Отговори
# 345
Искам да попитам нещо и за да успея да обясня по-подробно ситуацията, май няма да е много кратко и ще е много... Ъ-ъ-ъ... Повръщащо Grinning Сори, но наистина ми трябва странично мнение.

Скрит текст:
Та, така. Синът ми е на година и седем месеца. Нормално ли е често да му се повдига? По принцип винаги му се повдига, докато яде, понякога и повръща по малко, но го отдавах на факта, че не дъвче достатъчно храната, въпреки, че най-често е пасирана, поради простата причина, че той самият отказва храна с парчета. Не го и насилвам, предлагам и като откаже - пасирам, защото обира парчетата в устата си и ги плюе. А след няколко такива хапки, директно отказва да се храни. Преди месец-два се случи нещо интересно за мен. Яде супа с картофи, но не ги пасирах, след това на обяд заспа. Събуди се и започна да повръща. Повръщаше много пъти и все парчета картофи. Накрая вече толкова му се повдигаше, но нямаше явно какво да върне вече... И доста време така. Накрая се мъчи-мъчи, извади и последното парче картоф със вече стомашни киселини и изведнъж всичко сякаш спря. Стана, започна да си яде солета, взе си водата и започна да пие. Светна ми, че може наистина да е от парчетата, но и ММ и педиатърката бяха убедени, че е някакъв краткотраен вирус. Както и да е - мина и замина. Обаче на него все така му се повдига при хранене, дори с пасирана храна, на малки хапки и с често пиене на вода. Сега обаче от може би две седмици, забелязвам, че му се гади без да яде или да е ял скоро, без да пие вода или да си бърка в устата, примерно. Просто си седи и му се повдига. При това все повече зачестяват, не му ги броя за деня, но са десетки пъти. Утре ще звъня на гастроентеролога за час за преглед и съвет, но докато се видим ми се иска някой още да ми даде мнение, понеже всички ми повтарят, че се вживявам излишно
Постъпила си много правилно. Аз също мисля, че се касае за някаква форма на рефлукс. Дано овладеете и преодолеете бързо това състояние  Peace

# 346
Здравейте, сина ми е на кърма + АМ сега е почти на 40 дни, но за 1 месец качи 1.4кг(4.5кг общо), като то реално са дори 20 дена, защото дните в болницата знаете че не качват почти нищо.  Като размер +4см - до тук добре, но кг ми се струват доста.Решихме да разредим малко храната или вместо 3 лъжички за 90мл АМ, слагаме 2, но не знам дали това е най-оптималния вариант? Не искам да го лишаваме от количеството, защото ще стане неспокоен, но и това дали е добре ? Храненията са на поискване.. суче колкото има и после му да се дава АМ докато не вземи да мижа.  Laughing

# 347
  • Berlin
АМ не се разрежда, нито сгъстява! 1вите месеци се качва повечко, не е ненормално. Другото, което биха те посъветвали е да не дохранваш.

# 348
anbibian, препоръчвам детската клиника на ЕО Дент. Всички са много мили и с опит с малки деца. Моето малко дете заспа на зъболекарския стол  Heart Eyes

bouquet
Ние мием зъбите редовно, но сме почти на 4 години и още не се е научила да жабури и плюе, мъчихме се но жабури и гълта. Затова сме с бебешка паста и от известно време забелязахме черни натрупвания по предните зъби отпред и отзад в основата на венеца, зъбен камък ли е какво е не знам, не се маха с четката. Аз не съм имала зъбен камък и не знам как изглежда и ще трябва да я заведем да я погледнат.

# 349
 Delux11, какво е мнението на педиатъра на детето? Какво наложи дохранване с АМ? Спрете изкуственото мляко или правете по-малко количество, но според указанията за приготвяне.
Дъщеря ми качи 1,200кг. и 3см. първия месец, беше само на кърма. За докторката ни беше ок. Не съм го смятала за проблем.

# 350
  • Cyberspace
Radeva-87, ant G, благодаря ви за мненията. Дано не е това. Тъкмо се поуспокоиха нещата след преодоляна АБКМ  ooooh!

