Имам нужда да споделя, за да се справя ....

• 35 010
  • 613
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Скрит текст:
Оф, чак сега виждам темата ти, попрочетох.
Все пак продължавам да клоня към друга жена. Направо се ловЯ на бас, че след някой и друг месец ще разбереш и това.
След като е имал и преди, след като за него външният вид е най-важен, след като явно мисли с оная си работа..., незнам, и да няма някоя в момента, я е набелязал, главата си режа.
Може би е било въпрос на време това. Затова съм против прощаването на изневерите и продължаването след това, той след като го е направил веднъж и му се е разминало даже, той си действа в безнаказаност.  ooooh!

Интересно, къде изчезнаха защитниците му...? Обсебваща, контролираща, нам каква си там беше, сега се изпокриха като мишки.
Била съм самотна майка, списвам в техния форум понякога, поне със сигурност чета редовно, искам да съм там обаче като дойдеш и напишеш за новата фуста, предупреждавам те, очаквай я. От 10 години съм в тоя форум и не една или две като теб са били новоприъсединили се. Още помня буцата в гърдите когато за първи път кликнах върху Самотни родители /така се казваше тогава/. Минава и заминава, след една година ще си чисто нова, ама дотогава... няма да е цветя и рози и фактическият развод ти е най-малкия проблем.
Мъжът ти е гузен, няма да иска жилището. Всичките тези циркове бяха от гузна съвест, преживяла съм с бившия ми мъж такива иди-ми дойди-ми, побърка ме 6 месеца. Явно трудно взето решение , няма да си натоварва съвестта с още вини, особено след като няма никакъв принос в това жилище. И още една прогноза - няма да има силен интерес към децата след това. Уффф.  ooooh!

Аз, като една защитничка, не ми се подхваща темата, че ще стане мазало и ще има доста наранени, а на жената и без това й е тежко. Затова няма да коментирам. Всеки да си носи кръста и последствията от действията или бездействията си.  Wink

Popule , стига си изпростявала все повече и повече, спри се..

Айде да не ми даваш тон в живота. Гледай си себе си.

# 436
  • В тъмната гора.
Аз влизам в положението на авторката, защото децата ще останат на нейните грижи. Онеправданият мъж ще се измъкне по пантофи, да си лекува нервите от какво - от семейството си  #Crazy Да не би някой друг да му е избрал тази жена навремето? Бляк. Crazy

Аз пък направо се чудя, как с неговите трудови навици ще успее да се издържа. Може да се е уредил с по-добра издръжка, знае ли се!?

# 437

Освен това авторката говори в първо лице единствено число за всичко в брака си - тя била родила децата, тя купила апартамента и го изплатила!, тя контролира колите, тя контролира почивките, отпуските, всичко, сякаш не е имала мъж до себе си...въобще, тя мъжът си го е смятала и продължава да го смята за някакъв безсмислен чехльо. Е, той го е усещал това...и я е намразил. На нея определено ще й е по-добре да е сама, да си се контролира на воля. Обаче, да внимава как контролира децата си, че и те ще я намразят в един момент, ако им дойде твърде много контролът.

Абе има хора си мразят без основателна причина. Според мен е един мухльо. Мисля, че той я мрази, защото е по-оправна от него  и изкарва повече пари, а той не. И ако беше читав човек, вместо да злобее срещу жена си, че го хрантути, да вземе да се стегне и той да почне да вади пари. Но комплексарите толкова могат, да злобеят и обиждат.
Еми тя е родила децата много ясно. Явно и повечето пари в къщата ги е давала тя.
Но наистина има някакъв засилен контрол от нейна страна, което е довело може би до проблема. Примерно накрая за ключовете няма логика да му ги взима. Той е голям, а не дете. Като иска да кара пиян, а тя вече обмисля раздяла, какво и пука. Да ходи и да се потроши като има толкова акъл да кара пиян.

