Имам нужда да споделя, за да се справя ....

• 34 993
  • 613
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Скрит текст:
[

Елора, ако човек е купил едно жилище дори и по време на брака, може да го докаже. Вади документите, доказва и си взима жилището. Не виждам никакъв проблем за авторката.

А иначе, не може да се спекулира с това дали е отглеждал децата или не, просто защото тук изслушваме само едната страна.

Въпросът е, че тя говори, че ТЯ е правила това, онова, подбирала е семейните приятели, искала да ремонтира. Казах и назад - тя смята мъжът си за някакъв безсмислен чехльо. Е, добре, като мислиш, че мъжът ти е някаква мебел, защо се тръшкаш като мебелта се счупи? Купувай си нова и точка по въпроса, защо сега такива драми? Thinking
Е дано да може да го докаже.
Ами тя може би говори така, защото явно той не е проявявал никаква инициатива.
А драмите защо са, знае само тя.
Може би го е обичала.
Може би и е харесвало да има такъв мъж, но до един момент.

Там е работата, че на нея продължава да й харесва, щом е в такава драма сега. Той е този, който се маха, защото я мрази...Ето това е същността на темата - не тя, а той се маха и не я иска.  Rolling Eyes Значи...според нея явно не й е било толкова зле с него...ама на него май му е било зле с нея...

# 451

Там е работата, че на нея продължава да й харесва. Той е този, който се маха, защото я мрази...Ето това е същността на темата - не тя, а той се маха и не я иска!  Rolling Eyes Значи...според нея явно не й е било толкова зле с него...ама на него май му е било зле с нея...

Абе моля ти се  Laughing тоя не знае какво иска. Пет пъти я напускаше и после се връщаше. На идиот я правеше. Не е редовен.
А това, че я мрази  тя го разбра наскоро, а не го е знаела в началото.
А с последната им среща мисля, че сега пак ще иска да си се прибере. Гаранция.
А не мисля, че продължава да и харесва, след като си е отворила очите.

# 452
  • София

Там е работата, че на нея продължава да й харесва. Той е този, който се маха, защото я мрази...Ето това е същността на темата - не тя, а той се маха и не я иска!  Rolling Eyes Значи...според нея явно не й е било толкова зле с него...ама на него май му е било зле с нея...

Абе моля ти се  Laughing тоя не знае какво иска. Пет пъти я напускаше и после се връщаше. На идиот я правеше. Не е редовен.
А това, че я мрази  тя го разбра наскоро, а не го е знаела в началото.
А с последната им среща мисля, че сега пак ще иска да си се прибере. Гаранция.
А не мисля, че продължава да и харесва, след като си е отворила очите.

Аз пък си мисля, че той иска да се прибере в жилището просто, защото е семейно и той явно има участие в закупуването му. Но й е казал, че не може да бъде с нея. За това авторката ако е сериозна, да марширува при адвоката, да си се разведат по живо, по здраво и да си оправят имуществените дела. Другата й опция е да го разпита защо толкова я мрази. Да види дали има известно основание за това. И ако реши, че има, да се попромени малко, за да си запазят брака. Той също трябва да се промени. Ама това е по-трудната опция и изисква доста желание и усилия и от двете страни.

# 453

Аз пък си мисля, че той иска да се прибере в жилището просто, защото е семейно и той явно има участие в закупуването му. Но й е казал, че не може да бъде с нея. За това авторката ако е сериозна, да марширува при адвоката, да си се разведат по живо, по здраво и да си оправят имуществените дела. Другата й опция е да го разпита защо толкова я мрази. Да види дали има известно основание за това. И ако реши, че има, да се попромени малко, за да си запазят брака. Той също трябва да се промени. Ама това е по-трудната опция и изисква доста желание и усилия и от двете страни.

Иска да се прибере, щото му е гот някой да му готви, чисти и пере, а той да си вее гащите.
И не мисля, че има някакво участие в закупуването. Децата е ясно, че ги е гледала майката и тя ще продължи да ги гледа, така че тя би трябвало да остане в апартамента. И в един от постовете си тя каза какво и е казала. Че била грозна и дебела, а на колегите му жените са убавици. А защо я е взела въобще след като още при запознаването им също е била пълна?
А след тия негови изпълнения, не мисля, че тя вече ще им каквото и да е било желание да си оправят взаимоотношенията. В последните постове даже го написа.
Той и с разговори пак няма да се промени. Ще си остане една пиявица.

# 454
Аз пък си мисля, че той иска да се прибере в жилището просто, защото е семейно и той явно има участие в закупуването му...

И да е СИО няма как да живее там, ако се разделят. Дори да е негово до 18 г. пак ще е там майката с децата. Той е наясно с това, затова и е казал, че се изнася. Взел е решение и го е направил. Няма как едновременно да са разделени и да иска да се прибира.

