Американски колеж - шеста тема

• 125 747
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
Днес взех документите за записване и за намаляване на таксата. Много се вълнуваме всички в къщи. Като чета тук-още повече. Дано ни допуснат до есе или поне 80%, че иначе няма как. Ако някой може да помогне с опит, нека ми пише, моля!

# 526
  • София
Аз също взех документите днес  Embarassed. Ние няма да подаваме документи за намаляване на таксата, нямаме никакъв шанс, така че директно напред с медицинските листчета. Таксата задължително ли се плаща на 3 транша, или може и накуп?

# 527
В договора пише, че може да се договори и друго - за плащането говоря!

# 528
  • София
Преди се плащаше на 2 пъти.
И аз се чувствах добре на РС. А и си общувах с други родители. Обменяхме опит. Но някои родители са по-ангажирани, а и ако децата са в президентската листа, няма за какво да ходят.

# 529
И сега се плаща на две вноски - една септември и една февруари.
А що се отнася до ходенето на родителски срещи, дори и детето ти да е в президентската листа, пак е приятно да чуеш някоя хубава дума за него от преподавателите.  Laughing

Скрит текст:
днес е поредната закуска с президента за децата от президентската листа

Последна редакция: чт, 14 апр 2016, 09:40 от Miralex

# 530
Преди се плащаше на 2 пъти.
И аз се чувствах добре на РС. А и си общувах с други родители. Обменяхме опит. Но някои родители са по-ангажирани, а и ако децата са в президентската листа, няма за какво да ходят.
Само в 8ми клас е 3 пъти - при записването, септември и за втория срок, после е на 2 пъти Simple Smile

"и ако децата са в президентската листа, няма за какво да ходят" - Аааааа, имаааа  Flutter Знаеш ли как оправя настроението за месец напред поне... А сега сериозно - наистина има смисъл и за добре справящи се деца, малки подсказки, насоки и подсещания за участия в разни форуми, които биха били полезни, малко подсказки "да се кротне" в насоки които само биха го натоварили и т.н. Но най-вече първото с настроението  Crazy че за какво и ние влагаме време и търпение с тез деца, пък едно потупване по рамото ни се полага!
ПП: Днес пак е на закуска с президента  Blush пък аз другата седмица ще посетя родителската среща, за мъничко де!

# 531
Тези закуски от кой клас започват?

# 532
От девети клас, със сигурност, има. За осми клас не знам.

# 533
От девети клас, със сигурност, има. За осми клас не знам.
В осми клас имат връчване официално дипломи за осми клас и грамоти за най-висок успех по дисциплини... много тържествено беше и съучениците много си се подкрепят!
А и осми клас все пак е адаптационна година и се учат по-малко дисциплини, предимно езика и... случва се който първите месеци започва отлично, после да не му се получават нещата и обратното, да се набере скорост постепенно...
Та затова там не е срок за срок, а за годината. А в 9ти клас май първата закуска беше след края на първия срок (т.е. някъде март-април) и после септември в 10ти клас ... ако нещо не бъркам де  newsm78 Малко ми се губят нещата... тъй като ги учат сами да си разпределят време и ангажиментите, та аз вече само получавам информация между другото, за учебния процес само ако конкретно питам, организационно само ако трябва да го включа в семейния график, по проекти само ако трябва "ресурсна" подкрепа... Е, разказва разни "случки" в училище... учителите отчитат "специфичната" им възраст и се зевзечат с тях понякога...И ако има нещо да се похвали де  Wink

# 534
В осми клас имат връчване официално дипломи за осми клас и грамоти за най-висок успех по дисциплини...

Най-висок успех в %, или в оценка (шестица)?

# 535
Най-висок успех в %, или в оценка (шестица)?
Е, в  % естествено, всички оценки се виждат постоянно така (което и преизчислено в 6тобална система се вижда текущо). То 2/3 от випуска може да са с 6 (То и това 6 всъщност е 5,87 или 5,94 например...).

# 536
А закуските при президента пак ли зависят от % успех на отличниците? Или всички с отличен успех са поканени?

# 537
Не зная как точно го изчисляват, но на практика канят обикновено ученици с пълно 6 по всички предмети и тези с една петица. Ако имаш две петици за семестъра обикновено не влизаш в листата.

# 538
А закуските при президента пак ли зависят от % успех на отличниците? Или всички с отличен успех са поканени?
Повтарям: осми клас - диплом за най-висок успех по съответна дисциплина (в % или преизчислено в оценка, най-висок си е пак най-висок), Девети клас и нагоре - "Закуска с учениците от почетния списък на Президента за отличен успех" (не мога в момента да се сетя точно колко процента беше 5,75 но списъка е с ученици с по висок от толкова успех... 91,5% е 5,50) . Извън "отличническата" тематика < 59,4% е двойка... 80,4% е границата за четворка (т.е. ниска четворка, разбирай 3,50), а за толкова малкия ми син ми се хвали с една хубава петица...

ПП: на мама гарджето пак там Blush http://acs.bg/Gallery.aspx

Последна редакция: чт, 14 апр 2016, 15:03 от peneva_a

# 539
Има и подарък - молив.

Общи условия

Активация на акаунт