Отговори
# 270
Не говоря за изключенията, ясно е, че и климата е различен, говоря по принцип. При нас е суха жега, демек яка жега.... Не съдя никой, но ако моето дете беше постоянно болно, със сигурност щях да преосмисля ползата и вредата от климатика!  Peace

# 271
Здравейте. Искам да споделя, въпреки че знам отговора на повечето от вас. Бебчето ми е на 7 месеца вече, но като я сложа да сяда не иска и се извива назад. Знам, че ще кажат повечето, че не е готова да сяда още. Но докога е нормално да продължи това? Какви упражнения да правя? Благодаря на тези, които се отзоват с отговор или съвет

# 272
Здравейте. Искам да споделя, въпреки че знам отговора на повечето от вас. Бебчето ми е на 7 месеца вече, но като я сложа да сяда не иска и се извива назад. Знам, че ще кажат повечето, че не е готова да сяда още. Но докога е нормално да продължи това? Какви упражнения да правя? Благодаря на тези, които се отзоват с отговор или съвет
Слагаш ли бебка в количката в седнало положение.И на земята ти заставаш в разкрачен седеж и я слагаш пред теб по същия начин ,така че като тръгне назад да има упора зад себе си.

# 273
Моето започна също на тази възраст да се извива, но защото искаше да го изправям да ходи... Tired

# 274
  • Северозапада
Познавам дете, което е в стаята на 22 градуса майка му прави климатика и е постоянно с гнойни ангини. жега е, топло ни е, и на тях им е топло, но да правиш такива градуси, когато навън е 40....... Shocked Shocked
Едва ли са от климатика ангините, но не е нормално да поддържаш голяма температурна разлика, защото рязкото преминаване от студено на топло е шок за който и да е организъм. Съветите, които съм чела, са за до 10 градуса разлика. Аз обикновено настройвам климатика с около 5 градуса разлика с външната температура. Иначе аз не се притеснявам държа дъщеря ми на климатик и течение, освен ако не е много потна. За мен е въпрос на адаптация това да не се разболяваш от течение.
дива77, ако живеете на място с висока влажност, е нормално да е лепкава. Когато сме на гости на нашите, те живеят на Дунава, дъщеря ми е по-потна и по-лепкава, отколкото в София. Там е само потна. При мен съм забелязала същото. Остави я по памперс и с потниче или нещо по леко (моята има една широка тениска на дупки). Гола не бих я оставили или поне бих я завила, но малката се отвива, а и не понася да са и завити краката.

# 275
Здравейте!
Бебето ми от втория си месец има по няколко черни точки, симетрично на двете бузки. На всяка буза по една черна точка му се беше възпалила и прераснала в голяма пъпка - те минаха, но на мястото още  си стои червеничко петънце.
ЛЛ каза, че е бебешко акне и предписа третиране с Адвантан за 7 дни.Това с нищо не ни помогна - черните му точки си стоят и до днес.На последната консултация пак повдигнах въпроса - да ни даде някакво мазило или да ни изпрати на кожен, тя обаче не дава да се прави нищо по въпроса...Не трябвало да се пипат, щели сами да си минат черните точки.
Пламен вече е почти на 8 месеца, колко още ги влачим!? #Cussing out

Моля, някоя мама, която се е сблъсквала с бебешкото акне, да разкаже как се е преборила с него!Какъв продукт е използвала? И за колко време е отшумяло? Praynig Hug

# 276
  • София
Златанова, обикновено бебешкото акне отшумява за няколко седмици, до към третия месец кожата се изчиства. Аз бих направила консултация с кожен лекар. Peace Помисли дали не ползваш прекалено мазна козметика за бебето, която да запушва порите на лицето.

Продължителното акне в бебешка възраст се свързва с упорито акне в пубертета.

# 277
Да, слагам я в количката седнала и там се извива чак след известно време след като се измори. В стола за хранене също стои. Просто не иска да стои на легло или диван, както и подпряна с възглавници

# 278
Здравейте, моят син също е на 7 месеца. Вече втори ден, както си лежи по коремче на нашето легло, изведнъж си "натиска" лицето в матрака, потърква го наляво-надясно, проплаква и вдига глава, при което носът му е зачервен. Прави така многократно вече два дни. На някоя от вас да й "говори" нещо това действие?

Благодаря за бързите отговори, момичета  Peace
Честно казано, не го бях свързвала с опита да лази. Днес обаче започна да се чеше с ръка през лицето дори като седи в количката. Все едно му се спи, а е спал до скоро, примерно. Незнам, чудя се да не е някоя алергия, знам ли. Надявам се да са зъбите... В понеделник сме на лекар, дотогава ще го следя.
При нас е така-като го дразнят венците заради зъбите,започва да търка нослето и зоната около него...Ние сме вече на 14месеца...

# 279
Здравейте, моят син също е на 7 месеца. Вече втори ден, както си лежи по коремче на нашето легло, изведнъж си "натиска" лицето в матрака, потърква го наляво-надясно, проплаква и вдига глава, при което носът му е зачервен. Прави така многократно вече два дни. На някоя от вас да й "говори" нещо това действие?

При нас е така-като го дразнят венците заради зъбите,започва да търка нослето и зоната около него...Ние сме вече на 14месеца...

Оказаха се зъбите  Peace
Спря да си натиска лицето в матрака, но продължава да чеше/гали/забира ушите с ръка, зад ушите има и по един подут лимфен възел - като малко топченце. Бузките му се зачервиха... Отделно си е буденето нощем на всеки кръгъл час, добре че не е всяка нощ, де. Явно ще е така с тези зъби  ooooh!

# 280
Здравейте, мами, молим за съвет. Синът ми е на 4 месеца и в тези жеги си се потеше нормално, но от няколко дни забелязахме, че постоянно е мокър дори и в по хладно време. Нослето му се запуши и вечер държи гадна температура от 37,2-37,3 дали има връзка между тези неща или просто много му се вглеждаме? Педиатърката не вдига и много се притеснявам, в процес  на захранване сме и ако не хапва добре кърма може да се обезводни(или така ми казаха).

# 281
Подобна температура поддържаме и ние, но е от зъбите.  Когато избиха първите, просто темп изчезна за няколко дни, той беше спокоен. После почна пак температурата и почна подуването на венците. Но не зная дали при вас е от това. Ние нямаме проблем с потенето.

# 282
Има ли смисъл да си купя възглавница за бременни, за да ми помогне бебка да е в по-лесна поза за кърмене?

# 283
  • София
Лично на мен не ми беше удобна. По-добре поискай от приятелка, да видиш дали ще ви е добре, на теб и на бебето, и тогава пристъпи към покупка.

# 284
Подобна температура поддържаме и ние, но е от зъбите.  Когато избиха първите, просто темп изчезна за няколко дни, той беше спокоен. После почна пак температурата и почна подуването на венците. Но не зная дали при вас е от това. Ние нямаме проблем с потенето.
Ем не е ли рано за зъбчета, пък и нослето му е запушено? Каквото и да е, дано да отшуми за няколко дни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт