Бебешката количка - цяла наука за второ висше №30

• 72 042
  • 707
  •   1
Отговори
# 495
Ретрус е досъа лека, с една мам дето се разхождаме я има, и в сравнение с моя Зипи танк е доста по лека.

Оф ядосах ае на Гракото. Излъгаха ни от дундьо, няма прозорче на сенника и има две позиции само количката, а в сайта пише три, дано да издържи, че е на 4 месеца и все още не мога седнал да го слагам. Иначе е супер лека и маневрена обаче все още не ни е на възрста, ама скоро ще я стигне.  Wink

Направете рекламация

# 496
Не знам защо Дундьо така се излагат последно време, аз бях много доволна, но вече не пазарувам от тях.

# 497
  • София
teddynm - Какво да кажа...аз фен на макларън не съм. А тази ми е изключителна грозота и е тежка като танк. И изобщо не е нова.

# 498
  • София
Каква рекламация, аз съм за цял месец в друга страна, и нямам друга количка.  Wink.  Нищо ще се прижевее, махаме сенника, излизаме след 7. Днес я бутах, супер лека и маневрена е. Яд ме е че имаше с три позиции и прозорче и бяха с 30 лв по скъпи, ама от къде да знам?  Достатъчно им е да ги споменавам тук.

# 499
  • София
Това супер ме учудва,  айде за прозорчето...да кажем нещо не всички да са така, но 3-те позиции... навсякъде я дават с три позиции, въпреки, че са малко странни за  нагласяне, ти сигурна ли си, че няма(тя твоята трябва да е много специален мираж без 3 позиции, аз такъв не съм срущала май) или просто ти не знаеш как да я сложиш в средната позиция?
http://www.amazon.co.uk/dp/B00EWLCTZW виж клипчето тук
https://www.youtube.com/watch?v=uQezgkipVf4 тук също е доста подробно показано.

Иначе това с прозорчето се вижда наистина , че в тази разцветка такова няма по снимки и клипчета, но пък не е някаква кой знае каква загуба.(по принцип, не че не е + да има, но и без него  не е страшно, изобщо).

Последна редакция: пн, 03 авг 2015, 01:36 от Angel_Dust

# 500
  • София
Това супер ме учудва,  айде за прозорчето...да кажем нещо не всички да са така, но 3-те позиции... навсякъде я дават с три позиции, въпреки, че са малко странни за  нагласяне, ти сигурна ли си, че няма(тя твоята трябва да е много специален мираж без 3 позиции, аз такъв не съм срущала май) или просто ти не знаеш как да я сложиш в средната позиция?
http://www.amazon.co.uk/dp/B00EWLCTZW виж клипчето тук
https://www.youtube.com/watch?v=uQezgkipVf4 тук също е доста подробно показано.

Иначе това с прозорчето се вижда наистина , че в тази разцветка такова няма по снимки и клипчета, но пък не е някаква кой знае каква загуба.(по принцип, не че не е + да има, но и без него  не е страшно, изобщо).

Алелуя!Златна си! Намерих как, има едни каишки като за колани отзад които не се бях сетила че правят втора позиция! Живота един месец ще е по лесен сега, въпреки че вчера нямаше никакъв проблем ине рева.  Wink
Прозорчето да, не е драма, дърпам сенника и виждам какво прави, щеше да е по удобно да го има, ама карай, това е количка която ще се ползва рядко, ако съм доволна, за София ще му взема Jaffa с прозорче.  Wink
http://www.dundio.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0 … jaffa-stripe.html

# 501
  • София
За 195лв. има и бежова и тъмно синя с прозорче, явно по някаква причина зиг-заг цвета няма...

# 502
  • София
Jaffa има и приставка за вода и портмоне отзад.  Wink,  ама така е като се сещам в 23:00 да избирам количка и ми трябва спешно за следвашия ден.  Wink

# 503
  • София
Здравейте, експерти в количките Simple Smile,

Искам да помоля за съвет, тъй като от доста време чета и проучвам и имам чувството, че вместо да ми се изяснява, става все по-трудно Crazy

Основното ми изискване за количка е размерът в разгънато състояние заради асансьора - размерите му са 105см (дълбочина - до края на шахтата, тъй като самият асансьор няма врата, т.е. не мога да използвам всичките см, за да не си закача гърба в стените на шахтата) х 72см (ширина). По принцип асансьорът е широк 83см., но има една "решетка", която го стеснява до към средата на дълбочината му. Аз нямам намерение да я разпъвам тази "решетка" (тогава никаква количка не би могла да влезе), но дори и плътно прибрана, пак стеснява доста.
След като се измерих и самата себе си (нали и аз трябва да вляза с количката Simple Smile), стигнах до извода, че количката или трябва да е не по-дълга от ~85см или не по-широка от ~55см, за да вляза и аз от някоя страна, а такива колички почти няма Sad

Така, второто изискване е теглото (идеалното за мен би било 7-8-9 кг), защото асансьорът спира на полуетаж и имам 8 стъпала да качвам и слизам всеки път. Поначало си мисля не толкова да я вдигам, колкото да я качвам на задните гуми, но за това знам са по-удобни по-големите гуми, което пък е несъвместимо с първото изискване за размера.

