Имам нужда да споделя, за да се справя ....

• 35 010
  • 613
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Ще говориш с него, когато си готова. Избягвай и разговорите със свекървата, защото всичко ще се обърне срещу теб.

Ей това е много добър съвет.
Много!

# 421
  • Плевен
Сега като види как с едната заплатка се плаща издръжка за децата, ергенува се и се живее на квартира, много бързо ще те хареса отново. Щом можеш да си гледаш децата сама, не се занимавай с него, ами и по-бързо го разкарай. Не разбрах защо не си му дала ключовете за колата. Пълнолетен е отдавна, може да поема отговорност за действията си. Ти не си му майка. А и да знаеш, че колкото и да му е ядосана майка му, тя му е майка и няма да го предпочете пред теб. Все пак тя го е възпитала и създала такъв.

Последна редакция: пн, 13 юли 2015, 17:11 от нади_миши

# 422
Ако искате ме разпъвайте на кръст, ама аз съм изключително доволна от себе си Simple Smile
Това е първа и малка победа във войната ми не с него, а със самата себе си.
Слязох да оставя ключовете. Подадох ги без да обеля дума и си тръгнах.
След себе си чух само едно: Ама ти къде отиваш, няма ли да поговорим?!
Колкото искате ме съдете, ама за мен факта, че нищо не ми трепна при срещата с него е голяма победа над самата мен.

Май бая те е засегнал като те е нарекъл грозна и дебела.

Оооо да, защото последното, което заслужавам е това. Не, че не съм дебела - напротив дебела съм. Ама аз такава бях и като забременях от него - в момента тежа точно толкова, колкото като се запознахме. Защо като съм била дебела тогава направи всичко възможно целия свят да разбере, че съм бременна от него и да се ожени за мен.
И освен това аз съм се грижила за него, помагала съм му и заслужавам уважение. И дори да не бях - аз съм човешко същество, не съм маса, стол - имам чувства. Никой на този свят човек, животно не бива да бъде тъпкан и унижаван.
Уча децата си, да не обиждат, да са толерантни.

Ох, милата. Разбирам. Изключително просташко, дебелашко и проява на най - лош вкус е да изтъкваш външният вид на хората като недостатък.
Дано го преодолееш и само недей да го "наказваш" чрез децата. Моля те.

Цитат
И е нормално да се засегне Anna-Bell. Едно да го каже някъв си там непознат или съсед. Дали е грозна или дебела ние това не знаем, но не мисля, че е такава, а просто той си е простак.
Такива думи от близък човек естествено, че нараняват, дори да не са истина. Боли и е грозно.

Разбира се. Изключително грозно. Изключително и не само за близък човек. Изобщо е недопустимо да го кажеш.

# 423
Дали има любовница или не, дали тя го е задушавала, командорила и пр., няма никакво значение. Има едно елементарно уважение, което възпитания човек спазва към своята половинка. Не може ли да й каже: "Не те обичам, нямам тръпка към теб, писна ми все твоето да става, да ми правиш сценки и т.н., искам да се разделим". Защо е нужно да й казва изнасям се, прибирам се, а накрая ти си грозна, дебела, противна и не мога да спя с теб? Кому са нужни толкова грозни и обидни думи за човека, с когото си правил планове за бъдещето, купили сте общ дом, създали сте деца и те е подкрепял в трудните ти моменти? Ако съседката му прилича дори на слон, едва ли ще й каже, че е грозна и дебела в очите. Но собствената си жена може да наранява по този долен начин. Да не говорим, че до преди месец и той си е носил дебелия задник, но тя не го е изритала поради тази причина.  Чувстваш се мъж под чехъл с нея, не можеш да отстояваш собственото си мнение, хубаво. Влюбил си се в друга и това дори те е мотивирало да отслабнеш, ми хубаво. Не те кефи жена ти, пак хубаво. Събери си багажа и като културен човек се изнеси. Но не, първо да я смачка, да я унижи, да я сравни със земята, па а дано се почувства мъж най-накрая. Sick
+1
Изключително обидно държане. Разиграва я- напред, назад, искам, не искам. Абе направо си я прави на маймуна. Няма искреност, уважение... ооох. Затова и предполагам как ще се държи занапред същият този, той почнал ли е веднъж с иди-ми-дойди-ми-то, докато са живи ще я върти на шиш. До развода - шикалки, след развода - шикалки за децата обаче.... Ще има - имам пари за издръжка, па нямам пари за издръжка, имам време утре, па нямам време утре, ще дойда на рождения ден - няма да дойда. ..
Уважение ....

п.п. - никой не говори за обичане, куче на улицата да е- повече респект ще покаже към него.