# 438
Авторке, аз имам един въпрос към теб!
Така и така нищим темата, но от всичко казано до тук разбрахме всички лоши негови черти. Ако искаш да бъдем по-обективни и реални ,бих искала тук да направиш една характеристика с по няколко примера за Твоите и Неговите положителни и отрицателни качества.
Според мен той те мрази отдавна щом "най-накрая изплю камъчето", но според теб защо го чувства.
Твоите плюсове и минуси?
Неговите плюсове и минуси?
Бъди честна със себе си и нас, за да може този "съдебен спор" да бъде реалистичен.
Карам те да направиш тази характеристика за вас двамата, защото на нас човеците ни е заложено подсъзнателно да манипулираме другите като по този начин ги караме да говорят това, което на нас ни се иска да чуем, защото почти винаги истината боли!

# 439
  • София
Скрит текст:

Освен това авторката говори в първо лице единствено число за всичко в брака си - тя била родила децата, тя купила апартамента и го изплатила!, тя контролира колите, тя контролира почивките, отпуските, всичко, сякаш не е имала мъж до себе си...въобще, тя мъжът си го е смятала и продължава да го смята за някакъв безсмислен чехльо. Е, той го е усещал това...и я е намразил. На нея определено ще й е по-добре да е сама, да си се контролира на воля. Обаче, да внимава как контролира децата си, че и те ще я намразят в един момент, ако им дойде твърде много контролът.

Абе има хора си мразят без основателна причина. Според мен е един мухльо. Мисля, че той я мрази, защото е по-оправна от него  и изкарва повече пари, а той не. И ако беше читав човек, вместо да злобее срещу жена си, че го хрантути, да вземе да се стегне и той да почне да вади пари. Но комплексарите толкова могат, да злобеят и обиждат.
Еми тя е родила децата много ясно. Явно и повечето пари в къщата ги е давала тя.
Но наистина има някакъв засилен контрол от нейна страна, което е довело може би до проблема. Примерно накрая за ключовете няма логика да му ги взима. Той е голям, а не дете. Като иска да кара пиян, а тя вече обмисля раздяла, какво и пука. Да ходи и да се потроши като има толкова акъл да кара пиян.

Това, което казвам е, че като че ли повече се обръща внимание на белите кахъри - казал й е, че е дебела. Не е болка за умиране, оправя се това. Но да ти кажат, че те мразят за мен е много по-притеснително. И то да ти го каже собственият ти мъж, човекът, с когото трябва да делиш добро и лошо...и който се е оженил за теб? Не ще да е само от добруване подобна омраза. Щото ако ти е добър животът благодарение на някого, не го мразиш. Може да му завиждаш на успехите, поради които и на теб ти е добре, но не го мразиш. Това малко като гърците - вместо да завиждат на германците, които ги влачат на гърба си, те ги мразят...щото най-накрая ги накараха да си плащат за хитринките. Хмм добра аналогия ми се получи. Grinning

# 440
Popule, монетата има две страни - нейното поведение може да е предизвикало омразата му, но пък е производно на неговото. Ако виждаш, че другият не става, неволно поемаш командването.
За мен единствената й грешка е, че се е страхувала да признае пред себе си и околните, че тоя брак не става. Отдавна трябваше да го е отсвирила, не да чака от него инициативата. Затова и като излезе всичко наяве, й е лесно да го отхвърли.

# 441
  • София
Popule, монетата има две страни - нейното поведение може да е предизвикало омразата му, но пък е производно на неговото. Ако виждаш, че другият не става, неволно поемаш командването.
За мен единствената й грешка е, че се е страхувала да признае пред себе си и околните, че тоя брак не става. Отдавна трябваше да го е отсвирила, не да чака от него инициативата. Затова и като излезе всичко наяве, й е лесно да го отхвърли.

Така е. Но това ТЯ е трябвало да го види отдавна. И да е наясно с това какъв е мъжът й. И да го е напуснала още при изневярата. Не го е направила. Явно й е било добре така. Не е догледала обаче нещо...явно много го е притиснала и той я е намразил.

