Бебешката количка - цяла наука за второ висше №30

• 72 058
  • 707
  •   1
Отговори
# 525
Ilen13031,  pretty shy, благодаря за мненията  Peace

# 526
  • София
АЗ имам Jane muum, но нещо не ми харесва много. Първо от производителя бяха обявили тегло 9-10кг в зависимост от кошовете, тя е по-скоро 11-12 - мерихме я изрично след като я получих. Бях доста ядосана от факта, защото търсех количка под или 10 кила, а не мога да се разкарвам с кантара в магазините, вярвам на описанието Rolling Eyes  Моята е комбинация 3 в 1, като бебешкия кош е стандартния, а не този, който става на кошче. От него съм супер доволна. ОБаче летния ме нерви яко. Първо ако го сложиш на легнало положение, количката става нестабилна, особено ако бебето гледа към теб. Става и доста по-дълга ( за мен беше изненада) и се оказа че така пусната не ни влиза в асансьора. ТРябва да я сгъна в седнало положение, а се сещате че ако бебето спи ще се събуди така. Съвета ми е да измерите добре всички кошове, защото аз измерих само зимния, решавайки че той най-голям. Сенника е доста малък, особено ако е пуснат легнал летния кош. Имам допълнителен сенник, но пак блести в очите на бебчо, а той е синеок и явно повече се дразни ( нямам такива наблюдения от предното ми дете). Последно, когато коша е обърнат напред, някак няма място за чантата ( отново в полулегнало положение). Иначе е страшно маневрена, минава през каменист и разбит терен без проблеми, бута се лесно с една ръка, лесно се слиза по стълби и най-важното влиза в релсите на подлезите.  Малко трудно се сгъва с летния кош, по-добре е да е без него, а това е леко достадно ( поне на мен, де).  Сгъването е тип книга и като цяло заема доста място в колата. Наскоро си смянях колата, та доста коли отпаднаха защото количката не се събираше в тях . ХУбава количка е, но май сега бих избрала нещо друго....

# 527
Здравейте,
По повод килограмите -на количката,която аз гледах не споменават 3-те кг гуми и така наистина е по-лека.нещо като при теб..

# 528
Здравейте,
По повод килограмите -на количката,която аз гледах не споменават 3-те кг гуми и така наистина е по-лека.нещо като при теб..

Което е много некоректно, аз така от доста колички се отказах...

И пак имам въпрос  Embarassed за Cybex callisto навсякъде пише тегло 8 кг. това нали се отнася за цялата количка със седалката 6 + и гумите? А не е само на шасито или без гумите отново?

# 529
  • Живее на Луната
Момичета, една приятелка много ми говори за колички Косато, ама май си ги е харесала по шарените десенчета. Вие какво мислите за тази марка, заслужават ли си или за тези пари може да се намери и по-добра?

# 530
Здравейте момичета , ще Ви поискам мнение за тази марка Ретрус С-Макс.Понеже няма клип в интернет попитах в сайта и ми казаха,че ще качат до края на седмицата.Вие какво ще кажете за тях http://moebebe.com/bebeshki-kolichki/kombinirani-kolichki/bebesh … max-stripe-retrus

# 531
  • София
Аз си взех лятна Cosatto supa ето такава http://kasida.bg/product/35459/kombinirana-bebeshka-kolichka-cos … darak-chanta.html  Много съм доволна засега от нея. Лека, маневерна, справя се с разбит терен, въпреки по-малките гуми. Има жесток сенник и легнало положение, компактна, сгъва се като чадър. Предстои да разбера дали влиза в релсите на подлезите, но по предварително измерване трябва да влезе. Единствено е малък багажника долу, но е достатъчно голям за лятна количка. Има и много добър чувал, та казват че може да се ползва и зимата - нещо, което ще проверя. В интерес на истината, с този сенник, детето е доста по-изолирано отколкото в летния кош на muum примерно. Иначе има и разни глезотийки - джоб с тонколона, за да си включиш mp3 с песни, или пък голям джоб в който може да сложиш таблет. Пада се от вътрешната страна към детето и идеята е да му пуснеш филмче и то да гледа Laughing  Едва ли ще ги ползвам точно тези неща, но са интересни. Има и уши за закачане на играчки, отзад има прозорче от което да гледаш детето.  Абе доволна съм засега, но я бутам отскоро Simple Smile

