Имам нужда да споделя, за да се справя ....

• 35 035
  • 613
  •   1
Отговори
# 465
  • На черешата
Да обобщим до тук
Тя-положителни:
-перфектна домакиня
-перфектна майка
-изкарваща много пари
-даваща му пълна свобода
Недостатък:
-скандалджийка

Той- недостатъци:
-безотговорен баща
-безотговорен съпруг
-изневеряващ
-не изкарващ пари
-пияница
-биполярноо разстройство
Положителни;
-????? /няма такива/

newsm78 Ако истината е такава, няма какво да го "дъвчем" повече.

# 466
Popule невероятно е че си жена, а нямаш капка женска солидарност, егати ooooh! във всеки пост подчертаваш че е тя е лошата и виновната...
panika22 имаш още едно отрицателно качество - много си търпелива. А когато контактуваш с мошеници, мързеливци, нахалници, женкари, пияници и други подобни - това ти качество води до сериозни здравословни проблеми. По-добре да си сама и разведена, но здрава и спокойна, отколкото болна.

# 467
Перфектни хора едва ли има. И тя не е перфектна. За скандалджийстовото - въпросът е така ли си е като характер или е започнала, когато той е решил да си живее като ерген. Има разлика.
И другият много важен въпрос - той иска ли въобще да са заедно. Всъщност това е основният. И ако иска, да каже защо иска, след като тя е "грозна и т.н.".

Аха, и това се отнася само за тати. Евентуални бъдещи деца на мама не са проблем.  newsm78

Са. Имотът да се прехвърли на децата. Целият (когато е изплащан от двамата), когато е купен само от едната страна е друг въпрос.

# 468
  • София
Деца ще са му. Но за мен едно семейно жилище, което е изплатено по време на брака, с доходите от този период, доходи, от които са били лишени конкретно тези деца, им се полага на тях.
Морално, разбира се, законово не е така.

Ти, разбира се, разсъждаваш под презумпцията, че мъжът винаги е виновен за един развод. Е да де, ама не винаги той е виновен - в историята има и обратните примери.

Popule невероятно е че си жена, а нямаш капка женска солидарност, егати ooooh! във всеки пост подчертаваш че е тя е лошата и виновната...

За мен търсенето на истината не зависи от пола. Най-лесно е да седнеш да ахкаш и да охкаш в някаква фалшива солидарност. Нали се сещаш, че ако това беше мъжки форум, от мъжка солидарност щяха да подкрепят мъжа? Wink Егати скуката би настанала, ако всички само подкрепяме своя пол - и във форума, а и в живота.

# 469
Ти, разбира се, разсъждаваш под презумпцията, че мъжът винаги е виновен за един развод. Е да де, ама не винаги той е виновен - в историята има и обратните примери...

Напротив. Дори написах, че съм го виждала на живо 2 пъти и виновният беше жената.
Обективна съм. Сега, ако тя лъже или дори темата е пързалка е отделен въпрос. Но спрямо описаното е смешно да му търсите оправдания.

# 470
Нещата не винаги са бели или черни.

# 471
Никой не твърди това.
Само казвам, че има тип хора, които искат да си живеят без ангажименти. И това не е породено от вина на партньора.

# 472
  • На черешата
 Ако нещата наистина са така както са описани, за пореден път ще кажа- адвокат и адекватни действия.  Трябва да защити себе си, децата си и имуществото им. Peace Факта, че авторката не предприема такива действия ме навежда на мисълта, че нещо не е точно както ни го описват.

# 473
  • София
То аз и досега не схващам каква й е голямата вина според Полуле и Трещето де. Била му държала сметка и си изпускала нервите? Не знам да има жена, която няма да го направи при условие, че мъжа й пиянства и си живее като ерген. Ако има такава, дето да го търпи това спокойно и с усмивка, ще свърши в психиатрията.

Торнадо, когато аз тръгнах да се разделям / развеждам, трябваше да мине почти година, докато отида при адвокат. Просто болката е толкова силна, обидата, предателството, че нямаш сили за това.

# 474
...Факта, че авторката не предприема такива действия ме навежда на мисълта, че нещо не е точно както ни го описват.

Или е от тези, които казват "Той ме бие, защото ме обича" и продължават да са с него, докато той не скъса окончателно.
Шокът също, Бърди вече е писала...

# 475
  • На черешата

Торнадо, когато аз тръгнах да се разделям / развеждам, трябваше да мине почти година, докато отида при адвокат. Просто болката е толкова силна, обидата, предателството, че нямаш сили за това.

Минала съм по този път, ясни са ми нещата. До колкото чета и при тях проблемите не са от вчера.

# 476
  • София
И при нас не бяха от вчера, над 2 години се влачиха глупостите.
Както и да е де, темата не е за мен, но мисълта ми е, че няма жена, която да иде на адвокат на втория ден от излизането на мъжа й от дома. Тя още не може да осмисли какво се случва (той и той явно не е съвсем наясно).

# 477
Ако нещата наистина са така както са описани, за пореден път ще кажа- адвокат и адекватни действия.  Трябва да защити себе си, децата си и имуществото им. Peace Факта, че авторката не предприема такива действия ме навежда на мисълта, че нещо не е точно както ни го описват.
То на думи е лесно да се каже "адвокат и адекватни действия", но реално е малко сложно. Ако работиш от 9 до 6, с 1 час почивка на обяд с този стрес, в който тя е в момента...

# 478
На мен ми е интересно как Паника толкова бързо смени курса?
Уж искаше да се бори за брака си, разговори с психолог, а сега изведнъж, толкова уверено не иска да го вижда?! Thinking
Той не е за гледане, ама тя доста рязък завой направи? Crazy

Абе и аз сега влизам в темата да чета новите отговори и това ми направи впечатление. Стана ми неудобно да питам дали темата не е пързалка.
Връщам се да дочитам.

# 479
Така е. Но в повечето случаи съдът позволява на жената с децата да остане.

Общи условия

Активация на акаунт