Отговори
# 375
bru_netkata
Едва ли са само емоции,зъбките го мъчат и понякога нищо не помага. Като му растяха четирите предкътника на моя син,си беше ужас. Точно както обясняваш,едвам го приспивам,буди се на 2ч.,давам мляко,лекарства...нямаа,цял месец мъка. Пробиха зъбите,но храненето посред нощ си остана,буденето също,че и като се събуди в 1ч. да си играем,чак в 4-5ч. заспива и сутрин си става в 8-9ч.,все едно нищо не е било. Пробвах всичко,да се изморява повече,да яде повече през деня,за да не се буди вечер,по-спокойно да минава деня,за да не се вълнува прекалено,по-рано/по-късно да го слагам в леглото...Стане ли 1ч.,купонът започва и аз като теб съм изтощена и нервна...Та дано да е период и да мине. Peace Сега никнат и четирите кучешки и положението е... ooooh!
По колко вида ядене давате на децата си? Ние сме на година и три, но не знам например ако на обяд и дам супа, трябва ли да има и второ, или пък на следобедна закуска, ако яде крем трябва ли да има и нещо друго?
Закуска- попара,каша,макарони,сандич,мляко,плодове...
На обяд постно или с месо ,дали супа дали манджа+сухарче,за десерт плод.
Сл.закуска обикновено кремче с бисквити или  овесена каша с плод или плодове с КМ...
Вечерята е задължително с месо и после мляко преди сън.
Понякога между храненията яде бисквитка,солетка,плод(сега грозде много му се услажда )
Сега има много пресни плодове и наблягам на тях,че после зимата няма.
Дано мине по-бързо и при вас...Това,което забелязах е,че долните два кътника пробиха и излязоха буквално за дни и кошмара си беше по-краткотраен,но сега този горния десен избива от не знам вече колко време и има едва само едно връхче,а този от ляво дори не е пробил венеца,а е подут от адски много време  smile3555...Така е,друго не ни остава освен да чакаме и да се надяваме по-бързо да приключат нещата  Peace

# 376
  • София
... Да имате идея за нещо за по-бърза зарастеане?

Чувала съм много добри отзиви за този крем.

# 377
Здравейте момичета, влизам тук за съвет и да споделя някои тревоги. Бебка преди дни навърши 6 месеца. Захраних криво ляво с пюре от морков на гербер /имаше вкус на тиква/ и горе долу го ядеше. После реших да предложа и картоф. И ударих на камък. Предлагах и намачкан банан смесен с нейното мляко, оризова каша на която добавях пак от нейното мляко. Та резултата в момента е: стиска уста като види всякаква лъжица с каквото и да е.  smile3514 И реве като се опитам да и давам. Гладна е, но си чака млякото. Като не е много гладна пак предлагам. Близне и като започна да настоявам пак рев. И аз пак се предавам. Давах от всички марки, готвих ги, не и не. Вече много се притесних. Аз уж умишлено не бързах със захранването, а сега бебче си иска само млякото. Даже като и попадне нещо в устата го бута с език. Млякото добре го хапва по 1200 мл. на ден. Но се притеснявам, че сега кръв ще и взимат и да не и излезе някаква анемия. Не знам ако пробвам да и смесвам храната с мляко и да го яде от шише  Thinking. Моля помагайте, какво да правя?

# 378
  • София
Ванеса, няма причина да покаже анемия, млякото е бъкано с витамини и минерали. Моят също не ядеше, картоф прояде към 2 години, дотогава повръщаше от него. Не насилвай детето, изчакай 2-3 дни и опитай пак. В най-добрия случай смени лъжичката и сипи яденето в купичка, ако даваш от бурканчето, или обратното. И не сменяй 100 вида пюрета.

# 379
Здравейте момичета, влизам тук за съвет и да споделя някои тревоги. Бебка преди дни навърши 6 месеца. Захраних криво ляво с пюре от морков на гербер /имаше вкус на тиква/ и горе долу го ядеше. После реших да предложа и картоф. И ударих на камък. Предлагах и намачкан банан смесен с нейното мляко, оризова каша на която добавях пак от нейното мляко. Та резултата в момента е: стиска уста като види всякаква лъжица с каквото и да е.  smile3514 И реве като се опитам да и давам. Гладна е, но си чака млякото. Като не е много гладна пак предлагам. Близне и като започна да настоявам пак рев. И аз пак се предавам. Давах от всички марки, готвих ги, не и не. Вече много се притесних. Аз уж умишлено не бързах със захранването, а сега бебче си иска само млякото. Даже като и попадне нещо в устата го бута с език. Млякото добре го хапва по 1200 мл. на ден. Но се притеснявам, че сега кръв ще и взимат и да не и излезе някаква анемия. Не знам ако пробвам да и смесвам храната с мляко и да го яде от шише  Thinking. Моля помагайте, какво да правя?
Пробвай с такава,и при нас имаше такъв период при захранването,наподобява биберон и може да се излъже да яде.Успех.http://www.pakostnik.com/bg/l-zhica-za-pjure-mycey

# 380
Колко често изсмуквате бебешките сополи с бейбивак? Гледам на беба (почти на 1 г.), че й тече прозрачен сопол и вече 2 пъти смукахме, но още тече. Друго й няма сигурно са зъби, но пък да не се запуши. Капнах й физиологичен разтвор.

