Имам нужда да споделя, за да се справя ....

• 35 046
  • 613
  •   1
Отговори
# 345

С примирение и робско мислене, няма да накараш някой безхарактерен муньо нито да остане с теб, нито да си поеме отговорностите по децата нито да стане отговорен човек в каквото и да е друго отношение

Абсолютно! Даже е погрешно.

Най-много да се отврати още повече от нея и да се държи гадно, както е станало в случая.

# 346
  • при късмета
Нейният проблем е много по-дъбок - тя не му ВЯРВА! Сама си го е направила, след като е приела изневярата. Писала съм много пъти, че изневярата руши доверието в една двойка, затова продължаването на отношения чрез "прощаване на изневяра"*, е изключително тежко и рано или късно ще доведе до развод. Колкото по-късно, толкова по-зле за жената, защото стеснява възможностите й да си намери друг свестен мъж.

---------------
* "Прощаването на изневяра" означава да ЗАБРАВИШ за нея и да възобновиш доверието си на 100 процента, така, както е било преди това. Е, колко хора го могат това? newsm78

Всъщност, точно в конкретния случай не изневярата е първостепенния проблем. Ти я съветваше да разбира, да не ограничава и да прави метани на мъжа си, а той си е бил ла**но още преди да й изневери. Просто си е бил безотговорен и преди това.
Също и с нагласата, също като твоята, че жената трябва да се съобразява с мъжа при всякакви обстоятелства.
Ей тази нагласа у мъжа й е най-главния проблем, по конкретния казус

# 347
  • София
Нейният проблем е много по-дъбок - тя не му ВЯРВА! Сама си го е направила, след като е приела изневярата. Писала съм много пъти, че изневярата руши доверието в една двойка, затова продължаването на отношения чрез "прощаване на изневяра"*, е изключително тежко и рано или късно ще доведе до развод. Колкото по-късно, толкова по-зле за жената, защото стеснява възможностите й да си намери друг свестен мъж.

---------------
* "Прощаването на изневяра" означава да ЗАБРАВИШ за нея и да възобновиш доверието си на 100 процента, така, както е било преди това. Е, колко хора го могат това? newsm78

Всъщност, точно в конкретния случай не изневярата е първостепенния проблем. Ти я съветваше да разбира, да не ограничава и да прави метани на мъжа си, а той си е бил ла**но още преди да й изневери. Просто си е бил безотговорен и преди това.
Също и с нагласата, също като твоята, че жената трябва да се съобразява с мъжа при всякакви обстоятелства.

Както винаги инсинуираш. Никога не съм говорила за никаква такава нагласа. Wink Но както добре зная, ти имаш проблеми с разбирането на писана реч, така, че не ми пречиш.

# 348
Ти само тези два начина - скандал и/или мълчание - ли познаваш за решаването на проблеми в отношенията на една двойка? Wink

Тя не започва със скандал. Първо просто го е попитала какво става? Но като видиш, че те лъжат в очите избираш начин, по който да стигнеш до истината, за да можеш да вземеш адекватно решение спрямо реалната ситуация, не да продължаваш да живееш в измислена и да се чудиш как все си виновна, въпреки че се въртиш на пета около него и си съгласна да не го закачаш за нищо.
Докато той директно започва от вратата бесен...
Цитат
той ме чакаше бесен - поставя ултиматуми, че щял да се изнесе

Ясно е кой пробва да оправи положението и кой използва всяка ситуация, за да вмени вина и насочи нещата към раздяла, ама не по негова вина.

Popule, с това за доверието съм съгласна, обаче нещата са двустранни. С действията си човек показва може ли да му се има доверие. Съвсем нормално е да му няма, ако вижда ясно, че семейството и децата са нещо, което не го интересува, а на първо място е пиенето, колегите и излизанията. Само за него, естествено. На нея й е предложил, когато децата ги няма. Що ли само тогава? Какъв е проблемът тя да иде на кафе след работа с колеги, а той да се прибере?
Комплексни са причините, но в нея виждам един много отстъпчив човек, може и да греша. Но хич не ми се вярва, ако не е такава да е устискала толкова време.

# 349
  • при късмета

---------------

Както винаги инсинуираш. Никога не съм говорела за никаква такава нагласа. Wink Но както добре зная, ти имаш проблеми с разбирането на писана реч, така, че не ми пречиш.

Както и когато беше заявила, че никога не купуваш готова храна и готвиш на благоверния, че само това го държи мъжа в един брак, а после ти изтипосаха цитатите със съветите да направят като теб и да тичат до магазина за готовата храна и то за Бъдни вечер.
Така ли никога не си говорила за такава нагласа?  Joy
А за твоето разбиране на написаното целия форум има впечатления  Laughing

# 350
  • София /Абсурдистан
Съжалявам, но той иска да е сам, като ерген и да е пак "на пазара".

И според мен това е истината  Peace

# 351
Според мен иска да си живее сам, без деца и жени.
Поне за момента.
Да си пие с приятели и да няма отговорности.
Той не че е имал досега. Crazy

# 352
Според мен иска да си живее сам, без деца и жени.
Поне за момента.
Да си пие с приятели и да няма отговорности.
Той не че е имал досега. Crazy

И според мен.

# 353
При мен ново 20 Sad
Тъй като и ключовете и на двете коли са при мен - заради пиенето и карането майка му е категорична, че съм права и не бива да давам ключовете и на колата, която той кара днес сутринта след 3 дни се обади и си иска колата. Казах му, че майка му е забранила да давам ключове - едната кола е купена от неговите родители.
И сега последва нова заплаха по телефона щял да запорира и двете коли или щял да дойде с полиция да изземе едната.
Кажете има ли това право, въобще какви са моите и неговите права преди развод?
Благодаря много!

# 354
  • Варна
Да бе, ще дойде... А ти не му ли каза, че като дойде с полицията - ти ще им обясниш, защо не искаш да му даваш колата? И какво ще "изземе" като нищо не е купил?
  Остави го да си приказва, стига си му се връзвала. Много внимание му обръщате на този, затова и си прави каквото си иска.

# 355
  • София

Консултирай се с адвокат.

# 356
Все в някой момент ще трябва да спреш да го контролираш. Ама щом и майка му още го прави.

# 357
При мен ново 20 Sad
................
Благодаря много!
Според мен само те плаши, спокойно  Peace Една от целите му сега ще е да те скапе психически, така че не му се връзвай.
Няма полицай който да му се върже на глупостите - трябва съдебно решение за да дойдат да те принуждават да направиш нещо. Това първо. Второ - върни колата и ключовете на родителите на мъжа ти, те да се оправят. Ти си имаш достатъчно неща да се грижиш.

# 358
  • София
Все в някой момент ще трябва да спреш да го контролираш. Ама щом и майка му още го прави.

Peace Този яко са го похлупили със стъклен похлупак свекървата и снахата. Леле мале...

Аз, да кажа на мъжа ми, че не му давам колата по какъвто и да било повод, чудо ще стане! Или пък майка му да му го каже... #Crazy

# 359
  • На черешата
 Преди развода всичко е общо.

Общи условия

Активация на акаунт