# 351
Здравейте, сина ми е на кърма + АМ сега е почти на 40 дни, но за 1 месец качи 1.4кг(4.5кг общо), като то реално са дори 20 дена, защото дните в болницата знаете че не качват почти нищо.  Като размер +4см - до тук добре, но кг ми се струват доста.Решихме да разредим малко храната или вместо 3 лъжички за 90мл АМ, слагаме 2, но не знам дали това е най-оптималния вариант? Не искам да го лишаваме от количеството, защото ще стане неспокоен, но и това дали е добре ? Храненията са на поискване.. суче колкото има и после му да се дава АМ докато не вземи да мижа.  Laughing
Първите месеци се качва по 1,5 кг .
Напълно е нормално това и не виждам смисъл да се притеснявате.
Давайте му необходимото количество за месеците.Ако преминете изцяло на АМ е добре детето да се храни по график,а не на поискване.

# 352
  • където ми е най-добре
Охооо точно колкото и моят бебок е качил за първия месец /погледнах в картона/. АМ не го разреждай, а му давай по-малко. Ако за 1-ви месец е 90мл. - правиш 60мл. като за първите две седмици.

# 353
  • Berlin
  bouquet
Ние мием зъбите редовно, но сме почти на 4 години и още не се е научила да жабури и плюе, мъчихме се но жабури и гълта. Затова сме с бебешка паста и от известно време забелязахме черни натрупвания по предните зъби отпред и отзад в основата на венеца, зъбен камък ли е какво е не знам, не се маха с четката. Аз не съм имала зъбен камък и не знам как изглежда и ще трябва да я заведем да я погледнат.

Не е зъбен камък най-вероятно, а някакъв  налеп е. Наистина не се маха само с изчеткване, може да намалее, но не и да се махне. Пиша, защото и моят син е така, и то с доста по зъбите. Може да се премахне при зъболекар, аз изчаквам още малко да порасне и ще ходим да го изчистят.

# 354
Моят качи 1,2 за един месеца, а се роди 4,150. Никога не съм разреждала АМ повече, отколкото е указанието!

# 355
  • София
Моят първите 2 месеца качи по 1.5 кг. Не разреждайте и не давайте по-малки количества, защото детето ще остане гладно. От опит: увеличавайте количеството по малко: не с по 30 мл, а с по 5-10. За целта правите отделна дозичка от 30 мл, изсмуквате 10 мл със спринцовка и го добавяте към основното количество. Малко се влиза в преразход с млякото, но стомахчето успява да се адаптира по-лесно.

# 356
Моето бебе се роди малко преждевременно,25 дни преди термин,тегло 2.450кг. Първият месец с мъка изяждаше 30 мл. АМ на хранене,ядеше 6-7 пъти  и качи 900гр. за месец. 90мл. вода с 3л. АМ става около 120 мл. мляко,което е нормално да пие детето за възрастта си,колко кърма успява да изсуче,обаче е загадка. Намали добавката на 50-60 мл. и започни по-често да предлагаш да суче.

# 357
Благодаря на всички за съветите и ще спрем със разреждането.  Wink

# 358
От известно време бебето ми прави нещо, странно за мен...
Поставя ръчичка пред погледа си и започва да я разглежда.Т.е. върти я, мърда с пръстчета и гледа. Понякога накрая захапва но някое пръстче.newsm78 newsm78

На вас случвало ли ви се е подобно нещо?Дали е нормално?

# 359
От известно време бебето ми прави нещо, странно за мен...
Поставя ръчичка пред погледа си и започва да я разглежда.Т.е. върти я, мърда с пръстчета и гледа. Понякога накрая захапва но някое пръстче.newsm78 newsm78

На вас случвало ли ви се е подобно нещо?Дали е нормално?

Разбира се, че е нормално. Всичко за бебето е ново и интересно. Открило си е ръчичките и с лапане ги опознава. След време ще прави същото и с крачетата си и всичко, което може да докопа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт