Отговори
# 165
Деси, мерси за отговора. Значи ще варя кремчетата.

# 166
Аз дадох и прясно мляко, и белтък на яйце на 1 год., четох доста и според мен темата за алергиите доста се преекспонира. Каква е логиката детето да яде сирене, кашкавал, извара и кисело мляко, а прясно - не?

# 167
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Аз дадох и прясно мляко, и белтък на яйце на 1 год., четох доста и според мен темата за алергиите доста се преекспонира. Каква е логиката детето да яде сирене, кашкавал, извара и кисело мляко, а прясно - не?

Сирене, кашкавал, извара и кисело мляко са преработено прясно!
Бебето ми е на шест месеца, кърмя го, когато беше на месец започна
да прави обриви (закусвах и обядвах прясно мляко с овесени ядки), по
съвет на педиатъра го спрях, минаха и обривите.
Консумирала съм кисело мляко и млечни в ограничени количества и
нямаше обриви, правих си експеримент да ям прясно мляко и след няколко
часа или на другия ден пак избиваха малко пъпки.
 За алергиите - семейството на мъжа ми са гледали котка, той си е играл
с нея, пипал я е и т.н., през пубертета отключва алергия към котки, прах,
полени; аз също започнах да имам проблеми с алергени в зряла възраст.
 Естествено били сме захранени със сокчета рано, кисело мляко след шести
месец...

# 168
Някой ще даде ли съвет за ситни пъпчици от затопляне ,освен смрадлика.

# 169
  • Северозапада
Аз мазах с Цикалфат на Авент. Ползвам го почти от раждането за зверско подсичане. Но предполагам всеки крем против подсичане ще свърши работа. Дъщеря ми и до сега се обрива от топлото, а лятото е страшно - целият гръб.

# 170
Използвате ли витамин Ц, капнат в нослето против хрема и има ли полза?

# 171
  • София
Използвате ли витамин Ц, капнат в нослето против хрема и има ли полза?

Аз само през устата. Витамин С в носа по принцип се слага ако тече кръв, защото много бързо свива съдовете.

# 172

Сирене, кашкавал, извара и кисело мляко са преработено прясно!
Бебето ми е на шест месеца, кърмя го, когато беше на месец започна
да прави обриви (закусвах и обядвах прясно мляко с овесени ядки), по
съвет на педиатъра го спрях, минаха и обривите.
Консумирала съм кисело мляко и млечни в ограничени количества и
нямаше обриви, правих си експеримент да ям прясно мляко и след няколко
часа или на другия ден пак избиваха малко пъпки.
 За алергиите - семейството на мъжа ми са гледали котка, той си е играл
с нея, пипал я е и т.н., през пубертета отключва алергия към котки, прах,
полени; аз също започнах да имам проблеми с алергени в зряла възраст.
 Естествено били сме захранени със сокчета рано, кисело мляко след шести
месец...

И моето бебе се обрина на 6м от каша, в която освен преходно мляко имаше и обикновенно сухо. Аз също съм против даването на алергизиращи храни преди годинката, но след нея ми се струва подходящо внимателното захранване с тях. Чакането детето да стане на 2г ми е прекалено, в нашия случай детето е злоядичко и го мъчат зъби, млечните кремчета са от малкото неща, които обича да яде. За след втората година оставих само захранването с ягоди, ядки, мед, принципно и шоколад, който се надявам още доста време да не го научи 😊

# 173
Здравейте, мами! Как спят вашите бебчета вечер в тези жеги (в смисъл как ги обличате)? Ние сме вече на 6,5 месеца и се чудя далу все не и е топло. Ще съм благодарна за всеки съвет

# 174
Гола,ако прозореца е затворен или с потник, ако е отворен прозореца. През деня също е само по памперс. На 10 месеца е.

# 175
С потник при отворен прозорец.

# 176
Благодаря за бързите отговори  Hug

# 177
Колко време се дават пробиотици на дете на 1.3 год.? Пихме антибиотик 10 дни и после 15 дни пробиотици. Дали е достатъчно и да повторя ли още 15 дни? Взех му Лакто 4,ако има по-добър споделете. Благодаря.   bouquet

# 178
Здравейте, мами! Как спят вашите бебчета вечер в тези жеги (в смисъл как ги обличате)? Ние сме вече на 6,5 месеца и се чудя далу все не и е топло. Ще съм благодарна за всеки съвет

По потник или на отворен прозорец или с пуснат климатик в другата стая. Така беше и миналото лято, когато в жегите беше на 4 месеца.

# 179
Момичета, искам съвет относно памперсите. Има ли разлика в качеството м/у турските Памперс и тези, които се продават във веригите? Благодаря  Hug

Общи условия

Активация на акаунт