# 424
На мен ми е интересно как Паника толкова бързо смени курса?
Уж искаше да се бори за брака си, разговори с психолог, а сега изведнъж, толкова уверено не иска да го вижда?! Thinking
Той не е за гледане, ама тя доста рязък завой направи? Crazy

# 425
Ако искате ме разпъвайте на кръст, ама аз съм изключително доволна от себе си Simple Smile
Това е първа и малка победа във войната ми не с него, а със самата себе си.
Слязох да оставя ключовете. Подадох ги без да обеля дума и си тръгнах.
След себе си чух само едно: Ама ти къде отиваш, няма ли да поговорим?!
Колкото искате ме съдете, ама за мен факта, че нищо не ми трепна при срещата с него е голяма победа над самата мен.

Май бая те е засегнал като те е нарекъл грозна и дебела.
Това е много подло . Stop

Когато не можеш да помогнеш ,къде по-добре е да захапеш падналия злорадствайки  Stop

Паника, добре си постъпила. Бъди силна и отстоявай себе си и бъдещето на децата ти .Много сили ще ти трябват  Hug Hug

# 426
Сега като види как с едната заплатка се плаща издръжка за децата, ергенува се и се живее на квартира, много бързо ще те хареса отново. Щом можеш да си гледаш децата сама, не се занимавай с него, ами и по-бързо го разкарай. 
+1
Лесно му е било на човека да се прави на мъж, ама друг да плаща сметките.
Явно си е мислел да се върне при мама и тати, те да го издържат, а заплатката му да отива за запои и луксчета. Но сметките му са се оказали криви, в смисъл няма кой да го издържа.
Абе ще се усети тоя колко е "влюбен" в семейството, ще разбере какво губи, но ще е късно.
Скрит текст:
Хич не е интелигентен. Една приятелка беше в аналогична ситуация. Като каза на миУтУ, че щом е нещастен с нея, нека бъде щастлив без нея, пичът си даде сметка, че не може да си плаща за свободата. Усети се бързо, подви опашката и смени не само курса, ами цялото си поведение.  Много влюбен се оказа.

Panika22, няма да те разкъсаме (поне повечето). Нормално е да поставяш интересите на децата над всичко останало.
Аз разбирам така наречената "внезапна смяна на посоката" - разбрала си, че бракът не може и не  трябва да бъде спасяван.
Пожелавам ти сили, за да минеш през това изпитание.  Hug
Но ти трябва добър адвокат - незабавно.

# 427
има нещо гнило наистина в развитието на ситуацията Thinking

# 428
На мен ми е интересно как Паника толкова бързо смени курса?
Уж искаше да се бори за брака си, разговори с психолог, а сега изведнъж, толкова уверено не иска да го вижда?! Thinking
Той не е за гледане, ама тя доста рязък завой направи? Crazy

Не е чак толкова странно. Хората са различни. Аз също съм правила резки завои за някои неща и то внезапно.
А тя се е борила, борила и в един момент явно е решила, че няма смисъл. Всеки човек си има някаква граница да търпи простотии.

Скрит текст:
Хич не е интелигентен. Една приятелка беше в аналогична ситуация. Като каза на миУтУ, че щом е нещастен с нея, нека бъде щастлив без нея, пичът си даде сметка, че не може да си плаща за свободата. Усети се бързо, подви опашката и смени не само курса, ами цялото си поведение.  Много влюбен се оказа.

Гаранция, че и мъжът на авторката ще пробва същото. Ще видим  Laughing

# 429
Panika22, този човек ти е направил огромна услуга като не ти е оставил нищо за хващане и от там безмислието на "спасяването" на брака е ясна линия. Щото  сигурно знаеш какви има - тъкмо  ти обгазят пространството и после идват напарфюмирани, та  да те заблудят относно миризмите  Stop Твоят не само ,че не се старае да си прикрие ароматите, ами направо се е и изходил. Така ще ти е много лесно да махнеш скункса от къщата и живота си Hug Успех...и наистина потърси адвокат бързо  Peace

# 430
  • София
Никакъв курс не е сменила, той сам се изнесе, не го е гонила тя.
Тя до последно се надяваше.

# 431
Ако вашият мъж ви обижда и разиграва като циркаджийска маймуна вие няма ли да смените курса?
Какво да спасява? Ясно е че трябва да спасява себе си и децата, за брака вече е късно. Ще ми говори някой как не може да ме гледа, пък аз ще тръгна да спасявам брака си с него. Как ли пък не.

