак с кош. Цената е несравнима - ~900 лв. за двете (даже преди няколко страници някой беше пуснал оферта от olx за 550 лв за 2в1, което не знам как може да е вярно - дали са без гаранция newsm78?). Обаче на мен нещо не ми е на сърцето този Cybex, макар че знам, че са хубави и здрави. Това, че марката е немска също е добър знак, знам... Ама...

Та въпросът е има ли какво още да видим преди да вземем решение? Мисля си за Peg Perego Book - има един вариант на шасито да е широко 51 см, което ме устройва. Знам, че е малко по-тежка (примерно с 1 кг, което не е проблем). И всъщност май не продават 2в1, а само 3в1 (а ние имаме столче за кола за 0-13 кг подарък вече).

Сещате ли се още коя количка би станала за нашия случай?
Много благодаря предварително за всички съвети и мнения!

пмисля че, Пег Перего можеш да си купиш и на " части", избираш си шаси и кошове по отделно.

# 512
  • София
Тъкмо това щях да кажа, по цял ден ровя в и-бей, preloved и gumtree, но досега не съм срещала нито кош, нито самата количка.
Има Армадило, но стария вариант за около 100-120 Паунда!
Редакция колички има за около 300 лири, но без кош за новородено.
То само на флип може да се сложи кош за новородено, на старото армадило не и коша си е за него, не някакъв универсален.
Иначе ето един кош.. http://www.ebay.co.uk/itm/Armadillo-Flip-Xt-Carry-Cot-Navy-Pract … sh=item33a6b1a423

# 513
Ето една полезна и изчерпателна статия, която съдържа много въпроси и отговори при избора на количка

http://moebebe.com/izbor-bebeshka-kolichka

# 514
  • Anywhere
Явно се появяват и кошчета вече. Но дори с втора ръка кош, сметката надхвърля 1000лв. Само количката е 990. Няма смисъл. По добре нещо на Cybex !

# 515
  • София
Здравейте,

Много благодаря за всички отговори Hug!

Днес ходих да гледам Peg Perego - честно казано, доста ми хареса (гледам това шаси 51 см), като цяло ми отговаря на изискванията, особено вариант Completo, които са с прекрасен плат и имат ето този прекрасен цвят: Heart Eyes http://www.ecobebe.bg/popup_image.php?pID=522&optionid=657. Цената на това нещо е 1760 лв., но от магазина (Prima Papa) предложиха 15% отстъпка, което прави 1525 лв. (пак е ужасно много).
В същото време от Vito de Simone има тази промоция: http://vitodesimone.com/produkt/bebeshki-kolichki-peg-perego/boo … lus-xl-modular-2/, но го няма любимия ми цвят. С някой от по-скъпите цветове и шасито 51 см, цената става точно 1400 лв. (което пак е много над бюджета, ама поне мога да кажа, че включва столчето за кола + покривало за крачета + чанта, които ги няма при Armadillo Flip, което излиза 1330 лв.).
Отделно само количката в Прима Папа е 977 (с това шаси) и с -15% става 830 лв. Същата количка с промоцията на Вито де Симоне сега (-22%) е 780 лв. (отново няма моя любим цвят, за съжаление).
Проверих и вариантите за кош на старо - има за около 200 лв., т.е. точно влизаме в границата под 1000 лв (980 лв), ако прежаля цвета Party

А относно кош за Armadillo Flip, аз много отдавна проверявам olx (напоследък и bazar) с надеждата някой да продава, ама няма  Sad - явно никой още не го е износил... Признавам, че не бях гледала в ebay. Нямам идея колко би излезнала доставката от там. Може евентуално да следя и за цялата количка на старо примерно: http://www.ebay.co.uk/itm/Mamas-And-Papas-Armadillo-Flip-Sand-Du … sh=item2355d7bda2, ама няма много обяви за този модел. Има само още 2-3 обяви за по над 300 паунда, което е над регулярната цена в БГ, т.е. няма смисъл. Ядосвам се, че съм изпуснала някаква голяма промоция (май -15%) на всички колички в Малечко, разбрах е имало съвсем скоро. Ако я бях хванала, сигурно щяхме да сме купили вече.

Pretty shy, този модел X-Lander X Pulse и аз го гледах Simple Smile, защото става като размери. Кош за новородено струва 350 лв., т.е. горе-долу към 1000 лв. са двете. Даже на старо има и по 180-200 лв. кошове. Не продължих с този вариант засега, само заради теглото (11.4 кг), но ми стои като резерва.

Като гледах Callisto, прегледах и тези новите модели на Cybex (вкл. Agis), но останах с впечатление, че нито един няма пълно легнало - седалките са изляти в едно цяло и могат да паднат назад, но без да се получи хоризонтална плоскост (т.е. остава увиснало дупе и щръкнали крачета).