И с тези двете изисквания хич не мога да си отпусна душичката да си помисля какво всъщност искам от една количка  Sad. Все пак да си кажа: най-много държа на пълно легнало положение и да е маневрена и лека за бутане (да не е танк и да е лека - това вече стана ясно). Чудесно би било да се сгъва лесно (с една ръка) и компактно. И да има голям сенник (което, знам, е поправимо с допълнителен). Предпочитам да е с 1 дръжка, но и това е поправимо с едни допълнителни дръжки, видях.

Да кажа и към какво съм се насочила до момента: фаворит ми е Mamas and Papas Armadillo Flip с carrycot. Според мен това е страхотна количка по всички параграфи. Единственият й минус е цената (890 лв. количка + 440 лв. кош за новородено). А мъжът ми нещо не може да преживее повече от 1000 лв. за количка. И пак той не е съгласен да сме без кош за новородено (честно казано и на мен ще ми е по-добре с такъв - знам, че може и без, ама и аз явно имам такава нагласа... И първо бебе ще ни е, явно е характерно за неопитните майки да залитат по кошове Simple Smile)
Столче за кола имаме отделно, то не влиза в тази сметка.

Та като единствена алтернатива на тази количка до момента видяхме Cybex Callisto, пак с кош. Цената е несравнима - ~900 лв. за двете (даже преди няколко страници някой беше пуснал оферта от olx за 550 лв за 2в1, което не знам как може да е вярно - дали са без гаранция newsm78?). Обаче на мен нещо не ми е на сърцето този Cybex, макар че знам, че са хубави и здрави. Това, че марката е немска също е добър знак, знам... Ама...

Та въпросът е има ли какво още да видим преди да вземем решение? Мисля си за Peg Perego Book - има един вариант на шасито да е широко 51 см, което ме устройва. Знам, че е малко по-тежка (примерно с 1 кг, което не е проблем). И всъщност май не продават 2в1, а само 3в1 (а ние имаме столче за кола за 0-13 кг подарък вече).

Сещате ли се още коя количка би станала за нашия случай?
Много благодаря предварително за всички съвети и мнения!

# 504
  • Пловдив
Мнение за полските колички като цяло
 http://baby.galix.bg/3726/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D … 2%D1%8F%D1%82-26a

Нашият асансьор също е малък. Вчера харесхаме количка, но задните гуми са на 70 см разстояние, а входа на асансьора е 68. За 2 сантиметра разлика направо ще се изям.

# 505
  • София
Peg perego ако си я харесаш и на живо като размери може да си купиш само нея+ отделно кош за новородено, няма защо да е  3 в едно, но не знам ще се вместиш ли така в 1000 лв или ще е малко отгоре. Като може би може да погледнеш кош за новородено ако намериш отделно само него втора ръка, може да ти излезе по-добре.
Не знам дали си ги виждала и на живо - ако не си иди ги разгледай най-добре.
Аз пусках офертата за калистото от олх, там имаше даден и сайт на фирмата, та може направо от сайта, не виждам как би могло да е без гаранция в този случай, разбира се зависи вече и какъв е този сай(за мен напълно непознат), дали са коректни търговци и т.н.

# 506
  • Anywhere
Здравейте, експерти в количките Simple Smile,

Искам да помоля за съвет, тъй като от доста време чета и проучвам и имам чувството, че вместо да ми се изяснява, става все по-трудно Crazyне по-широка от ~55см[/b], за да вляза и аз от някоя страна, а такива колички почти няма Sad

Т.=======

Здравей, сетих се за този модел, много си го бях харесала. X-lander X-pulse
http://www.patilanci.bg/product/kombinirana-kolichka-x-lander-2- … -urban-beige-2015
Отговаря на всичките ти условия без теглото. Ако можеш да го видиш на живо е най-добре.
Седалката се обръща в двете посоки, сенника е хубав, задните гуми са помпащи има кош за новородено и в момента е на добра цена  Crazy 729лв само! Сетих се и за друг вариант Cybex Agis M Air 4, заедно с кош за новородено. В olx има няколко за 150-180 лв. Количката струва около 500лв. Разгледай я!
http://www.baby.bg/cybex-bebeshka-kolichka-agis-m-air-4-true-blu … 529afb25c3ed5843d

Последна редакция: пн, 03 авг 2015, 16:38 от pretty shy

# 507
Някой може ли да сподели за тези универсални удължители, които могат да се използват за две дръжки, да направят една цяла дръжка? Аз търсих, но такова чудо в нета не открих  Rolling Eyes
Някой ако може да даде линк ще съм благодарна!

# 508
Рози, щом Мамас и папас ти е фаворит, аз също ти препоръчвам да потърсиш кош за новородено втора ръка. Обикновено са много запазени и малко употребявани.

# 509
  • София
Мда, но флип е прекалено нов модел и може и да няма... но пък може и да има из ибей, в бг сайтове надали.

Общи условия

Активация на акаунт