Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако разбера за кариес по време на бременност?
Какво представлява записването за ЖК и кога трябва да се направи?
Какво представлява БХС и кога се провежда?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако разбера за кариес по време на бременност?
Ако установите, че имате кариес по време на бременност, важно е да се консултирате със зъболекар. Въпреки че много жени изпитват безпокойство относно посещенията при зъболекар по време на бременност, много са посетили своя зъболекар през този период. Обикновено се препоръчва да изчакате до края на първия триместър, преди да посетите зъболекаря си, но ако имате проблеми като кариес, може да се наложи да отидете и преди това. Важно е да обсъдите безопасните процедури и медикаменти по време на бременност с вашия зъболекар.
-
Какво представлява записването за ЖК и кога трябва да се направи?
Записването за ЖК (женска консултация) е процес, при който бременната жена се регистрира за прегледи и изследвания по време на бременността. Обикновено записването се извършва в началото на бременността, предпочитано през първото тримесечие. Това позволява на лекаря да наблюдава развитието на плода и да предприеме необходимите мерки за поддържане на здравето както на майката, така и на бебето.
-
Какво представлява БХС и кога се провежда?
Биохимичният скрининг (БХС) е изследване, проведено по време на бременност, което измерва различни параметри в кръвта на бременната жена, като хормони и протеини. Обикновено се извършва между 9-ти и 13-ти гестационен седмица и може да помогне за идентифициране на риска от генетични синдроми като Даун.
-
Кога е подходящото време за извършване на изследвания за токсоплазмоза и други по време на бременност?
-
Какви изследвания се правят преди стимулация?
Много ме депресират, но ми казаха, че бебчо е добре, тъй че съм решила да мисля много позитивно, за да мога възможно най - бързо да се махна от тук.
Заглавието ти ми допада, харесва ми и това с морето и планината. Актуални са всички всъщност, така че което харесате момичета

Сега нито ми се пуши, нито ми се пие.