Всичко за етажната собственост 2 - Домоуправител в нужда се познава

• 114 428
  • 938
  •   2
Отговори
# 360
  • Sofia
Момичета имам нужда от информация - вчера във фейсбук попаднах на страница, където фирма предлага доход от етажна собственост 1.50лв на апартамент срещу поставяне на табло за реклами във входа, но не запазих страницата и не мога да открия фирмата. Някой ползвал ли ги е и има ли координати?

# 361
Мога да ти изпратя на лични на нас какво ни предложиха, но се отказахме.

# 362
  • Sofia
Мога да ти изпратя на лични на нас какво ни предложиха, но се отказахме.

ако е възможно ми изпрати.

# 363
Хора, моля за помощ... Сигурно е обсъждано, но не го намерих, извинявам се ако повтарям. Домоуправителят ни се отказа и хвърли книгата. Никой не ще да е домоуправител, не щат и да плащат по 4 лв / апартамент за професионален. Какво трябва да се направи?

# 364
  • Пловдив
Моля за съвет. Има спукана тръба между етажите, която се намира в остъклената тераса на съседите над мен, в резултат на което моята остъклена тераса на това място е цялата в мухъл. Въпреки, че отидох с водопроводчик, който потвърди, че проблемът е от тях, те категорично отказват да признаят това и ми казват да се оправям само от моя апартамент. Трябва да се сложи сифон и да се подмени тръбата между нашите два етажа. Съгласна съм аз да платя целия ремонт (въпреки, че не е мое задължение), но съседите не ми дават достъп.
Посъветвайте ме какъв е редът на действие

# 365
Здравейте! Нуждая се от съвет. Управител съм на блок, в който успешно учредихме и регистрирахме сдружение на собственици. Сега кандидатстваме пред общината по програмата за прилагане на мерки за енергийна ефективност. Но се натъкнахме на следния проблем. В последния момент един собственик отказва да осигури достъп до жилището при изпълнение на мерките. Тъй като сме 16 апартамента, неговата част представлява 6,25% от етажната собственост, което веднага ни спира разглеждането на документите и евентуално одобрение. Има ли начин съгласно ЗУЕС да го накараме да осигури достъпа? Съгласно чл. 6, ал. 1, т. 12 всички собственици са длъжни да осигуряват достъп в своя самостоятелен обект или в част от него за извършване на необходимите проучвателни, проектни, измервателни, строителни и монтажни работи, свързани с поддържане, ремонт, реконструкция, преустройство или обновяване на общи части или на други помещения и за проверка на състоянието на инсталациите и на конструктивните елементи на сградата;
Не може ли с решение на общото събрание да го задължим?

# 366
Моля за съвет. Има спукана тръба между етажите, която се намира в остъклената тераса на съседите над мен, в резултат на което моята остъклена тераса на това място е цялата в мухъл. Въпреки, че отидох с водопроводчик, който потвърди, че проблемът е от тях, те категорично отказват да признаят това и ми казват да се оправям само от моя апартамент. Трябва да се сложи сифон и да се подмени тръбата между нашите два етажа. Съгласна съм аз да платя целия ремонт (въпреки, че не е мое задължение), но съседите не ми дават достъп.
Посъветвайте ме какъв е редът на действие

Не искам да те отчайвам, но нямаш ли разбирателство със съседа, много трудно.
На мен ми наводниха стената на коридора до банята  и то не апартаментът отгоре, защото е необитаем, а някъде по-нагоре. Десет етажа са над мен, един Господ знае откъде се е провряла водата.Всеки казва- при мен няма проблем. Да не говорим, ако предположим къде е, да ги накараме да си разбият баните. Мисия невъзможна, на тях не им тече.

# 367
  • Пловдив
Здравейте! Нуждая се от съвет. Управител съм на блок, в който успешно учредихме и регистрирахме сдружение на собственици. Сега кандидатстваме пред общината по програмата за прилагане на мерки за енергийна ефективност. Но се натъкнахме на следния проблем. В последния момент един собственик отказва да осигури достъп до жилището при изпълнение на мерките. Тъй като сме 16 апартамента, неговата част представлява 6,25% от етажната собственост, което веднага ни спира разглеждането на документите и евентуално одобрение. Има ли начин съгласно ЗУЕС да го накараме да осигури достъпа? Съгласно чл. 6, ал. 1, т. 12 всички собственици са длъжни да осигуряват достъп в своя самостоятелен обект или в част от него за извършване на необходимите проучвателни, проектни, измервателни, строителни и монтажни работи, свързани с поддържане, ремонт, реконструкция, преустройство или обновяване на общи части или на други помещения и за проверка на състоянието на инсталациите и на конструктивните елементи на сградата;
Не може ли с решение на общото събрание да го задължим?

И ние подадохме документи миналата седмица. Колко време трае одобрението?
При нас имаше един заядлив чичко, и го разисквахме подробно този въпрос какво става ако са те одобрили и не дадеш достъп. Мисля че някъде пишеше, че ако в последния момент се откаже и не даде достъп, покрива парично цялата сума за процедурата и извършеното до сега! Може просто да му го споделите да се сплаше.

# 368
Още не са ни одобрили, но заради тези, които отказват достъп, няма да ни одобрят. Не знам с общо събрание не можем ли да приемем решение всички да осигурят.

# 369
  • Пловдив
Още не са ни одобрили, но заради тези, които отказват достъп, няма да ни одобрят. Не знам с общо събрание не можем ли да приемем решение всички да осигурят.
Аз неразбрах..............Има ли го неговият подпис или не? Или се е разписал и сега не иска да осигури достъп

# 370
Не. Няма го. Той отказа и подписа декларация, че няма да осигури достъп, ако ни одобрят. Съжалявам, че не  съм била по-ясна.

# 371
Имам нужда от ел. техник. Осветлението на входа нещо зацикли и не гасне, а свети постоянно. Невъзможно е да спрем бушона за няколко дни, докато се оправи, защото има вързана инсталация за интернет на него и абонатите не само от нашия вход ще останат без връзка.
То намери и кога да стане, в събота надали някой ще се намери.
Ако имате ел. техник под ръка, моля за координати. За София
И при нас е така но като ми зацикли осветлението си викам ел.техника на интернета .То тях ги бърка - ще плащат повече.
При нас проблема беше в блокиран /може би нарочно/ ключ за осветлението вътре в апартамент

# 372
Търся за София читава фирма за стълбищно осветление - предложения

# 373
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Имам нужда от ел. техник. Осветлението на входа нещо зацикли и не гасне, а свети постоянно. Невъзможно е да спрем бушона за няколко дни, докато се оправи, защото има вързана инсталация за интернет на него и абонатите не само от нашия вход ще останат без връзка.
То намери и кога да стане, в събота надали някой ще се намери.
Ако имате ел. техник под ръка, моля за координати. За София
И при нас е така но като ми зацикли осветлението си викам ел.техника на интернета .То тях ги бърка - ще плащат повече.
При нас проблема беше в блокиран /може би нарочно/ ключ за осветлението вътре в апартамент

и при нас в 99% от случаите беше така.  Laughing и апартаментът се знаеше  Laughing

проблемът се реши кардинално с подмяна на осветителните тела с такива с датчик за движение: сметката се намалява, защото свети само на площадката, на която има човек; не се омазват стените в опит да откриеш ключа в тъмното; няма риск от изгасване на осветлението между двете площадки; другат екстра се разбра - вече няма начин/нужда някой да "заклинва" ключа си с клечки кибрит, за да му свети, като се върне.

# 374
Именно и аз така искам да направя ,а през деня като е светло пак ли свети?

Общи условия

Активация на акаунт