Всичко за етажната собственост 2 - Домоуправител в нужда се познава

• 114 544
  • 938
  •   1
Отговори
# 240
Dream Team, нищо не ти пречи да направиш същото ако имаш някакво реално предложение - на един лист пишеш темата, списък с апартаментите и минаваш поред при всички да им обясняваш и да ги убеждаваш да гласуват - с мнение - да или не, дата и подпис.
Да видим после пак ли ще твърдиш че само 2 души взимат решенията и после ги натрапват на останалите. Не стига, че ви вършат работата във входа предполагам безплатно и си губят времето, ами ги и набеждавате за мошеници и нахалници...

# 241
Фри, не е безплатно, бъди спокойна  Peace Събират си суми за себе си, по една или друга причина. Аз досега протокол от ОС не съм видяла. Всичко е на някакви устни уговорки. На Пешо се казва едно, на Иван друго, според случая.

# 242
е нали всички хора се подписват на листа под едно и също нещо / или неща? как ще е едно на Пешо и друго на Иван?
Пиша защото това отношение е досадно... аз лично не съм домоуправител. Но, ето такива като теб които само мрънкат, критикуват и опяват, а не желаят да поемат никакви задължения и никакви отговорности са много досадни и изобщо не помагат с нищо. Колко пъти ти лично опита да обиколиш всички хора с лист в ръка за подписи? Да видиш колко е приятно...
Надявам се да не те засегна....

# 243
  • при късмета
Dream Team, а защо на събранията има по 2ма човека? Нали ги обявяват тези събрания? Отивайте повече хора и на място коментирайте всичко.
Няма как двама души да направят събрание и после да налагат решения. А ако за нещо са събрали съгласие писмено, пак си важи. Ако повечето са несъгласни те така или иначе няма да го дадат това съгласие

# 244
е нали всички хора се подписват на листа под едно и също нещо / или неща? как ще е едно на Пешо и друго на Иван?
Пиша защото това отношение е досадно... аз лично не съм домоуправител. Но, ето такива като теб които само мрънкат, критикуват и опяват, а не желаят да поемат никакви задължения и никакви отговорности са много досадни и изобщо не помагат с нищо. Колко пъти ти лично опита да обиколиш всички хора с лист в ръка за подписи? Да видиш колко е приятно...
Надявам се да не те засегна....

Минала съм по този път, повярвай ми и не съм от мрънкащите, а от засегнатите и потърпевшите. А обикновено като се минава после да се събират пари за нещо се казва, че всички са съгласни, само ти не си или че всички са дали....това е дразнещото. Схемата работи безотказно  Peace А хората не идват на събрания, защото два пъти се присвоиха общи пари и защото повечето са наематели. Сумите се събират със заплахи, че ще бъдеш съден и т.н...сложно е за обяснение. Някои си въобразяват, че са завзели властта и входът е техен  #Crazy

# 245
  • Варна
Dream Team, явно имате проблем, но с това да не се ходи на събрание, няма да се реши. Като искате да промените нещо, направете както са ви казали. Взимате съгласие от всеки поотделно, а защо не съберете и телефоните на собствениците и не говорите с тях лично. Може и те да не са съгласни да дават пари за щяло и нещяло, защото предполагам наемателите си приспадат от наема платеното. А до това да се казва различно нещо на всеки човек от опит да ви кажа - понякога е необходимо, защото всеки разбира нещата по различен начин... Така се лавира и постига нещо, но това само за добра кауза Simple Smile

# 246
Хората спряха да идват на събрание, защото винаги се караха и никога не се стигаше до някакво решение. Да не говорим, че кворум не сме имали от много години. Извън регламентираните правомощия някои минаваха и събираха на своя глава пари, защото имало теч на терасата, теч от покрива и след това никакъв отчет и документация и все едни и същи хора. След време нещата се забравят, защото има нови собственици, нови наематели, които не са запознати със случаите и всичко се опрощава. Затова и повечето хора отказват да идват на събрания. Наблюдавам такъв проблем с липсата на кворум и в съседните входове. Склонна съм да мисля, че е масово явление. Входът е като едно многочленно семейство, всеки си има собствено мнение, но на повечето не им се занимава да го отстояват и се отказват да идват. Въпросът ми беше дали протоколът се изготвя в деня на събранието, както пише в ЗУЕС или е възможно това да стане след няколко години, защото при нас се получава точно така. Изфабрикува се фалшив протокол, когато е нужно

# 247
Протокол без съпътстващ го списък с присъстващите (2 имена, подпис и %) и пълномощни на упълномощените, си е парцал. Такъв можеш да си напишеш и сама. Банкова сметка на името на 2 човека имате ли?
Извинявай, от къде си? Ако си от София, да дойда да проведем едно бързо събрание? (майтапче)
Обява за събрание виждала ли си залепена на входа? Самата ти защо не ходиш, за другите разбрахме?
Да ви кажа какво направих на последните ни 2 събрания. Записвах ги с телефона. Така "дежурното" мрънкане, че не сме обсъждали еди си какво, а е добавено от мен в последствие в протокола, вече не върви. На таблото изрично съм написала, че 37 дни след проведено събрание (7 заради написването м)  не се приемат обжалвания от присъстващи на него. А от неприсъстващи- изобщо. Простичко обяснена извадко  от ЗУЕС, вместо членове и алинеи.

