СЕДМИ КЛАС -тема 68

• 81 180
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 1 305
Между другото и ПМГ Бургас работят и в събота и неделя!! Доволна съм!

Гледах статистиката за Враца и ми направи впечатление, че ПМГ минималните балове са доста ниски. Не ми се струва нормално в математическа гимназия с профил математика да учат деца с  бал от 34 до 24. Това 24 сигурно е под 4 на изпита по математика. А пък за профили с химия и биология - дори с 2-3 единици по-ниски. В другите областни градове се надявам да не е така.

# 1 306
  • Пловдив
девойката е записана в ОМГ. За първа година в системно програмиране има приети 10 момичета /редакция - по списък на приетите/.
попитаха я да ли знае с какво се захваща, защото в тази специалност учели като студенти - минава модул, държиш изпит. Дето се казва, дупе да й е яко. 8 клас ще е по-леко, но после.  Shocked

Финансов отчет
25 лв - охрана - заядох се
111 лв - учебници по английски /за другите езици не знам каква е цената/
10 лв - вратовръзка

остава да се поръча униформа. На място взимат поръчка само за момчетата, момичетата трябва да отидат до фирмата, която ги шие.
Какви ще са другите учебници, с които трябва да се снабдим, ще стане ясно в началото на учебната година.
Оказва се, че в 8 клас ще имат по 15 часа английски /13 ЗП + 2 СИП/ + 2 часа СИП математика /значи общо 5 часа седмично/.

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 12:16 от dundi73

# 1 307
  • София
Анди,те вече са изпуснали тази опция ... За да кандидатстват в две области е трябвало да подадат заявление за първо класиране в София ... За 2-ро не се подава такова заявление ... Опцията в момента и е рискуват с 3-то класиране ... или септември чрез РИО ...

В третия етап на класирането може да се участва дори и ученикът да не е подавал заявление за първо и второ класиране. И тъй като в двете области се кандидатства отделно какво пречи да подадат заявление в София за трети етап? Освен може би, че няма да могат да покажат оригинала на заявлението....и то за справка...
Нека проверят дали ще им приемат документите само с копие...

# 1 308
  • Пловдив
Анди,те вече са изпуснали тази опция ... За да кандидатстват в две области е трябвало да подадат заявление за първо класиране в София ... За 2-ро не се подава такова заявление ... Опцията в момента и е рискуват с 3-то класиране ... или септември чрез РИО ...

В третия етап на класирането може да се участва дори и ученикът да не е подавал заявление за първо и второ класиране. И тъй като в двете области се кандидатства отделно какво пречи да подадат заявление в София за трети етап? Освен може би, че няма да могат да покажат оригинала на заявлението....и то за справка...
Нека проверят дали ще им приемат документите само с копие...

Това не е нужно. Ще си преместят детето в училище със същия профил на по-късен етап.
Това е един от начините да се наместиш в гимназия, за която не ти стига бала, което в техния случай не е така.
Преместените деца са надпланов прием. Така набъбват не малко паралелки в София.

# 1 309
  • София
Поздравления, Дънди, за смелата девойка! Желая й много успехи!
И да вметна все пак - каква е тая дискриминацията? Едва ли питат момчетата дали знаят с какво се захващат...

# 1 310
  • Ланкър, планините Овнерог
При подаване за второ класиране редно ли е да дадат входящ номер? Сестра ми е подала тази сутрин в Ломоносов, но не са й дали  newsm78

По повод записването за второ класиране - на сестра ми са й поискали за сравнение сл. бележка - гледали са вх.но ер и ЕГН-то дали съвпадат.

# 1 311
  • София
Ние вече се записахме в 1АЕГ! Стана много бързо....Попълва се една справка с данните за ученика и родителите, взимат оригиналите на Удостоверението за завършен 7 клас, Характеристиката и Служебната бележка с оценките от НВО. Дават бележка, с която да се вземе отпускното от старото у-ще и го искат чак на 15 септември! Това е в общи линии!
Успех на всички!

# 1 312
 dundi73 учебниците днес ли се плащат?

# 1 313
Привет!

На сайта на РИО има таблица "Свободни места за професионални гимназии, училища и паралелки и за общински и държавни СОУ и профилирани гимназии след завършен VII клас за трети етап на класиране по Наредба № 11/2005 г."  Какво ще рече това на практика? Ако няма място в дадена паралелка, то обезмисля ли се второ класиране?
Благодаря!

# 1 314
  • Ланкър, планините Овнерог
Хм, РИО София са махнали бланката, която се подава за второ класиране  Thinking

# 1 315
  • Пловдив
dundi73 учебниците днес ли се плащат?

Аз ги платих днес, за да не се разкарвам пак. Но не всички носеха толкова пари.

# 1 316
  • Варна
Mi_Lady непременно послушай съвета на dundi73. Съвсем легално ще ви преместят в гимназия със същия профил в София. Е, ако имате познати в РИО, предполагам ще можете да избирате. Например ако е с НЕ, дали да е в 91 или в 73 и т.н. Не бих рискувала с трето класиране, защото местата са ограничени, кандидатите непредсказуеми, а вие имате сигурна опция.

Както писа dundi, тази практика се прави от години, когато след обявяване на оценките се вижда, че балът на детето няма да стигне. Кандидатства се в РИО с по-ниски минимални балове за профила, записва се детето и после на 15-16.09 (а дори и по-рано) се премества. Тези бройки са надпланови.

# 1 317
  • На черешата
goliam inat, принципно е така. Но от друга страна, няма как при 150 явили се деца 4-5 да вдигнат бала драстично. Аз лично не съм много съгласна с това училище, но детето го иска.  Confused

# 1 318
Гледах статистиката за Враца и ми направи впечатление, че ПМГ минималните балове са доста ниски. Не ми се струва нормално в математическа гимназия с профил математика да учат деца с  бал от 34 до 24. Това 24 сигурно е под 4 на изпита по математика. А пък за профили с химия и биология - дори с 2-3 единици по-ниски. В другите областни градове се надявам да не е така.
Не знам как е тази година, но миналата или по-миналата в ПМГ - Габрово първият приет в паралелка математика беше с бал над 35, 600, а последният - с малко над 20. Да не говорим, че събраха 18 деца едва на трето класиране.

# 1 319
девойката е записана в ОМГ. За първа година в системно програмиране има приети 8 момичета.
попитаха я да ли знае с какво се захваща, защото в тази специалност учели като студенти - минава модул, държиш изпит. Дето се казва, дупе да й е яко. 8 клас ще е по-леко, но после.  Shocked

Финансов отчет
25 лв - охрана - заядох се
111 лв - учебници по английски /за другите езици не знам каква е цената/
10 лв - вратовръзка

остава да се поръча униформа. На място взимат поръчка само за момчетата, момичетата трябва да отидат до фирмата, която ги шие.

Честито на детето! Беше и си остава най-атрактивната паралелка в града това СП. А ОМГ  са си били винаги по големите разходи. И при четвъртокласниците беше същото - 200 лв. за добър ден.

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 11:40 от G..D..

Общи условия

Активация на акаунт