Отговори
# 600
Привет, мамчета!
Да се вмъкна в темата с изследванията - в повечето лаборатории те карат да пиеш разтвор на глюкоза - 75гр глюкоза на прах, разтворена в 300-500мл вода(всяка лаборатория различно количество вода казват). Сутринта се отива гладен и жаден, взима се кръв, пие се разтвора, след  1 час се взима пак и след 2 часа пак. Отчитат се три стойности.
Калина, действай мила с антибиотика, че сега вече всякакви бактерии и инфекции се предават на плода. Имам приятелка, която заради херпес големи разправии бере още.
Шмокси, дано системите те оправят бързичко. В Шейново си е гадно да лежиш. Внимавай да не настинеш, че там от дограмите вее здраво.
Аз ще съм в края на следващата седмица на консултация и вече нямам търпение. Килцата си ги меря периодично, но освен свалените 10кг, засега друго раздвижване няма. Много приятно се изненадах като се записах в този медицински център да се следя - прави се всичко, което се изисква за една консултация - мерене, теглене, разпитват, проучват, ако искаш да споделиш или питаш нещо изслушват и отговарят. Предния път не са ме измерили нито един път, отникъде и сега се чувствам чак важна... Laughing

# 601
shmoksi  Hug стискам палци и на теб, всичко да е наред, да овладеете болките и скоро да те пуснат да си ходиш!
Бобишана, благодаря и на теб, ще действам няма как, мен повече ме е страх от инфекцията отколкото от антибиотика, защото знам какви поразии може да направи! То добре че все пак си пуснах сама стерилна урина и я открих, че иначе...не знам!

# 602
Да се включа и аз към вас мамита Hug много сте ми полезни понеже ми е първа бременност а и съм на 21  Simple Smile термина ми е 20.10.2015

# 603
Здравейте, момичета  Hug

Аз от два дни само се шашкам, че бебка много малко мърда. Докато бяхме в Гърция много бушуваше, даже ми мърдаше корема, а сега....вчера цял ден не съм я усещала, днес сутринта за малко се размърда, ама много леко. Даже се замислих, дали да не отида на преглед, че имам час чак за 9-ти. Вярно, че съм с предна плацента, ама знам ли, започва параноята да ме гони май. Приятелят ми само ми се кара, че се самонавивам излишно  Embarassed

Спокойно и при мен е на периоди. Има дни, в които бушува доста , а вчера само 2-3 пъти ми е помръдвал корема. Аз си слагам ръцете на корема и усещам пулса. Също като теб съм с предна плацента. Напоследък като тупкам по корема с пръсти и малкото човече отговаря отвътре.

Момичета, и аз като вас съм с предна плацента - слава Богу досега усещам бебка доста често, но съм забелязала, че като съм под напрежение в работата почти няма движения, които да усетя. Като се успокоя обаче и особено вечер много често си усещам бебка. Когато се стресна, хапвам малко шоколад и след 30-35 мин наистина бебка почва да шава (това го четох в книгата си за бременни)

# 604
Шмокси, дано се оправиш по-бързо!
Калина, я кажи ти просто си решила да си пуснеш урина без да си имала някакви симптоми ли, за нещо да си се съмнявала? Колко струва да си пуснеш урина и ПКК?
На мен трябва да ми пуснат по ЗК на 13.07, но 2 седмици след това мисля и аз да си пусна сама като теб.

# 605
Четох някъде за контракциите и какво ги предизвиква. После се сетих, че може да копирам тук ама вече не знаех къде го четох. Та ще ви напиша по памет. Освен претоварване и движение на плода, които си ги знаем, впечатление ми направи, че причина може да бъде пълен пикочен мехур и обезводняване. Като превенция срещу контракции беше посочено пиене на повече вода  Peace

# 606
мами, и аз не съм получавала размери на бебка, освен на ФМ. утре съм на преглед и си записах всички въпроси, макар че и моя док, като го попитам нещо ме срязва, че много чета, пък за мен е важно да се информирам.
Относно болницата не съм се спряла още. За Шейново чух, че през Юли отварят още едно крило. За Надежда на една от лекциите на 9 месеца казаха, че има топка в родилната зала, която много улеснявала  и намалявала болките по време на раждането

# 607
  • София
Момичета, днес прегледа мина добре, лекаря гледа шийката- каза че е добре, не ми лаза колко е размера, но след като според него е добре ме ни и трябва размер. Беба се прозаваше през целия преглед и накрая си закри лицето с две ръце и така заспа. Беше много хубаво да я погледам как заспива, дори имаше смукателен рефлекс, лекаря каза че така бебетата се успокояват и заспиват- докато заспиваше си мърдаше устните, все едно суче Simple Smile
Иначе всичко ни е наред, по отношение на ноския хемоглобин, лекаря ми препоръча след пколо месец пиене на малтофер фол, да си направя изследване на вит. Б12, фолиева киселина, желязо и пкк и ако вит. Б е с ниска стойност би ми препоръчал 4-5 мускулни инжекции а вит.Б12. Не бях чувала за това досега, някоя от вас правила ли си е озследване за вит. Б12?
За раждането- все още смятам да раждам в Тина Киркова, но е крайно време да ида да говоря с лекаря, който искам да ме изражда, все чакам да си направя преглед на очите, за да съм маясно как ше раждам, но днес лекаря каза че очите трябва да си видя след 30 седмица. Та така засега ако всичко е наред искам нормално раждане с епидурална упойка в Тина Киркова Simple Smile разбира се във вип стая с избор на екип.