# 248
Седефка, ти си съкровище  bouquet

Банкова сметка на името на двама човека е невъзможна ако ЕС не е регистрирана, доколкото ми е известно?? или греша?

А относно законността и жалбите .... страхувам се, че не съм чула за някой осъден за неплащане на такси и разходи за вход. Или някой домоуправител или домсъвет осъден за неправилни / незаконни процедури във входа. Четох обаче за едно дело в Монтана на ЕС срещу некоректен съсед, където ищецът - ЕС са осъдени да платят доста сериозни съдебни такси... Отделно завеждането на едно исково дело с адвокат било 300лв+... все по-често си мисля, че тоя закон ЗУЕС е.... да не казвам пълна глупост, нооо съвсем безсилен. Размахваме някакви извадки от текстовете и плашим гарги  ooooh!

# 249
Протокол без съпътстващ го списък с присъстващите (2 имена, подпис и %) и пълномощни на упълномощените, си е парцал. Такъв можеш да си напишеш и сама. Банкова сметка на името на 2 човека имате ли?
Извинявай, от къде си? Ако си от София, да дойда да проведем едно бързо събрание? (майтапче)
Обява за събрание виждала ли си залепена на входа? Самата ти защо не ходиш, за другите разбрахме?
Да ви кажа какво направих на последните ни 2 събрания. Записвах ги с телефона. Така "дежурното" мрънкане, че не сме обсъждали еди си какво, а е добавено от мен в последствие в протокола, вече не върви. На таблото изрично съм написала, че 37 дни след проведено събрание (7 заради написването м)  не се приемат обжалвания от присъстващи на него. А от неприсъстващи- изобщо. Простичко обяснена извадко  от ЗУЕС, вместо членове и алинеи.

Нито едно от тези неща не съм виждала...но иначе казаха, че делата за дължими суми се гледали бързо, направо с ЧСИ  Mr. Green и в 99% от случаите се печелели

# 250
Имам предвид обжалване на самия протокол във всичките му аспекти.
Банковата ни сметка е на името на касиера като титуляр, с 2-ма пълномощници и допълнителното условие, че без подписите на 3-мата /нищо че 1 е титуляра/ не може да се оперира с нея. Сметката ни е в Райфайзен /надявам се, че няма да се счете за реклама/.
За осъждането на длъжник ни върнаха 2 дела с предписанието за изрична точка в дневния ред на ОС, в която да са цитирани имената на длъжниците, сумите които дължат и длъжник по длъжник да са гласувани дали ДА или НЕ бъдат съдени. Последното ни събрание преди месец беше точно с тази цел /записано отново с телефона Laughing/. След празниците ще разказвам как вървят нещата с длъжниците.
Между другото сериозно се замисляме с нашата адвокатка дали да не си направим фирма за профи домоуправител Crazy Бихме помогнали с опита си и на други не толкова с цел печалбарство, а с цел да се научат хората, че сирене без пари НЯМА! Не може да мъкнат телефони по 1000 лв, да си веят партакешите всеки уикенд на някъде, пък другите да им покриват разходите и да поддържат стандарта на жилището им  #Cussing out Направо си е безочлив цинизъм.

Нито едно от тези неща не съм виждала...но иначе казаха, че делата за дължими суми се гледали бързо, направо с ЧСИ  Mr. Green и в 99% от случаите се печелели
Извинявай, но пак да попитам. Ти защо не присъстваш? Какво значи "казаха"? Не се заяждам, но ако не отидеш с метлата на събрание, не очаквай, че ще ти броят морски пясък.

# 251
......... Нито едно от тези неща не съм виждала...но иначе казаха, че делата за дължими суми се гледали бързо, направо с ЧСИ  Mr. Green и в 99% от случаите се печелели
според мен това е много силно преувеличено... но е логично така да казват, и ние така казваме при нас, плашим гарги  Mr. Green но и жалбите за съжаление мисля, че са като да чакаш от умрел писмо  Confused Къде ще обжалваш?
Седефке, записаното на телефон счита ли се за някакво доказателство пред съда... ?

# 252
Аз съм от тези, които ходят...

Така казва касиерката като минава за парите и съм говорила с фирма "Професионален домоуправител"

# 253
Седефке, записаното на телефон счита ли се за някакво доказателство пред съда... ?
Да, срещу 105 лв държавна такса  Wink Надали ще се наложи, защото ще е за сметка на длъжника, който има съмнения и ръси глупости. Както и графологичната експертиза на подписите- тройната такава струва 150 лв. и пак ще е за сметка на съмняващият се, ако се наложи.  Naughty

# 254
ОК, срещу 105 може да се провери дали е оригинален и истински записа, да. Но доколкото ми е известно съдът не приема такива доказателства, не са законни.

Общи условия

Активация на акаунт