Песен за огън и лед - 20 "A reader lives a thousand lives..."

• 40 738
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
Чудно ми каква ли е изгодата на Кутрето да спасява Денерис?
Това пък откъде дойде?

# 391
  • Варна
Чудно ми каква ли е изгодата на Кутрето да спасява Денерис?
Това пък откъде дойде?

Беше споменал на Нед, че е помогнал повече на Дани като е казал, че няма пари да се наеме безлик, отколкото Едард с откритото си противопоставяне. Т.е. Кутрето не държи толкова да се отърве от нея.

# 392
Дали пък не е знаел за Егон и да си прави планове, че Дани може да се окаже в противовес на плановете на Варис и Илирио? Но пък това е в първа книга, когато ми е дълбоко съмнително, че чичо е планувал Егон. Може би просто Кутрето си мисли, че би могъл да извлече някаква полза от нея в бъдеще.

# 393
"Хаосът не е яма. Хаосът е стълба."
Хексе много точно го е казала.Той има нужда от хаоса,за да вирее.А всяка война е хаос и се предполага,че Дани ще донесе война.
Кутрето прилича на задкулисната американска политика  Grinning .Примерно те създадоха умишлено хаос на Балканите в началото на 90-те,така си подредиха нещата,че могат предизвикат във всеки един момент конфликт и си извличат материалните дивиденти и до днес.За Близкия изток да не споменавам.  Grinning

# 394
  • Варна
"Хаосът не е яма. Хаосът е стълба."
Хексе много точно го е казала.Той има нужда от хаоса,за да вирее.А всяка война е хаос и се предполага,че Дани ще донесе война.
Кутрето прилича на задкулисната американска политика  Grinning .Примерно те създадоха умишлено хаос на Балканите в началото на 90-те,така си подредиха нещата,че могат предизвикат във всеки един момент конфликт и си извличат материалните дивиденти и до днес.За Близкия изток да не споменавам.  Grinning

+ Украйна. Wink

За Егон не вярвам, че е знаел. Информацията, откриването и укриването й е специалност на Варис. Може би в спойлерната глава на Санса вече знае.

# 395
  • Вестерос

с цитати  Mr. Green

# 396
Естествено, че Лувин е загрял за Р+Л=Дж. Което за мен означава, че вероятно поне някой и в Цитаделата ще знае.
Има една единствен причина Нед да не е уредил доставката на телата на лорд Дъстин или на Артър Дейн. Wink
Странно е, че никой дори от семейство Дейн не е посетил мястото на събитието.

# 397
  • Варна
Има една единствен причина Нед да не е уредил доставката на телата на лорд Дъстин или на Артър Дейн. Wink
Странно е, че никой дори от семейство Дейн не е посетил мястото на събитието.

Цялата работа е много странна. Кой е разрушил Кулата, ако са останали само двама..

# 398
  • Варна
Само да върна няколко поста назад. Някой попита какво е търсела с бебето си девойката Старк в криптите. А Теон каза на лейди Дънстин (?), че има нива, на които никой не е слизал от години. Какво пречи да има и проход накъде на долните нива, който излиза някъде си - към Вала, под Вала, в Черен замък или другаде??? Много стари замъци са имали такива проходи, та при превземане да се изниже домочадието и да се спаси. По същия начин може и въпросната Старк да се е върнала в ЗХ. Тия крипти мн често се споменават и едва ли е случайно. А и Джонито го викат. Хм?  newsm78

Премествам цитата в тази тема.
Нищо не пречи да има такива проходи, само, че самите Старки не знаят за тях. Криптите не се намират близо до частите, които се използват за живеене. Намират се в близост до изоставената част на замъка.
 Майстер Лувин споменава, че тайни проходи за бягство от ЗХ няма.
Щеше да е интересно ако Бран, Рикон, Оша и Ходор бяха решили да се спуснат надолу, докато се криеха в криптите.

# 399
Наапълно възможно е да има подземни тунели, но едва ли ще стигат чак до Вала.

# 400
Едва ли са много хората, които живеят зад Вала. Няколко хиляди.. не смея да гадая колко.. може би стотина, но не стотици.. не се сещам колко армия беше събрал Манс, ако някой се сеща бихме могли да направим някакви груби сметки.
Относно Кутрето единствената полза , за която се сещам е, че Дани е още един претендент за трона, който ще раздели кралствата. Т.е. още една причина за хаос, а Кутрето вирее добре в хаоса.  Wink
Аз подкрепям  voice_ трябва да са поне 50 хиляди според мен..Ясно е ,че Манс преувеличава бройката, когато говор с Джно, но все пак  Thinking и реално каква част от Вестерос обхващат земите зад вала, колко голяма е всъщност земята на вечната зима  Whistling
За Littlefinger и аз мисля същото.

# 401
  • Варна
The Winds of Winter (A Song of Ice and Fire) (Englisch) Gebundene Ausgabe – 14. Juli 2016
http://www.amazon.de/dp/0002247410/
http://www.amazon.com/dp/0002247410/

newsm78

Скрит текст:
Continuing the most imaginative and ambitious epic fantasy since The Lord of the Rings Winter has come at last and no man can say whether it will ever go again. The Wall is broken, the cold dead legions are coming south, and the people of the Seven Kingdoms turn to their queen to protect them. But Daenerys Targaryen is learning what Robert Baratheon learned before her; that it is one thing to win a throne and quite another to sit on one. Before she can hope to defeat the Others, Dany knows she must unite the broken realm behind her. Wolf and lion must hunt together, maester and greenseer work as one, all the blood feuds must be put aside, the bitter rivals and sowrn enemies join hands. The Winds of Winter tells the story of Dany's fight to save her new-won kingdom, of two desperate journeys beyond the known world in to the very hearts of ice and fire, and of the final clomactic battle at Winterfell, with life itself in the balance.

# 402
Великолепно  Hug
И нека спекулациите започнат сега

# 403
Фейк от всякъде Simple Smile

# 404
  • Варна

Mда и аз така предполагам. Но ми е чудно как Амазон си позволяват да пуснат такава обява. Все пак са сериозен сайт.

П.П. Пусна ме да поръчвам даже.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт