Имам нужда да споделя, за да се справя ....

• 34 939
  • 613
  •   1
Отговори
# 60
Мисля че можем да спрем с врелите-некипели и с разтягането на локуми, още в момента, в който жената каза, че са си записали час при специалист  Peace
Това е най-правилното решение, според това, което е описано.
Дано да си намерят правилното решение.

На мен би ми било интересно какво ще се случи с психоаналитика, и след това, но все пак panika не е длъжна да го споделя Simple Smile

# 61
Аз не мисля, че някой е влязал в темата за да разтяга локуми и да дрънка врели-некипели. Напротив, намирам всички включили се изключително добронамерени, желаещи да подкрепят авторката. Не смятам, че консултацията със специалист е някаква манна небесна и ще ликвидира проблема моментално. А докато проблема се ликвидира по един или друг начин, моят съвет като на човек преценяващ ситуацията отстрани е авторката да не оставя децата без надзор в присъствието на мъжа си. Човекът се държи лабилно и неадекватно и може да бъде дори опасен. Не казвам, че непременно е така, но предпазни мерки никога не са излишни.

# 62
След всичко описано на мен пък ми е странна готовността, с която се е съгласил да ходи на доктор.

# 63
След всичко описано на мен пък ми е странна готовността, с която се е съгласил да ходи на доктор.
Дано не си промени решението, когато дойде моментът за консулт с доктора.

# 64

Нищо чудно да е било просто моментно състояние на съгласие. До четвъртък има още много време и като нищо може да се отметне.

# 65
Снощи излязох на бизнес вечеря, която продължи в пиано бар и кафе сутринта с колегите.

Наистина ли бизнес мероприятието продължи цяла нощ?

Иначе преди брака свекърва ми ми повтаряше, че не е наследствено, че при свекър ми се е отключило в следствие на силен токов удар.

Брат му кога е направил опит за самоубийство? Преди или след като сте се оженили? Защо се е налагало свекърва ти да “повтаря“?

Снощи ми се прирева като се звънна на вратата и те двете строени го чакат облечени в еднаквите си розови пижамки в коридора. Не знам как ги прибрах без да се разрева, за да не гледат пияния си баща.

Това като го четох и на мен ми се прирева, но само тая случка да ми се случи и няма да го чакам да ме моли да му търся квартира, ами веднага ще му я намеря сама.

Именно.

Ако допусна, че историята е действителна, мила авторке, мисли за децата, а не на теб колко ти пука за мъжа ти. Изнасяй го на мига или вие се изнасяйте, както ви е положението. Ситуацията е изключително сериозна и травмира децата. И не мисля че писането тук е терапия. Ако преминаваш през всичко това, ти е нужна професионална терапия. Сериозно.
Дано се нормализират нещата.

# 66
За мен е много по-вероятно да има друга жена, отколкото заболяване. Каквото и да е, стискаме палци да се разбере и да се оправяте  Peace

Май е по-добре да е друга жена, а не заболяване...   с нашите предположения стана малко като във вица

Скрит текст:
Една вечер съпруг закъснява от работа.
- Сигурна съм, че си има любовница - казва жена му на майка си.
- Защо винаги мислиш най-лошото? - пита майката. - Може просто да е катастрофирал.

# 67
В случая идеите за заболяване са само защото бащата има такова. Самият мъж ми изглежда здраво стъпил на земята и решен да си живее свободно. Дано се наредят нещата по-леко за всички участници.

Всички мъже изглеждат психически неадекватни, когато решат да абдикират от грижите за семейството си.  Peace  Гледат с налудничав поглед, изглеждат много колебаещи се и измъчени. Това е само за заблуда на врага  Twisted Evil

# 68
  • Варна
Абсолютно съм съгласна с това:
Всички мъже изглеждат психически неадекватни, когато решат да абдикират от грижите за семейството си.  Peace  Гледат с налудничав поглед, изглеждат много колебаещи се и измъчени. Това е само за заблуда на врага.
  Човекът отдавна се опитва да постигне своето:
Цитат
от panika22:
Той вечно е уморен и не иска да го закачам със себе си и децата. Той се сближи изключително много с разведен колега и коренно промени отношението си у дома. Иска да излиза сам с колегите - винаги се връща пиян след това, иска да ходи на фитнес.
 А той иска свобода... и повтаря, че съм гадна, че му вадя душата и му тровя живота.
И постоянно си търси причини:
Цитат
от panika22:
Снощи излязох на бизнес вечеря, която продължи в пиано бар и кафе сутринта с колегите. На сутринта той ме чакаше бесен - поставя ултиматуми, че щял да се изнесе, че 10 годни живота му е ад с мен, че го контролирам и следя, че и той започвал да си прави каквото иска също като мен
 Изпадайки в крайности, авторката само му дава нови поводи да се прави на обиден. Просто трябва да понамали тези изблици на манията си да го контролира изцяло:

Цитат
Аз изкарвам повечето пари у дома - около 2 пъти повече, и започнах да му държа сметка какво прави.
Трябва да призная, че съм си позволила да преглеждам телефона му.
Цитат
Истина е, че когато закъснее звъня и го търся - но това е, защото е с колата и се притеснявам да не кара пил - нещо, което преди не правеше, а сега за 2 месеца се случи 2 пъти.
Истина е, че викам и си изпускам нервите и с това го отблъсквам, но не мога повече
Ако вече е тръгнал да кара пил - няма ли да стане по-зле и ако Ви вдигне телефона, и говори през това време? По-добре е да се преборите изобщо да не излиза с колата, когато е сигурно че ще се пие. При толкова таксиметрови компании е глупаво и безразсъдно човек да излиза с колата вечер.
Цитат
Днес беше на работа, но обикновено съвршва към 16,сега е почти 18. Намя телефонно обаждане, няма вест, ни кост. Голямата ме пита къде е баща й, а аз не знам какво да кажа.
Rolling Eyes Това пък защо? Каква е драмата голям мъж да закъснее 2 часа след работа (без да Ви е поискал разрешение за това)? И какво има да "казвате" по въпроса на малко дете? Ще се прибере тати малко по-късно и толкова! Ще кажеш, че е тръгнал за цигари и втора година го няма, та чак и се чудите какво да обяснявате на порасналите си деца ooooh!
 Не се ли усещате, че прекалявате малко и с това сама му давате поводи да се държи като тийнейджър-бунтар? А после пак сама му намирате оправдания (като психичното заболяване. Дано да грешите за това, де!)
 Сама сте си виновна, че оправдавате безотговорността му. Не го и оставяте  да поеме ролята си на мъжа в семейството (при него трябва да стане по трудния начин. Като начало - спрете Вие и родителите му да го дундуркате дружно)
   А той просто си се възползва от ситуацията по пълна програма.

# 69
  • София
Стигна ли се вече до съветите за развод - веднага  Mr. Green Mr. Green

# 70
  • Варна
 Mr. Green
Стигна ли се вече до съветите за развод - веднага  Mr. Green Mr. Green
То с тях се почва обикновено Mr. Green
Сега малко (конструктивна) критика следва  Mr. Green

# 71
Криза на средната възраст. Гледай да не се нервираш. Не го търси, не му звъни и така. Дано се осъзнае преди да е изгубил всичко.   bouquet Това с приятелите не хубаво, гледай да го отдалечиш от тях.  Rolling Eyes

# 72
сутринта се държа гадно с поредната порция желание за изнасяне и сега ми звъни да каже, че съжалявал...
Типично за депресия - най-тежко е сутрин. Следобед може въобще да не личи.

# 73
  • София
сутринта се държа гадно с поредната порция желание за изнасяне и сега ми звъни да каже, че съжалявал...
Типично за депресия - най-тежко е сутрин. Следобед може въобще да не личи.

Сложихме му вече диагнозата  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 74
  • София
Здравейте, имам нужда да споделя, а наистина няма с кого Sad
На 34 години съм, омъжена от 10 години с две деца на 5 и 9 години.
Преди около 4 години съпруга ми ми изневери, но някак в името на двете деца - едното от който съвсем малко бебе и поради факта, че сам си призна и се разкая продължихме напред. И така до началото на тази година - съпруга ми напълня драстично след спиране на цигарите и след забележка от ръководството започна драконовска диета и тренировки. Килограмите са свалени, но диетата и неговата изнервеност сложиха началото на непрестанни скандали у дома.
Скрит текст:
Той вечно е уморен и не иска да го закачам със себе си и децата. Той се сближи изключително много с разведен колега и коренно промени отношението си у дома. Иска да излиза сам с колегите - винаги се връща пиян след това, иска да ходи на фитнес. А ние нямаме баби в града, в който живеем и всичко пада върху мен. Аз изкарвам повечето пари у доба - около 2 пъти повече, и в допълнение с факта, че трябва да търча по децата съвсем се изнервих и започнах да му държа сметка какво прави. Върха беше, когато заради излизане с колеги ми заяви, че пропуска изява на малката в градината и аз трябва да ида - всичко това 1 час преди самата изява. С пряко сили не оставих детето самичко.
В допълнение той спря да е интимен с мен. Няма секс, няма целувки, няма докосване. До снощи ми казваше да излизам с приятелки, да излизам и да се разсейвам сега лятото като ги няма децата. Снощи излязох на бизнес вечеря, която продължи в пиано бар и кафе сутринта с колегите. На сутринта той ме чакаше бесен - поставя ултиматуми, че щял да се изнесе, че 10 годни живота му е ад с мен, че го контролирам и следя, че и той започвал да си прави каквото иска също като мен. Днес беше на работа, но обикновено съвршва към 16,сега е почти 18. Намя телефонно обаждане, няма вест, ни кост. Голямата ме пита къде е баща й, а аз не знам какво да кажа. Освен към мен има същото поведение има и с родителите и брат си, защото те ме подкрепят и му казват, че не е прав. Питала съм много пъти дали има друга жена, отрича и казва, че проблема със секса е подади голямата загуба на тегло - над 20 килограма. Парите си ги носи у дома и не харчи, не се конти повече от нормалното - но казвам, че иска свобода, излизания и да не му се меся. Но как, как? И най-лошото е, че след седмица заминаваме на 5 дневна почивка, а аз нямамидея какво става с нас.

Моля Ви дайде ми съвет, как да укротя ревноста си, да съм равнодушна към всичките глупости, които говори и прави. Купихме си голямо жилище и трябва да започнем ремонт, а той иска свобода. И аз искам свобода, но повече от всичко искам да си легна и да заспя 3 дни без да ме тормози - че го задушавам, че съм гадна, че му вадя душата и му тровя живота.

Аз трябва да призная, че съм си позволила да преглеждам телефона му, но когато веднъж си преживял изневяра и когато поведението се промени и в мен светна лапичка, че нещо не е наред.
Истина е, че когато закъснее звъня и го търся - но това е, защото е с колата и се притеснявам да не кара пил - нещо, което преди не правеше, а сега за 2 месеца се случи 2 пъти.
Истина е, че викам и си изпускам нервите и с това го отблъсквам, но не мога повече. Не издържам да гледам все едно 3 деца у дома.

Не си проявила разбиране към трудностите, които мъжът ти изживява (и в момента), покрай отказването от цигарите. Да беше прочела малко, нямаше да ти навреди...Но, след като така и така си му се дървила, докато той се е борил с цигарената си зависимост, покачването на килограми, после свалянето им и всичко това гарнирано с огромен стрес от твоя страна, сега си береш плодовете.

Съветвам те да омекнеш. Да не ходиш по цели нощи на купони с колеги. Ако наистина държиш на този човек, трябва да му влезеш в положението, защото той от ден на ден охладнява все повече - честно казано, ако моят мъж се държеше така, докато отказвах цигарите и се борех с килограмите покрай това, щях да си направя извода, че не му пука за мен. Е, точно това изпитва съпругът ти към теб - видял е, че не ти пука за него. Така че, наистина вземи да отхлабиш примката, защото наистина семейството ти е пред разпад и от теб зависи да си приласкаеш мъжа, който е баща на децата ти и когото си избрала за партньор в живота. Трудно ще ти е, но дано да успееш.

Последна редакция: вт, 23 юни 2015, 23:33 от Popule

Общи условия

Активация на акаунт