Искам бебе

• 24 580
  • 79
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте момичета.
На 24.01.2016 ми дойде кога ще настъпи овулацията. Периода между два цикъла ми е 31 дни
Ето ти линк сама да изчисляваш
http://www.detski-sviat.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D1%83%D0%BB … %D0%BE%D1%80.html

# 16
Здравейте и от мен.Една година след спонтанен аборт в 9 г.с. този месец започнахме опитите за бебе.Предишния път много ме боляха гърдите и тогава се усъмних иначе други симптоми не съм имала.Сега много преди цикъл ме преболяват яйчниците и кръста,ама след 7 дни ще разбера има или няма нещо Simple Smile

# 17
Здравейте. Ние с мъжлето също правим опити за бебче. Имаме едно детенце на 6 години и сега сме готови да станеме родители за втори път.
Трябва да (не) ми дойде на 25.02. От 4-5 дни имам болки в корема точно както е преди да ми дойде...но по принцип съм така само предния ден.

# 18
Момичета здравейте,аз съм на 40 и от един месец най-щастливата жена,ако може да ме разберете.Да желаем с мъжа ми бебче,той е на 43.Имам един спонтанен аборт в 6 седмица преди близо 6 години.Притеснява ме факта ,че съм с отрицателна кръвна група и малко възрастта.Редно лие предварително да вземама фолиева киселина.Скоро бях на профилактичен преглед и няма проблеми там.Всичко е наред

# 19
Аз също съм отрицателна кръвна група и постоянно пия фолиева киселина и след аборта ми поставиха антибиотик точно заради това.

# 20
Слънчевомунче, на профилактичен преглед не могат да ти кажат нищо за репродуктивните ти способности! Моят съвет е на 2-3 ден от започване на менструациата да си пуснеш половите хормони (LH, FSH, E2) + AMH и Inhibin B, резултатите може да ги пуснеш в темата за хормоните. (Ако си от София в Цибалаб има пакет Лейди, който включва и още други важни хормони). Фолиевата киселина е почти задължителна при опити за забременяване  Peace За отрицателната кръвна група се постава инжекция, но мисля че аборт в толкова ранна седмица не е проблем. Не искам да те плаша, но започнете целенасочени опити, вземи си тестове за овулация, за да видиш дали имаш овулация и действайте във фертилните дни, най-добре е, ако имаш възможност да ходиш на фоликулометрия, за да се проследи целият цикъл.

# 21

Queen bee,  bouquet Благодаря на Вас и всички.Утре ще отида в Цибелаб да си ги пусна .Да малко ние страх ,но пък и мъжа ми който е на 43 и аз го желаем.Опити започваме,но принципно менструацията винаги е била болезнена и доста силна.И зная,че хващаме последният влак и се молим,и на щъркела и на всичко,нашата любов да бъде укри лена и щастлива.
фоликулометрия -какво е това,извинявай ,но на икономист му прозвуча странно и да от София съм .За мен няма проблем дори да ме насочите и към частна клиника стига радостта да изгрее
много ви благодаря

# 22
Фоликулометрията е проследяване на 1 цикъл. При теб е добре са се започне с преглед около 3ти ден, за да се преброят антралните фоликули, те също дават информация за яйчниковия ти резерв, после има преглед, за да се види дали има доминантен фоликул, от който при овулация да се отдели яйцеклетка, също се мери дебелина и структура на маточната лигавица. После идва преглед след овулацията-да се види дали такава е настъпила, дали има жълто тяло. Може да се съчетае с изследване на прогестерон на 7 ден от овулацията. Когато имаш точна дата на О може да се засече и дължината на лутеалната фаза. Предимството на фоликулометрията е , че док ще ви каже кога да действате и ще е сигурно, че сте оползотворили О. Помислете и за спермограма на партньора. Задължително в някоя от репродуктивните клиники.

# 23
Queen bee, огромно благодаря за подробната информация.Ами да събрахме се преди месец ,дали ние дали съдбата,но май го желаем.Преди това имах една връзка и този спонтанен аборт в 6г.с.,и смятах ,че всички мъже са ужасни ,но сега съм влюбена и обичам .И мъжа ми заслужава,ще направя всичко за бъде тати и да бъдем истинско семейство.
Задължена съм ви настина за топлото посрещане и обясненията.
Желая ви прекрасен ден на всички и ,нека всяка капчица от този дъж-бъде Надежда за добро umbrella

# 24
Има теми за опитващите да забременеят-едната е за момичета над 35 г. Пиши  там, че скоро модераторите ще я заключат тази тема. Желая ти късмет и те наръсвам с малко виртуален бременен прашец  bouquet

# 25
здравейте незнам дали трябва да пиша точно тук,но се нуждая от съвет от 1 година правим опити за бебе без резултат .....

# 26
След година опити се търси вече помощ от специалист по репродуктивна медицина. Ако не сте правили все още изследвания, ще ви се назначат такива, за да се види дали има причина.
Може да пишеш тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=887811.0;topicrefid=19 или в темите в подраздел Искам бебе, момичетата ще помагат с насоки.

# 27
Еми не сме посетили лекар все още,но незнам страхувам се .... аз съм на 25г. дали това че всеки месец го чакам с нетърпение дали всичко е на психическа основа ???? 

# 28
 Bobito1 bouquet добре дошла и аз съм нова тук и ние желаем да имаме човече
желая ти  EFP и скоро щъркела да ви навести.
хубава и спокойна вечер момичета от мен  Laughing

# 29
Бобито, не се връзвай на приказки от типа на "успокой се и ще стане". Ще ти дам само няколко примера. Да кажем, че имаш поликистоза и нямаш овулация, ако ще да си Далай Лама пак няма да забременееш, затова се следи дали има овулация, дали се оцелват фертилните дни. Същото е, ако тръбите ти са запушени или например сперматозоидите на партньора ти са с ниски показатели. Спокойствието няма да оправи нито един физически проблем. Това не означава, че имате проблем, но е редно да се провери - полови хормони, хормони на щитовидната, наличие на овулация, проходимост на тръбите и спермограма на партньора. Всичко това се прави в репродуктивните клиники, кварталните гинеколози не разбират от половината изследвания.
Спокойствието е важно за друго- да не се изпада в кризи и т.н., дори и да има проблеми в повечето случаи има и решение.

Общи условия

Активация на акаунт