Искам бебе

• 24 575
  • 79
  •   1
Отговори
# 45

Mного често има двойки с различен резус фактор, тъй като негативния е много по рядък, е по странно да се съберат двама човека с негативен. Като цяло в днешно време това не е проблем, ако го знаят лекарите от началото. Контролира се с доста успешно...

Wink

# 46
Здравейте , дами ! При мен ситуацията е следната последната ми менструация беше на 1ви март. Цикълът ми е къс 24-25 дни ... т.е на 24 трябваше да ми дойде . Вчера правих тест .. отрицателен , днес също правих тест ,отново отрицателен... Според  някои ови калкулатори на 11 съм била в овулация , според други на 13ти . На 9ти и на 14 имаме полови контакти , без предпазване . Днес почуствах подръпване в областта на пъпа, дали е имплантация ...?Разбира се болките в кръста и гърдите са на лице .. но тях си ги имам винаги преди менструация .

# 47
Здравейте , дами ! При мен ситуацията е следната последната ми менструация беше на 1ви март.. .

Здравей,

Честно казано мисля, че не си бременна.
След толкова дни теста трябва да е +
При цикъл 24 дена спокойно можеда имаш О и на 8-9 ден.
За сигурност можеш да наравиш тест за О.

Късмет и търперие Simple Smile

# 48
Здравейте момичета , при мен ситуацията е следната , с мъжа ми правим опити за бебенце от 4-5 месеца за сега несполучливи.Този месец след преглед има установена овулация на 14 ден (опити сме правили на 13 и 15 ден ) но доктроката каза,че лигавицата на матката ми е тънка-6мм на 14 ден и ми изписа инофолик и витамин А и Е .Моля кажете си мнението има ли шанс с такава лигавица и дали може да е нарастнала до момента на имплантация. Благодаря Ви предварително  bouquet

# 49
Здравейте скъпи мами... и бъдещи мами....
От доста време ви чета(7 години) , но само чета....чак сега дойде момента,в който се реших да пиша.
Не съм сигурна дали мястото на поста ми е подходящ,но ... ако прецените моля да бъде преместен.
Имам син на 5 годинки и сега от около 2 месеца опитваме за второ детенце.
Искам само да кажа,че с първото си дете забременях много трудно ( доста дълга история...а сега всичко се повтаря отново).След като спрях лекарствата и очаквах първият чист цикъл , който така и не дойде ...На 7 ден закъснение имах - тест,на 14 ден закъснение отново - тест...бях вече тотално отчаяна и само плачех...На 22 ден закъснение реших да направя последен тест преди отново да позвъня на лекаря си ,за мое учудване теста беше +...Бяхме на седмото небе.Веднага се обадих на доктора си и си записах час.При първият преглед не се видя нищо.Изписа ми Дуфастон и след 10 дни бях отново на преглед и се видя само някакво струпване на клетки,но пак нищо.След около 10 дни отново бях на преглед и тогава направо чухме ту-туп ту-туп....Докторката ми каза,че овулацията ми била 2-3 дни преди евентуалната дата на цикъла...За финал си имам прекрасно момченце,което е доказателство,че чудеса се случват...Извинявам се за дългият пост,но бих искала да съм част от вас ...(в момента съм разплакана и наистина пиша от душа),защото тази тема за мен е много специална ... при мисълта,че отново се впускам в тази борба ... и ще се боря заедно с вас Simple Smile... Адмирации мили момичета,преживявам историята на всяка една от вас...
П.П Днес е 23 ден от закъснението на цикъла ми и тази сутрин видях - тест....но аз не се отказвам да се боря,защото вкъщи вече си имам едно чудо!!! Поклон момичета пред борбеният дух,който имате  bouquet

# 50
Здравейте, мили дами...
Със съпругът ми мислим за бебе. Всъщност отдавна искахме, имаше период преди около 6 месеца, в които правихме упорити опити - уви не се получаваше. Всички изследвания показват, че няма причина да не стане, но не става и не става.
Тогава реших, че ще променя начина си на живот с по - здравословно хранене и спорт и успях - за този период свалих 20кг. и се чувствам страхотно.
Сега искаме да опитаме отново, но имам и няколко въпроса, които ме притесняват...
Студентка съм на 24 години, втора магистратура - редовна форма  на обучение - в този случай, полагат ли ми се каквито и да е стипендии или еднократни помощи? Знам, че се отпускат когато майката е студентка, учеща в редовна форма на обучение, но не зная подробности дали има значение бакалавър или магистър.
Другото, което ме интересува е в момента работя към една фирма, по програма "Младежка заетост" на трудов договор за 6 месеца, преди това бях на граждански договор.
По трудов договор, работодателите след изтичане на тези 6 месеца от програмата, трябва да продължат договора за още 6 месеца / засега сме доволни един от друг, надявам се че проблем с това няма да има/ но дали това, че е по програма ще ми даде възможност за получаване на майчинство  и ако работодателят разбере, че евентуално живот и здраве очаквам бебе, ще иска да ми продължи договора. Той, разходи ще има ли, заради мен в този случай?
Благодаря предварително и се извинявам, че зададох толкова много въпроси.
Хубав ден!