# 532
Здравейте! Искам да попитам има ли някоя мама, която да е с Britax B Agile 4 или мама с полска количка и вече по-голямо бебче? Както съм писала и в предишни теми търся количка до към 700-800 лв. Засега фаворити са ми от полските колички Dada paradiso Leo pastel и Stella на  Retrus.Изпробвах ги наживо и са доста маневрени...но какво става когато бебето стане 10+кг? Все така лесно ли се бута, защото смятаме с 1 количка да изкараме, а не да се отделят още средства и за лятна после.
Третата ми опция е Бритакса. С кош за новородено ми се вписва в бюджета, но още не съм я изпробвала на живо. Притеснява ме, че за моите 157-8см нерегулиращата дръжка ще е проблем. И отново когато бебето порасне по-малките гуми не водят ли до по-затруднено управление? Едва ли може да се сравни, но бутах едно чиполино 8кг с 10 кг бебе вътре...ами трябва да се набирам на дръжката буквално, за да преминавам тротоари и бутането не е от най -леките.
Като цяло трябва да реша -лека 8кг. количка с по- малък багажник и сенник (поне от клипчетата така изглежда),с нерегулираща дръжка,двойно по-малки гуми или  полска, но отговаряща на всичките ми изисквания, която за начало няма да е тежка, но после не знам... Thinking

# 533
Здравейте Simple Smile Аз съм бъдеща мама на първо детенце и идея си нямам какво точно да търся. Някакви съвети?

# 534
  • София
Здравейте Simple Smile Аз съм бъдеща мама на първо детенце и идея си нямам какво точно да търся. Някакви съвети?

Всеки ще ти каже различни неща, първо ти трябва да си изясниш за себе си няколко важни момента:
1 - бюджет
2 - какво ще търсиш - комбинирана количка или  с отделен кош за новородено, искаш ли в комплекта да има и кошница за кола или ще купуваш отделно
3 - ще имаш ли много да вдигаш количката или не, тук ще има  или не значение колко тежи самата количка
4 - ако ползваш асансьор  то колко е голям, с малък асансьор, има проблем с някои колички с побирането им вътре
5 - ако имате кола  - каква е - т.е. какъв багажник има, да не се окаже, че количката ви не влиза в него или го заема целия и не остава място за багаж.
6 - какъв е терена, на който най-често ще се разхождате - т.е. дали ще има значение с какви гуми е количката, за черни пътища, по-разбити места или ще излизате предимно по паркове с равна настилка, където и с малки гуми ще се оправяш прекрасно.
7 - има ли за теб значение дали основния кош на количката ще гледа и към теб или нямаш проблем да гледа само напред
8 - дали искаш с една количка да изкараш целия период или нямаш нищо против като порасне малко детето да си купуваш и  малка, мобилна, лека количка...
9 - височината ти - по нея да избираш подходяща количка, регулираща се дръжка...
Разни такива неща...
10 - държиш ли основния кош да му се регулира наклона на облегалката или не ти пречи и да е т.наречената анатомична седалка, която цялата се накланя и детето му се вирват крачетата Wink
Като си поизясниш за себе си тези точки, изборът ще се стесни малко или повече.
Със сигурност в последствие ще се наложи и с нещо да направиш компромис, защото перфектни колички май няма, особено ако си с по-ограничен бюджет... ако си с такъв също може да помислиш, дали си струва да вземеш и нещо втора ръка, но по-качествено като изработка  или би предпочела евтино и ново...
Ако пък нямаш ограничения за пари - още по-добре... ще имаш по-голям избор и дори можеш да си избираш и сред разни по-дизайнерски изпълнения ако те влекат.

Kalina.
- толкова си е сайбекса

chica_loca - бритакс никак не е с малки гуми.

