Всичко за етажната собственост 2 - Домоуправител в нужда се познава

• 114 540
  • 938
  •   1
Отговори
# 255
Присъства експерт и на база неговото становище дали е автентичен съда го признава и се произнася. По този начин преди 5г мина видеозапис от телефон по друг случай, нищо общо с тук разискваните. За пари всичко правят в нашия съд Mr. Green

# 256
звучи много добре Peace
а има ли случай на осъден такъв длъжник на ЕС?

# 257
Не знам за други ЕС. За нашата се надявам скоро да има....

# 258
успех ти желая!
Ето един пример от какво се страхувам аз - http://ch-court.org/2014_05/GD/00634513/45551514.htm без да съм информирана, предполагам, че адвокатският хонорар е бил от порядъка на 300-400лв и още толкова съдебните разноски... всичките за сметка на загубилия делото.

# 259
От бързане да го осъдят не са изчакали сроковете, а това е един от тънките моменти. Пак ще се повторя, че срока за оспорване на протокол и решения в него е 30 дни и то за неживущи в сградата собственици. На моите съседи съм им писала на таблото 37 дни /бонус 7 от мен/ заради напечатването на самия протокол.
Абе нещата трябва да се изпипат и въпреки това си е жива лотария на какъв съдебен състав ще попаднеш....

# 260
  • София
успех ти желая!
Ето един пример от какво се страхувам аз - http://ch-court.org/2014_05/GD/00634513/45551514.htm без да съм информирана, предполагам, че адвокатският хонорар е бил от порядъка на 300-400лв и още толкова съдебните разноски... всичките за сметка на загубилия делото.

Да си сменят тъпия адвокат, дето е загубил делото и пак да го съдят.... срока вече ще е спазен Wink

# 261
Здравейте. Може ли да ми разясните понятието "вертикален канализационен клон, който минава през апартамента" Трябва да подпиша декларация,че съм съгласна да се смени, но не ми е ясно това самата вертикална тръба ли включва или ще ми се кърти чак до тоалетната чиния.Попитах домоуправителя, който ми донесе декларацията, но и той не е сигурен. Става въпрос за част от т.нар.безплатно саниране.
Знаете ли дали в този случай,всички апартаменти трябва да са съгласни? Ако някои не са съгласни,частична подмяна ли се прави или изобщо не се прави.

# 262
Вертикален, общ, който е до разклонението за твоя канал /в кухня, баня, тоалетна/. Ако тоалетната ти чиния е с долно оттичане, ще трябва да се разбива. Ако е с вертикално оттичане- няма страшно /е, ако сте скрили всичко в кутия от гипскартон, ще трябва да се счупи кутията в определен участък/.

# 263
  • София
Здравейте. Може ли да ми разясните понятието "вертикален канализационен клон, който минава през апартамента" Трябва да подпиша декларация,че съм съгласна да се смени, но не ми е ясно това самата вертикална тръба ли включва или ще ми се кърти чак до тоалетната чиния.Попитах домоуправителя, който ми донесе декларацията, но и той не е сигурен. Става въпрос за част от т.нар.безплатно саниране.
Знаете ли дали в този случай,всички апартаменти трябва да са съгласни? Ако някои не са съгласни,частична подмяна ли се прави или изобщо не се прави.

Taзи декларация Приложение 12 ли е? Ако е тя, (защото за друга не се сещам) там декларираш просто съгласието си по принцип.
А при смяната на ВиК системата ще се прави всичко до водомера, защото до там са общите части .... ако ти е сменяно, може и да не се пипа.
Всички трябва да са съгласни .... може до 5% да не са.

# 264
Жената пита за канализационния, какъв водомер?

# 265
  • София
Жената пита за канализационния, какъв водомер?
Че нямате ли водомер след тоалетната чиния? По новите разпоредби е задължително вече Wink
...
Шегувам се.
Тези тръби само ако има течове би трябвало да се сменят. Не обърнах внимание точно на въпроса, понеже обикновено не се конкретизирват.
Ако специалисти са на мнение, че трябва да се сменят - значи са проблемни и е по-добре сега да се сменят, за да им излезе безплатно. Всъщност вертикалната тръба и тасзи тръба с отклонението по принцип се водят общи части. След отклонението ще трябва сами да се оправят. Затова и мисля, че само ако се налага ремонт само тогава ще се правят тези тръби.

# 266
Благодаря за отговорите.
Става въпрос за прословутото безплатно саниране. Блокът ни е одобрен и мина комисия, влизаха във всеки апартамент и оглеждаха. Само че, тогава само ни питаха дали искаме да ни се смени дограмата и да ни се остъклят терасите. По- късно домоуправителят ни донесе тези декларации и ни обясни, че ако всички апартаменти са съгласни, ще бъдат сменени изцяло всички щрангове.
Притеснена съм, защото вертикалните ни щрангове са скрити в иззидана колона, в която има пластмасова кутия, от която е достъпа до водомерите и част от тръбите. Не знам по-какви причини, старите собственици са запълнили част от колоната вътре с бетон, съответно и част от тръбите са бетонирани. Един майстор ги гледа и каза, че е възможно да се измъкнат от горния или долния апартамент, без да се налага разбиване, но нямам много надежди. Освен това ме уплашиха и за този вертикален канализационен клон, че ще се разбиват плочките около тоалетната. Преди по-малко от година правихме основен ремонт на банята, сменихме си тръбите след водомера и плочките и сега, ако трябва да се разибива..просто ужас Sad

# 267
Здравейте,  Hug бихте ли могли да ме насочите евентуално какви са ни шансовете и към кого трябва да се обърнем, за наемател на търговски площи под апартаменти, който е разположил машини в помещението? Вибрациите и шума са невъобразими и апартамента е почти необитаем до приключване на работното му време.  Confused

# 268
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
проверете в общината дали е сменено предназначението на обекта.
и ако не е (почти съм сигурна, че не е) пишете оплакване.
ако е било търговска площ не може просто така да стане цех. най-малкото се иска съгласие от другите собственици във входа/блока...

замерване на шума също може да се поиска, но личния ми опит е показал, че фирмата се предупреждава кога ще дойдат на проверка и нещата се уреждат  Tired

ако искате да изнервите собственика и той да принуди наемателя да е по-тих:
редовни оплаквания до районното за шум в часовете за почивка - от 14:00 до 16:00 и преди 8:00 ...
сигнал в НАП, за отдаден под наем имот, за който подозирате, че не се плащат данъци;

друго в момента не се сещам  Hug

# 269
Благодаря, за съжаление обектът е "обущарско ателие", в което има гигантски вибриращи машини. Помолих го най - учтиво да съобрази поне часовете за почивка, но ми бе отговорено да си гледам работата, това било търговска сграда?!
След празниците ще звъня в общината да питам кой е позволил разполагане на подобни уреди в жилищна сграда.
Същият унищожи  и чисто нова фасада, но след няколко скандала нещата с нея са по - поносими.
Лошото е, , че са останали само олигофрени, които се чувстват безнаказани и могат да си правят каквото си поискат, без да можеш да предприемеш каквито и да било мерки срещу тях.

Общи условия

Активация на акаунт