# 51
Здравейте момичета...
На 25 години съм,от 6 месеца правим опити за бебе, но до тука нищо, разочарование всеки месец.
Не знам дали пак си внушавам и си измислям симтоми, затова исках да споделя с вас. Този месец сякаш е по-различно, може да е от времето, но постоянно ми се спи, мога права да заспя. Много често получавам сърцебиене, бързо се изморявам, качих килограми и не на последно място, вчера трябваше да ми дойде... Не искам да бързам с теста, ако ПАК се появи само една чертичка ще се побъркам. Помогнете ми... УСПЕХ

# 52
РоТкЕх, едва ли искаш това да чуеш, но сърцебиене, умора и качване на килограми могат да се дължат на проблеми със щитовидната жлеза, ако скоро не си я изследвла, пусни едни хормони и антитела.
Късмет, дано мечтата ти се сбъдне скоро  bouquet

# 53
Благодаря, ще си пусна едни изследвания Simple Smile

# 54
Стискаме палци скоро да се похвалиш. bouquet

# 55
Здравейте,

Нашето семейство бебеправи от миналия месец. Днес бях на гинеколог. нямам проблеми там долу, но ми каза, че яйцеклетките ми са малки и вероятно не узряват достатъчно...даде ми билкови хапчета за помощ. Случвалоли се е на някоя от вас подобно изказване от лекар...и на съвети ще бъда благодарна

# 56
Куковиц, смени си лекаря!
Първо на УЗ се виждат фоликули, а не яйцеклетки, второ трябва да се проследи цял цикъл, за да се види колко нараства доминантният фоликул, кога се пука (настъпва овулация), евентуално да ти пусне прогестерон на 7 ден след овулацията. За зрелостта на яйцеклетка може да се съди само при пункция и оглеждане на яйцеклетката от специалист биолог (това става при ин витро), друг показател е изследване на естрадиол при размер на фоликул мин 18 мм да е около 200 и пак е относително. На кратко, пълна глупост ти е казал, особено след като правите опити от месец.
Какви са тези билкови хапчета? Пусна ли ти микробиолгия и цитонамаска? Моя съвет е да си пуснеш и изследвания за хламидия, мико и уреяплазма, щом правите опити.

# 57
Queen bee....той всъщност каза фоликоли, ама аз не съм много по правилните понятия и за това казах яйцеклетки  Grinning Grinning Grinning тъпо, ама...
Хапчетата се казват Циклодинон...
Правих тест за оволация миналия месец и според него съм имала оволация.....дойде ми ден по-рано и на втория ден изтече огромен съсирек заради който всъщност отидох до него. Предполагах, че не се е закрепило нещото дето евентуално е станало.....Не съм се ровила за инфо за подробности до момента. Първото дете го направихме за 2 месеца, предварително бях на гинеколог с изследвания, кръвна картина правих, урина и бях на 28. Бременноста ми не беше лека, не беше и тежка...то беше страхотна алергия, то искаха да ме оперират от апандецит и куб други такива прекраснотиики. Родих в Тина Киркова и я заразиха/малката/ с вътрешноболнична инфекция....изкара сепсис и едвам оцеля, а аз до ден днешен съм на антидепресанти. За това реших да не правя предварителни изследвания, колкото и безотговорно да звучи това на някои.....реших да се доверя на природана и ва висшите сили Heart Eyes Heart Eyes Hug Grinning

Интерсно ми е дали някой е пил тези хапчета при подобни "проблеми"

# 58
Правете си опити и не мисли за глупости, ако ти е редовен цикъла и без пуснати хормонални изледвания не бих го пила. Съгласувала ли си антидепресантите с опитите за зачеване?

# 59
Да, тези антидепресанти са "позволени" по време на бременност, но смятам като зачена да ги спра или ако не зачена до месец  Laughing Laughing щото все пак смятам да е този месец  Wink Wink Grinning Crazy да ходя на лекар да ми даде схема за спиране. Иначе каката я направихме преди 8 години и цикълът ми беше единтичен както сега...много ще е смешно ако стане отново около същите дати  Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт