Отговори
# 360
От известно време бебето ми прави нещо, странно за мен...
Поставя ръчичка пред погледа си и започва да я разглежда.Т.е. върти я, мърда с пръстчета и гледа. Понякога накрая захапва но някое пръстче.newsm78 newsm78

На вас случвало ли ви се е подобно нещо?Дали е нормално?

Разбира се, че е нормално. Всичко за бебето е ново и интересно. Открило си е ръчичките и с лапане ги опознава. След време ще прави същото и с крачетата си и всичко, което може да докопа Simple Smile
Хехе,че ми стана мило,като си припомням тези моменти. Няма нищо притеснително,бебето опознава себе си.   bouquet

# 361
Мен кумата ме предупреди, че малкият ще почне да оглежда ръчичките си и че ще е много интересен.

# 362
Благодаря за успокоителните думи!  bouquet
...Нали не съм била в досег с много малки бебета, та сега все изникват идни въпроси...
Добре, че е форума! Simple Smile Heart Eyes

# 363
Привет мами,искам да попитам дали вашите дечица са минали през някакъв такъв период-изведнъж синът ми стана много буен,никога не е бил чак толкова и се питам нормално ли е?На 14 месеца е,вечер както суче изведнъж сяда,след това става и започва обикаляне по леглото и така до 23-23.30,като го пусна на пода,обикаля все едно сега става от сън с нови сили(а до преди няколко дена започваше да търка очите още в 20.00 часа и след банята в 21.00 със сукане заспиваше веднага,без проблем ).На обяд сега дали спи и 1 час и постоянно е в движение,увеличи се и активността му дори... newsm78 Сутрин става към 8;30-9;00 не спи до късно...Само да вметна,че в момента избива кътник и кучешките видимо го притесняват понеже слага там пръстите и ги гризе...Но все са ни никнали зъби,но толкова нервен,пищящ и буен...никога не е бил  TiredДавам Панадол или Нурофен,нещата не се променят,сънят си остава неспокоен и се буди на 1,2 часа (от раждането е така) Какво ще кажете?  Rolling Eyes Само от зъбите ли е така според вас?Мерси!

# 364
Привет мами,искам да попитам дали вашите дечица са минали през някакъв такъв период-изведнъж синът ми стана много буен,никога не е бил чак толкова и се питам нормално ли е?На 14 месеца е,вечер както суче изведнъж сяда,след това става и започва обикаляне по леглото и така до 23-23.30,като го пусна на пода,обикаля все едно сега става от сън с нови сили(а до преди няколко дена започваше да търка очите още в 20.00 часа и след банята в 21.00 със сукане заспиваше веднага,без проблем ).На обяд сега дали спи и 1 час и постоянно е в движение,увеличи се и активността му дори... newsm78 Сутрин става към 8;30-9;00 не спи до късно...Само да вметна,че в момента избива кътник и кучешките видимо го притесняват понеже слага там пръстите и ги гризе...Но все са ни никнали зъби,но толкова нервен,пищящ и буен...никога не е бил  TiredДавам Панадол или Нурофен,нещата не се променят,сънят си остава неспокоен и се буди на 1,2 часа (от раждането е така) Какво ще кажете?  Rolling Eyes Само от зъбите ли е така според вас?Мерси!
Период, изразява си емоциите от преживяното през деня, зъби, комбинация от всичко. Като цяло децата се променят много и минават различни периоди. Моето кротко до скоро момиче е на етап "НЕ" на всичко, опити за тръшкане и разни деструктивни настроения. Търпение му е майката. Единствено те съветвам да внимаваш с Панадол/Нурофен, това далеч не са безобидни сиропчета и употребата им трябва да е само при неотложна нужда. Търпение и бързо да премине този период пожелавам  Peace

# 365
Все едно,че чета за моето дете/ на 11 месеца е /.Доспива му се,суче известно време и решава да застане седнал,почва да обикаля леглото,отива на прозореца и така няколко пъти.Голямо приспиване става.

# 366
Да ви кажа моят син е на 6 месеца и въпреки че не може да лази, се обръща по корем и се опитва така да суче, дупи се и прави много странни пози и така и неговото приспиване отнема 1 час до към 23-23:30.

# 367
Открил е наскоро, че може да се обръща и сега му е интересно! Grinning

# 368
Той повече от месец се обръща, но явно разбра, че може да си прави и разни съчетания на ядене и нещо друго едновременно. Хваща и влачи някакви играчки, дотъркалва се с тях и иска да суче.. Пълни са с номера тези човеци.  Grinning

# 369
Период, изразява си емоциите от преживяното през деня, зъби, комбинация от всичко. Като цяло децата се променят много и минават различни периоди. Моето кротко до скоро момиче е на етап "НЕ" на всичко, опити за тръшкане и разни деструктивни настроения. Търпение му е майката. Единствено те съветвам да внимаваш с Панадол/Нурофен, това далеч не са безобидни сиропчета и употребата им трябва да е само при неотложна нужда. Търпение и бързо да премине този период пожелавам  Peace
Оф дано,че съседите сигурно им писна и на тях да слушат писъци в 22.30 часа,а пък ние с баща му сме   smile3511 Banghead  Tired Tired Tired
galiacaneva същата история-сяда,лепва една усмивка,става и подпирайки се за стената отива до прозореца...  ooooh! ooooh! ooooh!

# 370
По колко вида ядене давате на децата си? Ние сме на година и три, но не знам например ако на обяд и дам супа, трябва ли да има и второ, или пък на следобедна закуска, ако яде крем трябва ли да има и нещо друго?

# 371
bru_netkata
Едва ли са само емоции,зъбките го мъчат и понякога нищо не помага. Като му растяха четирите предкътника на моя син,си беше ужас. Точно както обясняваш,едвам го приспивам,буди се на 2ч.,давам мляко,лекарства...нямаа,цял месец мъка. Пробиха зъбите,но храненето посред нощ си остана,буденето също,че и като се събуди в 1ч. да си играем,чак в 4-5ч. заспива и сутрин си става в 8-9ч.,все едно нищо не е било. Пробвах всичко,да се изморява повече,да яде повече през деня,за да не се буди вечер,по-спокойно да минава деня,за да не се вълнува прекалено,по-рано/по-късно да го слагам в леглото...Стане ли 1ч.,купонът започва и аз като теб съм изтощена и нервна...Та дано да е период и да мине. Peace Сега никнат и четирите кучешки и положението е... ooooh!
По колко вида ядене давате на децата си? Ние сме на година и три, но не знам например ако на обяд и дам супа, трябва ли да има и второ, или пък на следобедна закуска, ако яде крем трябва ли да има и нещо друго?
Закуска- попара,каша,макарони,сандич,мляко,плодове...
На обяд постно или с месо ,дали супа дали манджа+сухарче,за десерт плод.
Сл.закуска обикновено кремче с бисквити или  овесена каша с плод или плодове с КМ...
Вечерята е задължително с месо и после мляко преди сън.
Понякога между храненията яде бисквитка,солетка,плод(сега грозде много му се услажда )
Сега има много пресни плодове и наблягам на тях,че после зимата няма.

# 372
Момичета какво слагате за жълто-зелени лепкави сополи. Бяхме на море,  на третия ден започна бистра хрема, поспря и сега на моменти е зелена и засъхва. По принцип Тобрекса ни действа добре, но много отдавна е имала хрема и не помня каква беше, когато съм и слагала. Веднъж и слагах от черните и щеше да се задуши и повече никога

# 373
Момичета какво слагате за жълто-зелени лепкави сополи. Бяхме на море,  на третия ден започна бистра хрема, поспря и сега на моменти е зелена и засъхва. По принцип Тобрекса ни действа добре, но много отдавна е имала хрема и не помня каква беше, когато съм и слагала. Веднъж и слагах от черните и щеше да се задуши и повече никога
Заведете детето на УНГ,които да вземе секрет от нослето за изследване. При нас започнаха така нещата и се оказаха стафилококи. Тобрекс са капки за ОЧИ,не за нос,понеже педито ни го изписа УНГ-то ми се скара,че съм слагала капки за очи в носа на детето при това антибиотични! Дано всичко да е наред при вас и да минава бързо.

# 374
Благодаря ти, а аз имам още един въпрос- малката имашв нещо, като пришка на пръста, след което се спука и остана кожичка, махна се и кожичката сега е малка раничка. Промивам с ривнол и мажа с един крем нещо с Б, може ни Бионацин или подобно. Да имате идея за нещо за по-бърза зарастеане?

Общи условия

Активация на акаунт