Утре мисля да заведа мъжа ми да види Armadillo Flip и Peg Perego Completo на живо (че той е виждал само Cybex Calisto на живо и си го хареса) и ще решаваме Simple Smile

# 516
  • София

Като гледах Callisto, прегледах и тези новите модели на Cybex (вкл. Agis), но останах с впечатление, че нито един няма пълно легнало - седалките са изляти в едно цяло и могат да паднат назад, но без да се получи хоризонтална плоскост (т.е. остава увиснало дупе и щръкнали крачета).

Това не е така, със степени на облегалките са Eternis, Agis, Praim имат лукс седалката, но тя ви е извън бюджета... старите всичките им се коригира...
сега точно колко, т.е. дали е пълно легнало при първите две или 30 градуса не могжа да кажа, но при все, че ще сте с кош за новородено, няма  абсолютно никакво значение.

# 517

Аз пак да питам за тези две корички на Jane Jane Muum и Jane Epic ?

# 518

Jane Muum е обсъждана многократно в темата. Аз съм се спряла на нея във варианта й от 2015, тъй като има някои подобрения.
За epic нямам много информация. Спират ме малките гуми и по-малкия багажник. В някои сайтове намерих информация, че гумите й са надуваеми, но в магазина ми казаха, че са камерни.

# 519
  • Anywhere
Rozzi, X- pulse е 729лв с включен кош за новородено. Само седалка е 580 лв, но да, наистина е малко по -тежка от другите които гледаш. Пък и най- вече трябва наистина да ти хареса количката, за да си я буташ с кеф. На Сайбекса гърба ляга до долу и се регулира с ремък, но поставката за крачетата не се вдига хоризонтално, а само на около 45 градуса.

# 520
  • срещу двата комина :)))

Jane Muum е обсъждана многократно в темата. Аз съм се спряла на нея във варианта й от 2015, тъй като има някои подобрения.
За epic нямам много информация. Спират ме малките гуми и по-малкия багажник. В някои сайтове намерих информация, че гумите й са надуваеми, но в магазина ми казаха, че са камерни.

от три седмици бутам Муум 2014 и съм повече от доволна, бута се с една ръка, минава много леко по неравности, а бебето се чувства идеално в Матрикса, ще видим занапред как е. От утре ще мога да дам мнение и за това как се държи по стълби, че имам полуетаж до асансьора  Laughing Количката е много компактна, а сгъването на шасито е мечта  Laughing
Да кажа, че си купих и допълнителен сенник, ако някой се притеснява, че е малък  Peace

# 521
Мнение за колички Cam като цяло? Че ми попадна много изгодна оферта, но доста се чудя...

# 522
Мнение за колички Cam като цяло? Че ми попадна много изгодна оферта, но доста се чудя...

Като цяло, не съм ги ползвала, но от коментари на др.маийки, че са паянтови и не си заслужават цената. За тези пари, можеш да си купиш нещо по - качествено.

# 523
  • Anywhere

Като цяло, не съм ги ползвала, но от коментари на др.маийки, че са паянтови и не си заслужават цената. За тези пари, можеш да си купиш нещо по - качествено.
Подкрепям, една позната 6 месеца бута една и така скърца, че отдалече я познавам Wink. Лично на мен и текстила не ми допада.

# 524
  • София
Rozzi, X- pulse е 729лв с включен кош за новородено. Само седалка е 580 лв, но да, наистина е малко по -тежка от другите които гледаш. Пък и най- вече трябва наистина да ти хареса количката, за да си я буташ с кеф. На Сайбекса гърба ляга до долу и се регулира с ремък, но поставката за крачетата не се вдига хоризонтално, а само на около 45 градуса.

Привет отново,
За X-Pulse аз гледах на няколко места, че това е цената само на количката (написано е изрично, че X-Pram не е включен в цената) - ето например тук: http://www.hippoland.net/x-lander-detska-kolichka-x-pulse-nejvi-xlpu01505db. Може би ти си го видяла на промоция някъде другаде. Но няма значение де, ти си напълно права, че трябва да харесам количката, та тази не ми е сред фаворитите Simple Smile

Иначе за Cybex Agis си права, както и Angel_Dust - гърбът се регулира до почти легнало с ремък (което на мен не ми допадна, тъй като ми се струва по-трудно, ако трябва да изправиш едно по-голямо и тежко дете), но крачетата не може да се хоризонитират, остават да си висят в някаква степен. Другото, което не ми допадна в този модел е, че при сгъване седалката на практика остава разтворена от външната страна на сгънатата количка (вместо да е събрана вътре, за да не се цапа) - не знам дали го обясних...

Днес видяхме с мъжа ми Armadillo Flip на живо и Book Plus Completo през стъклото на магазина (че го изпуснахме и беше затворил), така че пак ще ходим. Но той май ще се навие за варианта на Peg Perego Wink и аз съм доволна Grinning

Общи условия

Активация на акаунт