Отговори
# 555
Нещо не мога да се свържа с нея, тела й е изключен, а не ми се ходи до кабинета й в това кофти време да висим по опашки. По скоро ще пробвам с реванол дано да мине Simple Smile

# 556
На два месеца е бебчето и е изцяло на кърма... Пишка нормално и наддава добре. От това, което изчетох често се случва при кърмачета на тази възраст да не акат по два, три, четири, пет дни дори. Както и че не е запек, ако изпражненията не са сухи и твърди, а те не са. Но не знам как иначе да го нарека - той просто не може да се изака сам. На четвъртия-петия ден не издържам да го гледам така и му правя клизмичка, за да му олекне. Напъва се, плаче, пръцка, но нищо повече. Накрая отказва и да суче...
Sea breeze, замислих се за твоя случай и първо помислих, че може да е т. нар. "гладен" запек, но ти казваш, че наддава добре. При нас имаше такъв момент около третия месец, но за първите два месеца бебо наддаде по 1 кг., а за третия - само 500 гр. И с риск някой да ме "убие с камъни" сега - почнах да дохранвам с АМ и нещата се нормализираха... Малкият сега е на шест месеца и поливина и още се храни и с кърма и с АМ (плюс захранване). Препоръчвам ти да направиш все пак пробно цедене за да видиш как стоят нещата.
Друго, за което се сещам са масажите на корема - при всяко сменяне на памперса масажирай коремчето двайсетина пъти - представи си коремчето като циферблат на часовник - почваш от шест часа, което се явява под пъпчето и по часовниковата стрелка движиш докато направиш един цял оборот - и така 20 пъти. После може да свиеш крачетата към коремчето за десетина секунди... Надявам се това да облекчи и да помогне - стискам палци  Peace

# 557
Момичета, искам да започна да готвя на беба, която вече е на годинка. Като храната за нея с повече подправки да ядем и ние с баща й. Обаче да ви питам нужно ли е обядът и вечерята винаги да са различни?

# 558
Момичета, искам да започна да готвя на беба, която вече е на годинка. Като храната за нея с повече подправки да ядем и ние с баща й. Обаче да ви питам нужно ли е обядът и вечерята винаги да са различни?
Препоръчително е - за да може да набави детският организъм повече от така необходимите за изграждането му витамини и минерали...
И една вметка: Ако вие ядете обезмаслени продукти, имай предвид, че за детето всички продукти трябва да са пълномаслени.

# 559
  • София
Това с подправките не го разбрах. Нейната храна трябва да е с по-малко подправки.

Всички цитираме Косе Босе   bouquet
БЕБЕТО В погледни това

Цитат
* Повечето широко използвани подправки не са хранителни алергени.
* Въвеждането им се отлага за по-късен етап, тъй като могат да дразнят стомаха - не заради алергенния им потенциал.
* Ако се въвеждат преди 1 год. – винаги да е като нова храна и да се следи за реакция. Възможни са индивидуални реакции предвид крехката възраст.
* Някои подправки са алергени по принцип, но не хранителни – например соковете на растението или семената предизвикват обриви при допир, но това не са често срещани случаи.

Разрешени подправки под 1 год.:
- босилек
- джинджифил
- индийско орехече
- копър
- кориандър
- куркума
- лимонова кора
- магданоз
- мащерка
- мента
- портокалова кора
- риган
- розмарин
- червен пипер
- чесън

Проблемни подправки под 1 год.:
- ванилия (да не съдържа алкохол)
- горчица
- канела (спорен алерген)
- къри (понякога алерген)
- лимонов сок или лимонена киселина (по няколко капки може преди 1 год.)
- целина (алерген)
- хрян

Можете да разгледате менюто в Ози. Като кликнете ще ви се отвори прозорец и са изписани съставките.

- Мързеливи пълнени чушки с мляко (Състав: ориз, мляно месо(свинско 50% телешко 50%), чушки, лук, домати, моркови, целина, магданоз, олио, сол)
- Млечна баница (Състав: домашна юфка, яйчен прах, захар, прясно мляко, олио)
и т.н.

Най-добре да зададете въпрос и в Млека за кърмачета, захранване

# 560
Здравейте и аз искам да попитам относно гърнето. Моята бебка е на 8м преди 2 дена я сложих за първи път и веднага се изпиша,но следващите ми опити бяха напълно неуспешни.Вие на каква възраст сложихте вашите деца на гърне и бързо ли се получиха нещата?

ПС на моята приятелка детето е на 3 годинки и все още не иска да сяда на гърне.А ние догодина май месец сме на ясла и се надявам до тогава да свикне Simple Smile

# 561
На 8м.за мен е тото гърнето. Защо не я пуснеш догодина лятото по гащички- хем ще проходи, хем ще се усеща Peace

# 562
  • София
Здравейте и аз искам да попитам относно гърнето. Моята бебка е на 8м преди 2 дена я сложих за първи път и веднага се изпиша,но следващите ми опити бяха напълно неуспешни.Вие на каква възраст сложихте вашите деца на гърне и бързо ли се получиха нещата?

ПС на моята приятелка детето е на 3 годинки и все още не иска да сяда на гърне.А ние догодина май месец сме на ясла и се надявам до тогава да свикне Simple Smile

Моят никога не е сядал и отказва категорично. Но при нас е по-лесно с пишкането, де. Иначе не бих насилвала детето, когато му дойде времето - само ще си покаже.

# 563
Аз, като е сложа стои и понякога свършва работата, друг път не. Но не мога постоянно да е следя, след като се изпикае в гърнето я оставям без памперс и след 10 мин е мокра. Сега зимата, като сме вътре повече време ще се заема по-сериозно. Според мен, трябва да осъзнава какво прави и да си казва, но нз как ще стане

# 564
Точно затова трябва да е по-голямо детенце- хем да се усеща, хем да казва. В противен случай само ще се мъчите- от опит го казвам  Peace

# 565
Точно така, за това и не я мъча. Ще се опитам да уловя момента Peaceл

# 566
Мога ли да давам тонзилотрен на 6 месечно бебе?Личната лекарка за силно зачервено гърло и кашлица и изписа само Вит.ц,друго не можела на толкова малко бебе.Но нещо не ми допада,а лркарката,при която ходя на частно ще ни приеме чак в понеделник.

# 567
Мога ли да давам тонзилотрен на 6 месечно бебе?Личната лекарка за силно зачервено гърло и кашлица и изписа само Вит.ц,друго не можела на толкова малко бебе.Но нещо не ми допада,а лркарката,при която ходя на частно ще ни приеме чак в понеделник.

Аз дадох когато беше на 4 месеца за първи път, все пак е хомеопатично

# 568
Как се познава дали почти 3мес. бебе, кърмаче има разстройство?

# 569
  • София
Аз, като е сложа стои и понякога свършва работата, друг път не. Но не мога постоянно да е следя, след като се изпикае в гърнето я оставям без памперс и след 10 мин е мокра. Сега зимата, като сме вътре повече време ще се заема по-сериозно. Според мен, трябва да осъзнава какво прави и да си казва, но нз как ще стане

Лятото по-лесно се отказва - по-топло е и трябват по-малко дрехи. Освен това зимата в сезона на настинките и вирусите не е добре да стои мокра.

Общи условия

Активация на акаунт