# 455
  • София
Иска да се прибере, щото му е гот някой да му готви, чисти и пере, а той да си вее гащите.

Гледай сега, Елора, нали се сещаш, че ако една жена работи за много пари, едва ли й остава време да чисти, пере и готви.  Wink Само за битовизмите се захващате, мама му стара. На мъжете им е лесно да живеят сами. Разберете го това най-сетне. И перални има вече и миялни и ресторанти и доставка на храна. Не е и само за секс. Според мен, не му е зор за готвенето и чистенето - смятам, че иска да си запази апартамента. Някой го е подучил да не напуска общото семейно жилище.

Аз пък си мисля, че той иска да се прибере в жилището просто, защото е семейно и той явно има участие в закупуването му...

И да е СИО няма как да живее там, ако се разделят. Дори да е негово до 18 г. пак ще е там майката с децата.

Това все пак зависи от съда и от големината на жилището.

Последна редакция: вт, 14 юли 2015, 01:13 от Popule

# 456

Гледай сега, Елора, нали се сещаш, че ако една жена работи за много пари, едва ли й остава време да чисти, пере и готви.  Wink Само за битовизмите се захващате, мама му стара. На мъжете им е лесно да живеят сами. Разберете го това. И перални има вече и миални и ресторанти и доставка на храна. Не е и само за секс. Според мен, не му е зор за готвенето и чистенето - смятам, че иска да си запази апартамента. Някой го е подучил да не напуска общото семейно жилище.

И да е СИО няма как да живее там, ако се разделят. Дори да е негово до 18 г. пак ще е там майката с децата.

E де да. Не ми напомняй годините когато перях на ръка, че лошо ми става  Laughing
Но за пералнята нали трябва някой да я пусна, пък да просне, пък да прибере.
А и не знаем дали тя като изкарва толкова много имат ли чистачка или не. Само гадаем.
И като им е лесно да живеят сами мъжете, що по-дяволите се женят въобще?  ooooh!
Тоя който го е подучил се е сетил късно.  Laughing

# 457
Не е задължително да работи по 20 часа. Тя никъде не е казала, че получава огромна заплата, може да си работи жената на съвсем нормален работен ден, просто е повече от него.

На мъжете им е лесно да живеят сами.

Естествено. Че то на всеки му е лесно, когато чисти след 1 задник и каквото си оставил то си стои на мястото. Виж, когато тичаш след 3-4 е друго. Иначе е вярно, че всичко е много улеснено. Затова и се учудвам, че смятате за кой знае какво мъжът след работа да сготви или да пусне пералнята.
Че даже се изкарва за геройство  Crazy

И от бащата. Този, който е наистина баща ще ги остави да живеят там, дори ще им прехвърли имота, за да нямат претенции за него бъдещи наследници от други връзки.

# 458
[quote author=Не се сърди, човече link=topic=854201.msg31213614#msg31213614 d

И от бащата. Този, който е наистина баща ще ги остави да живеят там, дори ще им прехвърли имота, за да нямат претенции за него бъдещи наследници от други връзки.
[/quote]

Точно това този баща няма да го направи. На него е му пука особено за децата.

# 459
  • София
Не го е прибрала мама, затова напира да се връща. Да го беше пуснала у тях мама и да му сервира вечеря, да видим дали ще си тръгне.
Пък за прането и готвенето - и аз изкарвам много пари, пък и си готвя, и си пера, нищо общо няма. И не съм само аз.
Иначе последното нещо, върху което авторката трябва да си блъска главата, е защо един ядосан и афектиран мъж й е казал едно или друго - за да я нарани го е казал, много ясно. Много ясно и че не я мрази наистина.
Изобщо, Популе не от девет, ами от деведесет кладенеца вода да мъкнеш, няма как да оправдаеш алкохолизорано мекотело, което не знае какво иска. Но е интересно как се опитваш Grinning

П. С. Семейно жилище никой съдия няма да присъди на родителя, който не живее с децата, пък да изхвърли този с децата. Драма и място за спекулации покрай жилището до 18-тата година на децата просто няма.