Последна редакция: пт, 07 авг 2015, 14:06 от Angel_Dust

# 535
  • Живее на Луната
Angel_Dust, много хубаво си систематизирала въпросите и ще се опитам да отговоря на тях да видя какво ще ми препоръчате.  Laughing

1. Бъджет от 1000 до 2000 лв.
2, Търсим комбинирана количка с кошница за кола. Може коша за новородено да се трансформира в столче за кола, тъй като бебето ще се роди ноември и може би малко ще се ползва коша за новородено.
3. По-скоро няма да я вдигам много, като изключим бюрдюрите и обичайния софийки ландшафт  Laughing Нямам претенции количката да е супер лека, но все пак да не е танк.
4. Асансиора е голям
5. Колата е достатъчно голяма с голям багажник - джип, не от най-големите
6. Квартала ни не е особено асфалтиран, може да се наложи малко офроуд., така че е хубаво количката да има по-стабилни гуми и амортисиори.
7. Бих предпочела да може да се върти и в двете посоки, тъй като сега не мога да преценя как ще ми е удобно.
8. Нямам против след като проходи детето да взема малка количка, стига да ми е по-удобна.
9. Висока съм 165 см, но предполагам повечето колички са с регулиращи се дръжки.
10. Бих предпочела да се регулира наклона. Освен това основния кош да не е твърде тесен (тип Стоке) за да може детето да има пространство, същото важи и за коша за новородено.
Не държа на забавни десенчета, а по-скоро на качество и практичност на самата конструкция.

Ще се радвам да чуя вашите предложения!   bouquet

# 536
  • София
За мен с тези изисквания изборът би бил общо взето лесен - пег перего буук... каквото там на място си харесаш плюс, поп ъп и т.н. като конфигурация или мамас и папас армадило флип (но това си е моето мнение де, не че е перфектния избор за всеки)

Ако кг нямат значение харесвам и http://www.baby-express.net/Concord_Wanderer_Mobility_Stroller_Set.html (аз лично я харесвам, без всъщност много логично обяснение защо, в някои цветове ми е трудно устоима, но е тежка количка Simple Smile)
Конкорд нео също е с мн добри отзиви въпреки странните си гуми предни http://moetobebe.bg/prams/combined/Concord/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0 … t%203%D0%B21-5929 има мнения из форума за нея може да потърсиш и прочетеш.
Cybex priam  с лукс седалката ми е абсолютен любимец, но тя е над бюджета и пак не е евтина.
Може да разгледаш количките на mutsy много хора ги харесват. Или някои модели на хане... но ако се спреш на тяхна количка бих ти препоръчала 3 в 1, не с матрикс...

Най-хубаво да се поразходиш по магазините, да ги видиш, бутнеш на живо, да пипнеш материи... може изведнъж нещо страшно да те впечатли и плени.

Последна редакция: пт, 07 авг 2015, 15:42 от Angel_Dust

# 537
Момичета, една приятелка много ми говори за колички Косато, ама май си ги е харесала по шарените десенчета. Вие какво мислите за тази марка, заслужават ли си или за тези пари може да се намери и по-добра?

Ние имаме стол за хранене на Косато - на десен е гениален, като практичност - изключително непрактичен, например не можеш да махнеш масичката с една ръка. Ние обаче го ползваме рядко - два пъти в годината за по две седмици, подарък ни е, а на харизан кон зъбите не се гледат. Сравнявам го със стола на Пег Перего, който ползваме в Белгия - разликата е огромна. Аз също харесвам десените на Косато, но определено не бих си купила количка от тях.

# 538
  • Живее на Луната
Благодаря ти Angel_Dust   bouquet
Аз съм си харесала, поне в интернет, Peg Perego Book Pop-up или Jane Rider. Не съм ги гледала на живо обаче.
Видях само Mutsy Evo но не ме грабнаха.
Матрикса ми харесва, но чета тук отзиви че бил тежък, пък и тесен.  Thinking Иначе ми допада това че се трансформира в кош за кола.
Nadinka, и аз имах такива усещания.

# 539
  • София
~Bell~ - аз като резултатност не го харесвам като стол за кола. Стол за кола бих си взела бритакс, сайбекс, пег перего или конкорд... или макси кози, съответно бих избирала съвместими колички... като ако колата има изофикс база с такъв, ако ли не база за колани (специално и ако е с колани  само с базата е по-лесен монтажа в колата, а и коланите не минават над  бебето).
Сайбекс също имат столче за кола, което ако се ползва извън колата има възможност да се сложи в легнала позиция http://cybex-online.com/bg/carseats/cloudq.html  с подходящи адаптери то може да се ползва и с пег перего колички, както и с мамас и папас флип (за него съм проверявала, предполагам и за другите им става)

Общи условия

Активация на акаунт