# 442

Това, което казвам е, че като че ли повече се обръща внимание на белите кахъри - казал й е, че е дебела. Не е болка за умиране, оправя се това. Но да ти кажат, че те мразят за мен е много по-притеснително. И то да ти го каже собственият ти мъж, човекът, с когото трябва да делиш добро и лошо...и който се е оженил за теб? Не ще да е само от добруване подобна омраза. Щото ако ти е добър животът благодарение на някого, не го мразиш. Може да му завиждаш на успехите, поради които и на теб ти е добре, но не го мразиш. Това малко като гърците - вместо да завиждат на германците, които ги влачат на гърба си, те ги мразят...хмм добра аналогия ми се получи. Grinning

Виж сега, зависи от тона когато и е казал обидите. На мен примерно като бях 110 кила/сега не съм де Laughing/ ми казаха директно близки, че съм много зле, много дебела и съм погрозняла вече. Но думите не бяха изпълнение с омраза, а бяха провокирани от състоянитието ми и казани с притеснение.
Но не сме им в къщата, не го знаем него, не познаваме хич авторката и водим спор на базата на нейните постове.

# 443
...И не си зададоха въпросът ЗАЩО я мрази и то след 10 години съвместен живот? ...

Аз си го зададох, че си и отговорих, защото съм го виждала на живо.
Конкретно в техния случай не е имало никакъв контрол, той си е обикалял, където поиска, включително с жени. Тя е казвала ок на всичко. Да беше в друга двойка, в която тя не е съгласна, да кажем, че е имало контрол, но при тях такъв не виждам.
Мрази я защото в нея и семейството си вижда пречката да си живее като ерген. Иска да се прибира, да се наяде, да се наспи и пак да излезе без никакъв друг ангажимент.
Вие можете да си търсите под вола теле, но приемете, че хората са различни и има такъв тип, просто са си такива, не че някой е виновен, характер.

# 444
  • В тъмната гора.

Мрази я защото в нея и семейството си вижда пречката да си живее като ерген. Иска да се прибира, да се наяде, да се наспи и пак да излезе без никакъв друг ангажимент.
Вие можете да си търсите под вола теле, но приемете, че хората са различни и има такъв тип, просто са си такива, не че някой е виновен, характер.

Ами сега да прави каквото му душа иска, само че за собствена сметка, а не с парите на онази, грозната и дебелата, дето го ограничава.

# 445
  • София
...И не си зададоха въпросът ЗАЩО я мрази и то след 10 години съвместен живот? ...

Конкретно в техния случай не е имало никакъв контрол, той си е обикалял, където поиска, включително с жени. Тя е казвала ок на всичко. Да беше в друга двойка, в която тя не е съгласна, да кажем, че е имало контрол, но при тях такъв не виждам.

Хмм, не е баш така, защото:

Връщам толкова картини в главата си, толкова моменти, когато сме градяли планове как след 3-4 години ще купим и жилище в София ако децата отидат там да учат да не са по квартири.  Как следващата година ще идем със самолет до Барселона - за първи път вече и с децата. И сега сякаш света ми рухна - за последните 6 месеца направих всичко да спася този брак - и бях мила, и бях толерантна и се опитвам да притъпя гнева и ревноста си. И сега просто съм загубила битката.....

И пак се връщаме на тезата ми за разбирането в момента на отказването от цигарите, на борбата му да свали килограми, на неразбирането на авторката на проблемите му. Действието на разпад в това семейство се развива в последните месеци.

А пък това нещо съвсем не ми се връзва - кой какво жилище е купил, къде живеят тия хора - в новото или в старото - тя говори, че иска да го гони, ама от чие жилище ще го гони? newsm78:

Както Ви казах купихме голямо жилище, което с помощта на моите родители и наистина голяма спестовност успях да изплатя за 3 години и 1 месец.
Сега исках да започна ремонт - искам хубав дом и уютен, искам място където няма стари призраци, да започна на чисто живота си. Тухличка по тухличка да си нареждам нещата основно покрай децата. А сега какво излиза, че по закон трябва да го деля с мъжа си, въпреки, че голяма част от времето е бил безработен или с доходи много под моите.
Как да тръгна да ремонтирам като парите ми ще идат при един егоист?! Сега трябва да си седя в старото жилище докато уредим нещата, а може да минат и месеци, години.