# 608
tinmon, имах често уриниране от време на време, не е както при цистит постоянно, а примерно веднъж на два три дни ми се случваше да ходя през 5 - 10 минути в рамките на час - два и после отшумява и понякога леко парене след уриниране и така вече месец близо.
В началото на месеца пусках два пъти обикновена урина, един път сама и един път от ЖК ми пускаха и двете бяха чисти не показаха нищо. Пих и антибиотик (Монурал - две прахчета) и уринал. Но ми казаха, че много често на обикновената урина не се виждат бактерии, а на стерилната излизат.
Така че моят съвет е ако ще пускате - направо стерилна урина за по - сигурно.
Обикновената струваше 2 лв и нещо, а стерилната - 11 лв. (това в Русе)
Аз лично мисля, че е добре да се пуска профилкатично защото тези инфекции при бременни могат да протичат почти без симптоми, а са опасни, дори много съжалявам, че не пуснах по - рано, но.... Rolling Eyes

# 609
Nadeto00o, те всички доктори така казват - недей да четеш, ама аз добре, че чета и сама си назначавам изследвания, че иначе не знам...в началото такива поразии можеше да станат заради ендокриноложката ми, която ми следеше състоянието от 5 години и би трябвало прекрасно да знае какво се случва с хормоните на щитовидната жлеза по време на бременност, че не ми се мисли, добре че все пак си пуснах сама изследвания. Та и сега така, половин доктор станах, ама само дето не мога да си давам направления, та си плащам като поп, неща които би трябвало да ми се полагат.

# 610
Добро утро  Flutter
Айде и аз налазих 7-ми месец  Peace не остана Simple Smile
Пожелавам Ви прекрасен уикенд, ние ще си пътуваме до село и ще се върнем утре след обед сигурно Simple Smile

# 611
Здравейте, да се отчета след вчерашната ЖК. В 24 г.с сме, бебка е около 817гр, измериха ми отново шийката, казаха, че е идеална. Всъщност моята АГ винаги досега ме гледа и вагинално, за да премери шийката, и през корема, за да огледаме бебка. Хемоглобинът ми е нисък 99 - изписаха ми Малтофер сироп 2 х 15мл.  АГ ме накара да отида на ехокардиография другата седмица, тъй като лекарката, която ми прави 2рата ФМ, е написала като забележка, поради фамилна обремененост да се направи и ехокардиография. Аз си правих и 2ра ФМ на друго място, при Марков, и изрично питах за сърцето, и той ме увери, че всичко е наред, и няма нужда от ехокардиография, тъй като това не се унаследявало (баща ми имаше порок на сърцето по рождение, и за жалост го загубих преди година и половина).  Така или иначе, си записах час за другата седмица за тази ехокардиография. Вчера имах доста ходене напред назад, накупих си 3 блузки и един панталон за бременни, и се върнах скапана. Днес май само ще почивам. Честно казано, досега не ми е тежал корема, от няколко дена ми тежи и ходя като патица, и определено не ми се разхожда на далги разстояния вече, чудя се какво ще правя по натам, когато още повече порастнем Simple Smile

Усмихнат ден от мен Simple Smile

# 612
Добро утро Simple Smile

Еос много хубава среща с беба си имала  Hug

Ladyjj добре си расте малката. Странна работа с тази ехокардиография.........единия едно казва, другия друго.... newsm78 Всичко ще е наред  Hug
Честити нови придобивки.
И на мен вече ми дотежава, само да изчистя и вече съм се запъхтяла  ooooh!

# 613
аз да се отчета и от моя преглед. Първо се събудих от силните ритници на малката и то от двете страни на корема, все едно се протяга...хахаха. док каза, че се развива напред, което ме зарадва, околоплодните води са ми достатъчно, шийката ок(макар и без да  я мери) и сега ще се радвам на 7месец. ще чакам с нетърпение следващия преглед:)

# 614
  • В къщурката на хълма на феите
Глюкозата е 75 грама, не 300  Peace
Дори и така е супер много наведнъж за организма, тестът поради тази причина даже понякога е противопоказен, представям си с 300 гр аз може би щях да съм припаднала...
медицинската глюкоза на прах е 75гр., който разтворени в 300мл вода се водят 300 мл. нестерилен глюкозен разтвор .. Следващия път ще съм по-конкретна ..

Общи условия

Активация на акаунт