# 432
  • В тъмната гора.
Не е загубил себе си, просто не иска с теб, но не му е и лесно да приключи изцяло със семейството си.
Не може да искаш от никого да ти се обажда дали ще закъснее след работа. Разбирам да не се прибере цяла вечер и да очакваш да те предупреди, но не е нормално някой да ти дава отчет постоянно.
Аз като закъснявам не се обаждам или го правя ако смятам, че се налага. Сигурно е ужасно да чустваш, че имаш чатал на врата.
Ние тук си гадаем и вероятно това, че си обсебваща личност е само единият фрагмент. Остави човекът да реши какво иска да прави, ти явно си безсилна да промениш желанията и чувствата му.

Абе женки вие наред ли сте бе!??? Чатали-матали и темподобни. Никой не си помисли за това, че тази жена не е насилила този ахмак да и направи две деца, а после да и метне отговорността за тях само на нея. Колко от вас са стояли сами с цялата семейна тежест и са се чудели на накъде да поемат занапред. Положението е отчайващо, подтискащо, несправедливо и още сто такива.
И хич не ми излизайте с номера, че и той ще помага..ей от там, от далече...някъде си, понякога...

# 433
  • София
Ако вашият мъж ви обижда и разиграва като циркаджийска маймуна вие няма ли да смените курса?
Какво да спасява? Ясно е че трябва да спасява себе си и децата, за брака вече е късно. Ще ми говори някой как не може да ме гледа, пък аз ще тръгна да спасявам брака си с него. Как ли пък не.

От цялата работа, доста жени тук, с малки изключения, в тях съм и аз, чуха само за грозната и дебелата. НО не чуха, че той й е казал, че я МРАЗИ. И не си зададоха въпросът ЗАЩО я мрази и то след 10 години съвместен живот? Авторката също е подминала тази малка подробност, така и не е разнищила причините мъжът й да стигне до там да я мрази или пък просто не ги казва тук. Ето:

И той най-накрая изплю камъчето аз съм му била противна, била съм грозна и дебела. Другите му колеги имали прекрасни жени и си ги обичали, а той мен ме мразел и затова не можел да си помисли да спи с мен.

Освен това авторката говори в първо лице единствено число за всичко в брака си - тя била родила децата, тя купила апартамента и го изплатила!, тя контролира колите, тя контролира почивките, отпуските, всичко, сякаш не е имала мъж до себе си...въобще, тя мъжът си го е смятала и продължава да го смята за някакъв безсмислен чехльо. Е, той го е усещал това...и я е намразил. На нея определено ще й е по-добре да е сама, да си се контролира на воля. Обаче, да внимава как контролира децата си, че и те ще я намразят в един момент, ако им дойде твърде много контролът.

# 434
  • В тъмната гора.
Скрит текст:
Оф, чак сега виждам темата ти, попрочетох.
Все пак продължавам да клоня към друга жена. Направо се ловЯ на бас, че след някой и друг месец ще разбереш и това.
След като е имал и преди, след като за него външният вид е най-важен, след като явно мисли с оная си работа..., незнам, и да няма някоя в момента, я е набелязал, главата си режа.
Може би е било въпрос на време това. Затова съм против прощаването на изневерите и продължаването след това, той след като го е направил веднъж и му се е разминало даже, той си действа в безнаказаност.  ooooh!

Интересно, къде изчезнаха защитниците му...? Обсебваща, контролираща, нам каква си там беше, сега се изпокриха като мишки.
Била съм самотна майка, списвам в техния форум понякога, поне със сигурност чета редовно, искам да съм там обаче като дойдеш и напишеш за новата фуста, предупреждавам те, очаквай я. От 10 години съм в тоя форум и не една или две като теб са били новоприъсединили се. Още помня буцата в гърдите когато за първи път кликнах върху Самотни родители /така се казваше тогава/. Минава и заминава, след една година ще си чисто нова, ама дотогава... няма да е цветя и рози и фактическият развод ти е най-малкия проблем.
Мъжът ти е гузен, няма да иска жилището. Всичките тези циркове бяха от гузна съвест, преживяла съм с бившия ми мъж такива иди-ми дойди-ми, побърка ме 6 месеца. Явно трудно взето решение , няма да си натоварва съвестта с още вини, особено след като няма никакъв принос в това жилище. И още една прогноза - няма да има силен интерес към децата след това. Уффф.  ooooh!

Аз, като една защитничка, не ми се подхваща темата, че ще стане мазало и ще има доста наранени, а на жената и без това й е тежко. Затова няма да коментирам. Всеки да си носи кръста и последствията от действията или бездействията си.  Wink

Popule , стига си изпростявала все повече и повече, спри се..

Общи условия

Активация на акаунт