# 460
Добро утро Simple Smile
Накратко да Ви дам някои отговори на бурната дискусия.
Popule не живеем в новото жилище, то е в стара кооперация и трябва голям ремонт.
Живеем в жилище собственост на моя баща, там живеем през целия си брак.
За парите - изкарвам около 3 пъти повече от мъжа ми в момента. Имало е моменти, когато разликата е била повече предвид факта, че той е седял без работа.
На настоящата работа съпруга ми работи от 2 години и половина. Едва за тези години той има прилични доходи. Преди това работеше някъде и често дори преди изпитателния срок трябваше да напусне. Деца дори и като безработен не е гледал. Прибирането от градина ако смяташ за гледане, може да приемем, че е гледал де.
Работното ми време е от 9 до 18, затова съумявам да поддържам някакъв ред в дома, да сготвя, да пиша домашни, да играя с децата. И моите и неговите родители са ни помагали с децата - през ваканциите, при болест на някое от децата, ако аз не успея да взема болничен.
Родителите и на двамата ни не живеят в града, в който живеем ние - имат жилища, но просто не живеят в този град. Идеята е след пенсиониране да дойдат, но засега този момент не е настъпил и идват събота и неделя.
Преди година колегата "идол" на моя съпруг се разведе и след 6 месеца настъпи рязката промяна в нашите отношения. Започнаха диетите, фитнеса. Тогава започнаха и големите разправии за свобода, за излизания. Предвид липсата на родители, няма как да се излиза безразборно, ама на мъжа ми му се иска и го правеше особено напоследък.
Някой искаше моите отрицателни качества:
- когато видя, че ме лъжат или зачерквам човека или ако човека значи нещо за мен избухвам и търся истината, като питбул. Това стана и при последния скандал - той не закъсня, но беше пил и ме лъжеше в очите. За пореден път: "бях сам на разходка". След като съм чувала това 5 пъти последния месец и ми е ясно, че не ходиш на разходки по собствено желание никога избухнах и направих скандал. Та значи скандалджийка ме наречете.

Последна редакция: вт, 14 юли 2015, 09:01 от panika22

# 461
  • На черешата

Защото бъдещите наследници от други връзки няма да са му деца, нали !? С какво децата от първи брак ще са му повече деца от евентуален втори такъв?

# 462
  • София
Добро утро Simple Smile
Скрит текст:
Накратко да Ви дам някои отговори на бурната дискусия.
Popule не живеем в новото жилище, то е в стара кооперация и трябва голям ремонт.
Живеем в жилище собственост на моя баща, там живеем през целия си брак.
За парите - изкарвам около 3 пъти повече от мъжа ми в момента. Имало е моменти, когато разликата е била повече предвид факта, че той е седял без работа.
На настоящата работа съпруга ми работи от 2 години и половина. Едва за тези години той има прилични доходи. Преди това работеше някъде и често дори преди изпитателния срок трябваше да напусне. Деца дори и като безработен не е гледал. Прибирането от градина ако смяташ за гледане, може да приемем, че е гледал де.
Работното ми време е от 9 до 18, затова съумявам да поддържам някакъв ред в дома, да сготвя, да пиша домашни, да играя с децата. И моите и неговите родители са ни помагали с децата - през ваканциите, при болест на някое от децата, ако аз не успея да взема болничен.
Родителите и на двамата ни не живеят в града, в който живеем ние - имат жилища, но просто не живеят в този град. Идеята е след пенсиониране да дойдат, но засега този момент не е настъпил и идват събота и неделя.
Преди година колегата "идол" на моя съпруг се разведе и след 6 месеца настъпи рязката промяна в нашите отношения. Започнаха диетите, фитнеса. Тогава започнаха и големите разправии за свобода, за излизания. Предвид липсата на родители, няма как да се излиза безразборно, ама на мъжа ми му се иска и го правеше особено напоследък.
Някой искаше моите отрицателни качества:
- когато видя, че ме лъжат или зачерквам човека или ако човека значи нещо за мен избухвам и търся истината, като питбул. Това стана и при последния скандал - той не закъсня, но беше пил и ме лъжеше в очите. За пореден път: "бях сам на разходка". След като съм чувала това 5 пъти последния месец и ми е ясно, че не ходиш на разходки по собствено желание никога избухнах и направих скандал. Та значи скандалджийка ме наречете.

Това колко пари изкарваш, не би трябвало да има значение в един добър брак. Ти, обаче, не спря да го повтаряш през цялото време - явно имаш проблем с това, че мъжът ти изкарва по-малко от теб. Това е достатъчна причина да се разведеш с него, не мислиш ли?

П.С. Трудно се живее със скандалджия/ка. Някои му казват на това домашно насилие.

# 463
Изобщо, Популе не от девет, ами от деведесет кладенеца вода да мъкнеш, няма как да оправдаеш алкохолизорано мекотело, което не знае какво иска. Но е интересно как се опитваш Grinning

Опитва се да даде малко по-реална картина на нещата. От щастие никой не се алкохолизира.

# 464
...От щастие никой не се алкохолизира.

Но от много свободно време + мързел - доста.

Защото бъдещите наследници от други връзки няма да са му деца, нали !? С какво децата от първи брак ще са му повече деца от евентуален втори такъв?

Деца ще са му. Но за мен едно семейно жилище, което е изплатено по време на брака, с доходите от този период, доходи, от които са били лишени конкретно тези деца, им се полага на тях.
Морално, разбира се, законово не е така.

Общи условия

Активация на акаунт