И още нещо - ако една жена си седи безработна да си гледа децата вкъщи и мъжът й при развод тръгне да иска част от жилището, придобито след брака, тука ще го направят на пух и прах. Ама в тоя случай, понеже е обратното и веднага се вади двойния аршин - ама той нищо не бил допринесъл в тоя брак, веднага да се разкара. А като е бил безработен, авторке, нали той е гледал децата през това време? Хайде сега, недей да послъгваш така...

# 446
Скрит текст:

Хмм, не е баш така, защото:

Връщам толкова картини в главата си, толкова моменти, когато сме градяли планове как след 3-4 години ще купим и жилище в София ако децата отидат там да учат да не са по квартири.  Как следващата година ще идем със самолет до Барселона - за първи път вече и с децата. И сега сякаш света ми рухна - за последните 6 месеца направих всичко да спася този брак - и бях мила, и бях толерантна и се опитвам да притъпя гнева и ревноста си. И сега просто съм загубила битката.....

И пак се връщаме на тезата ми за разбирането в момента на отказването от цигарите, на борбата му да свали килограми, на неразбирането на авторката на проблемите му. Действието на разпад в това семейство се развива в последните месеци.

А пък това нещо съвсем не ми се връзва - кой какво жилище е купил, къде живеят тия хора - в новото или в старото - тя говори, че иска да го гони, ама от чие жилище ще го гони? newsm78:

Както Ви казах купихме голямо жилище, което с помощта на моите родители и наистина голяма спестовност успях да изплатя за 3 години и 1 месец.
Сега исках да започна ремонт - искам хубав дом и уютен, искам място където няма стари призраци, да започна на чисто живота си. Тухличка по тухличка да си нареждам нещата основно покрай децата. А сега какво излиза, че по закон трябва да го деля с мъжа си, въпреки, че голяма част от времето е бил безработен или с доходи много под моите.
Как да тръгна да ремонтирам като парите ми ще идат при един егоист?! Сега трябва да си седя в старото жилище докато уредим нещата, а може да минат и месеци, години.

И още нещо - ако една жена си седи безработна да си гледа децата вкъщи и мъжът й при развод тръгне да иска част от жилището, придобито след брака, тука ще го направят на пух и прах. Ама в тоя случай, понеже е обратното и веднага се вади двойния аршин - ама той нищо не бил допринесъл в тоя брак, веднага да се разкара. А като е бил безработен, авторке, нали той е гледал децата през това време? Хайде сега, недей да послъгваш така...

Е ти си извадила цитата. Живеят в жилището, което са купили, но явно тя и родителите са изплатили. Всъщност той се чудя каква роля е играл в това семейство. На някакъв интериор, който ходи да пие, да изневерява и да ходи на фитнес. И не съм прочела в нейните постове неразбиране към отказа от цигари или сваляне на килограми.
Какво щеше да стане ако авторката беше решила и тя да ходи на фитнес по цял ден и да отслабва?
Кой щеше да гледа тия деца?
А като е бил безработен пак може и да не е гледал много тия деца  Laughing
И след като тя е изплатила почти цялото жилище, храни децата, работи, би следвало тя да си живее в апартамента с децата, защото той не заслужава и не може да се грижи за тях. А и не иска. Иска да ходи на фитнес и да пие.
Откъде накъде авторката като се прибира от работа ще почва да гледа децата, да чисти, да готви, а хубостника ще ходи насам натам.
Нищо не му се полага.

Може би си права. И смятам, че ако беше мъж на място щеше да му пука за децата. А доколкото разбрах той и преди много не им е обръщал внимание. Това ми е ясно що за мъж и баща е?

# 447
  • София
Е ти си извадила цитата.
Скрит текст:
Живеят в жилището, което са купили, но явно тя и родителите са изплатили. Всъщност той се чудя каква роля е играл в това семейство. На някакъв интериор, който ходи да пие, да изневерява и да ходи на фитнес. И не съм прочела в нейните постове неразбиране към отказа от цигари или сваляне на килограми.
Какво щеше да стане ако авторката беше решила и тя да ходи на фитнес по цял ден и да отслабва?
Кой щеше да гледа тия деца?
А като е бил безработен пак може и да не е гледал много тия деца  Laughing
И след като тя е изплатила почти цялото жилище, храни децата, работи, би следвало тя да си живее в апартамента с децата, защото той не заслужава и не може да се грижи за тях. А и не иска. Иска да ходи на фитнес и да пие.
Откъде накъде авторката като се прибира от работа ще почва да гледа децата, да чисти, да готви, а хубостника ще ходи насам натам.
Нищо не му се полага.

Може би си права. И смятам, че ако беше мъж на място щеше да му пука за децата. А доколкото разбрах той и преди много не им е обръщал внимание. Това ми е ясно що за мъж и баща е?

Елора, ако човек е купил едно жилище дори и по време на брака, може да го докаже. Вади документите, доказва и си взима жилището. Wink Не виждам никакъв проблем за авторката, по новите закони това е възможно. Щом твърди, че тя го е купила, да го докаже и воала, няма месеци, няма години. Веднага може да изгони натрапникът.

А иначе, не може да се спекулира с това дали е отглеждал децата или не, просто защото тук изслушваме само едната страна.

Въпросът е, че тя говори, че ТЯ е правила това, онова, подбирала е семейните приятели, искала да ремонтира. Казах и назад - тя смята мъжът си за някакъв безсмислен чехльо. Е, добре, като мислиш, че мъжът ти е някаква мебел, защо се тръшкаш като мебелта се счупи? Купувай си нова и точка по въпроса, защо сега такива драми? Thinking

# 448
[

Елора, ако човек е купил едно жилище дори и по време на брака, може да го докаже. Вади документите, доказва и си взима жилището. Не виждам никакъв проблем за авторката.

А иначе, не може да се спекулира с това дали е отглеждал децата или не, просто защото тук изслушваме само едната страна.

Въпросът е, че тя говори, че ТЯ е правила това, онова, подбирала е семейните приятели, искала да ремонтира. Казах и назад - тя смята мъжът си за някакъв безсмислен чехльо. Е, добре, като мислиш, че мъжът ти е някаква мебел, защо се тръшкаш като мебелта се счупи? Купувай си нова и точка по въпроса, защо сега такива драми? Thinking

Е дано да може да го докаже.
Ами тя може би говори така, защото явно той не е проявявал никаква инициатива.
А драмите защо са, знае само тя.
Може би го е обичала.
Може би и е харесвало да има такъв мъж, но до един момент.

# 449
За жилището го писахме това, защото основната част от парите са дошли едностранно от нейните родители. Иначе съм съгласна, ако беше платено от тях двамата, че би трябвало да го делят. Но в този случай (или ако е трансформиран наследствен имот) нещата са различни.

Popule, защо да не го е разбирала? Никъде не виждам да не го е подкрепила.
И вероятно нямаше да се развият нещата така, ако е се беше сдушил с разведения колега. Тогава нещата са тръгнали в тази посока, не в друг момент (цигарите и т.н.).
Тя сега пише, че диетува, спортува, слабее. Подкрепа обаче никаква, ама за нея може - интересно. Веднъж излязла и той я чакал бесен, че даже изчислил кога да излезе, за да не му се налага да се грижи за децата. Доста яко я контролира - но, да, в тази посока е нормално...

Не виждам нищо странно да пише в единствено число за нещата, които е била принудена да направи/организира сама, защото той е предпочитал да иде пие с приятелите.

Общи условия

Активация на акаунт