# 381
  • където ми е най-добре
Колко често изсмуквате бебешките сополи с бейбивак? Гледам на беба (почти на 1 г.), че й тече прозрачен сопол и вече 2 пъти смукахме, но още тече. Друго й няма сигурно са зъби, но пък да не се запуши. Капнах й физиологичен разтвор.
Всеки път щом видя  Laughing На себе си непонасям, какво остава да гледам малкия със сополи. А физиологичен разтвор слагам 1-2 капки малко преди да "изсмуча" гадинките. А сега сериозно - всеки ден веднъж.

# 382
Здравейте момичета, влизам тук за съвет и да споделя някои тревоги. Бебка преди дни навърши 6 месеца. Захраних криво ляво с пюре от морков на гербер /имаше вкус на тиква/ и горе долу го ядеше. После реших да предложа и картоф. И ударих на камък. Предлагах и намачкан банан смесен с нейното мляко, оризова каша на която добавях пак от нейното мляко. Та резултата в момента е: стиска уста като види всякаква лъжица с каквото и да е.  smile3514 И реве като се опитам да и давам. Гладна е, но си чака млякото. Като не е много гладна пак предлагам. Близне и като започна да настоявам пак рев. И аз пак се предавам. Давах от всички марки, готвих ги, не и не. Вече много се притесних. Аз уж умишлено не бързах със захранването, а сега бебче си иска само млякото. Даже като и попадне нещо в устата го бута с език. Млякото добре го хапва по 1200 мл. на ден. Но се притеснявам, че сега кръв ще и взимат и да не и излезе някаква анемия. Не знам ако пробвам да и смесвам храната с мляко и да го яде от шише  Thinking. Моля помагайте, какво да правя?
Смеси пюрето с млякото, което яде детето, до течна консистенция. Ще приеме по-лесно ако частично вкуса е познат. С течение на времето ще намаляваш млякото. Остави детето няколко дни да забрави и пробвай пак. Успех Simple Smile

# 383
Благодаря Ви много за съветите! Ще пробвам и ще чакам.

# 384
Благодаря ти, а аз имам още един въпрос- малката имашв нещо, като пришка на пръста, след което се спука и остана кожичка, махна се и кожичката сега е малка раничка. Промивам с ривнол и мажа с един крем нещо с Б, може ни Бионацин или подобно. Да имате идея за нещо за по-бърза зарастеане?
Спасатель - крем.

# 385
  • Северозапада
Ванеса, аз смятам, че не трябва да си прекалено настоятелна, за да не отвратиш дедето от храненето. Пробвай и с домашно приготвена храна и с други методи. Напр. да и свариш морков, картоф или каквото си решила, и да и дадеш малко парче с ръка. Дай и една лъжица и на нея, за да я опознае. Споменавам и захранването водено от бебето като вариант. Не се тревожи, някои бебета не са готови и на 6 месеца за захранване. Дъщеря ми е захранена почти на 7 м., защото също отказваше да пробва.

# 386
Ванеса, когато почнах захранването и аз давах зеленчук смесен с мляко,уж да е позната храната. Не се хареса, не се ядеше и спрях. А и пробвала ли си варен картоф с ам? Отвратително е. И никаква твърда храна не съм давала с мляко, а само с вода. Така се ядеше. Не съм чакала да огладнее много, защото тогава иска бързо да се засити, което става с мляко. Първоначално намачкан банан и моята беба не прие, киселее. Затова аз започнах да давам плодчета като купешко пюре-ябълка, круша, по малко, и се прие много добре. След зеленчуковото също няколко лъжички. Пробвай така, може да ви се получи.

# 387
  • Cyberspace
Днес синът ми (1г. и 7м.) падна от една пейка и си удари главата. Много плака, две-три минути след това и повърна. Той обаче е с рефлукс и повръща от най-лекия напън понякога. Заведохме го при педиатъра и каза, че е добре и най-вероятно е повърнал от плача. Все пак препоръча много да го следя за отпадналост, сънливост и ако започне да повръща. На обяд изобщо не заспа, игра цял ден, сега пак не иска да заспи. Обикновено няма проблеми със заспиването, не пропуска сън, няма и някакви драми при заспиване, но днес...  newsm78 Има ли нещо друго, което трябва да взема под внимание и да следя според вас, освен тези признаци, изброени от педиатъра?

# 388
Зениците следи, дали са по-разширени от обичайното, щом е с рефлукс, дали е повече от това, което смяташ за норма, по-често ли губи равновесие от обичайното за него.

# 389
Здравейте, детето ми все още няма поставена ваксина (6г.). Педиатърката все казва, че няма отпуснати. И в аптечната мрежа не мога да я намеря. Закъсняваме с повече от година. Има ли някой в подобна ситуация?

Общи условия

Активация на акаунт