БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 60 064
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 2 815
Дали във фризера или в хладилника,  няма значение.  Скоро изразходих наличните в хладилника ( които бяха начупени месец преди НГ - половината прибрах във фризера, другата половина в хладилника) нищо им нямаше. На тези във фризера също нищо им няма, вчера ползвах от тях.
Благодаря на всички за споделеното, къде има слънчоглед   bouquet

# 466
  • Мнения: X
Онзи ден видях имаше и в Лидл , но малки опаковки - нали беше някаква си Био седмица.

# 467
  • Мнения: 390
polly, благодаря!

# 468
  • Мнения: 2 815
Леле,  Марзи Пан, твоя въпрос за макароните не съм го видяла (мразя, мразя да ръчкам през телефона) , аз писах за орехите....дано всичко е наред с макароните Confused

# 469
  • София
  • Мнения: 1 143
Момичета, моля за мързелива и бърза рецепта за пълнени патладжани на фурна.

# 470
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Надявам се, че съм на правилното място - някой знае ли как се съхраняват френски макарони? Купени са, не съм ги правила, трябва да изкарат до утре в приличен вид, а ми се струва, че са започнали да се навлажняват по пътя от магазина - не обърнах внимание дали ги вадеха от хладилна витрина, но аз ги бухнах в хладилника, правилно ли е, да не ги разваля съвсем? Thinking
Вероятно е късно, но вв плътно затворена ктия в хладилника няма да им стане нищо. Даже се препоръчва да престоят 24 часа, за да се обудинят вкусовете Simple Smile

# 471
  • Мнения: 765
По ваша препоръка направих сладкиша с вишни на Тина Рина и стана много вкусен!  bouquet

Сега искам рецепта за десерт с праскови.И съвет как да стане така,че прасковите да са подредени от горе като ветрило? Rolling Eyes Не знам дали става ясно от обяснението ми.  Laughing Дали трябва да са на дъното и да го обърна след това?Или след като сипя тестото да ги подредя от горе?

# 472
  • Мнения: 390
Леле,  Марзи Пан, твоя въпрос за макароните не съм го видяла (мразя, мразя да ръчкам през телефона) , аз писах за орехите....дано всичко е наред с макароните Confused
hahaha И аз се зачудих как така във фризера, ма знам ли Mr. Green
В хладилника ги държах през нощта, всичко е наред. Бяха за подарък, опаковани в картонена кутия. Стигнаха при получателя в идеален вид Peace

# 473
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
По ваша препоръка направих сладкиша с вишни на Тина Рина и стана много вкусен!  bouquet

Сега искам рецепта за десерт с праскови.И съвет как да стане така,че прасковите да са подредени от горе като ветрило? Rolling Eyes Не знам дали става ясно от обяснението ми.  Laughing Дали трябва да са на дъното и да го обърна след това?Или след като сипя тестото да ги подредя от горе?
Нащо такова ли?
http://recepti.rozali.com/torti/studena-amareto-torta-s-praskovi.html

http://recepti.ezine.bg/r-13632-%D0%9F%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D … D1%80%D0%B5%D0%BC

# 474
  • София
  • Мнения: 9 850
Поръчах си кокосово и какаово масло (ще ги ползвам като масло за тяло), но се чудя как да ги съхранявам. Ще ги разтопя на водна баня, ще ги смеся и ще разлея сместа по съдове, но в хладилник ли да стоят, навън ли, във фризер??
Освен това, дали може да се направи шоколад с такава смес от масла или само от какаовото масло трябва да се ползва? По принцип са ядливи, стават и за кулинарни цели, специално подбрах такива. Ако може някоя рецептичка, ще съм благодарна  Embarassed

# 475
  • Мнения: X
Леле,  Марзи Пан, твоя въпрос за макароните не съм го видяла (мразя, мразя да ръчкам през телефона) , аз писах за орехите....дано всичко е наред с макароните Confused
hahaha И аз се зачудих как така във фризера, ма знам ли Mr. Green
В хладилника ги държах през нощта, всичко е наред. Бяха за подарък, опаковани в картонена кутия. Стигнаха при получателя в идеален вид Peace
В Лидл са продавали макарони замразени - във фризерната част бяха. Явно не е проблем да се съхраняват там.

# 476
  • Мнения: 765
Ала-Бала,по-скоро нещо като втория. Peace

Благодаря!  bouquet

# 477
  • Sofia
  • Мнения: 29 118
Желиращата захар Захира за всички плодове ли е подходяща?
Защото на опаковката е дадена рецепта за сладко от боровинки,слага се 1кг.плод и толкова захар и само 2с.л.вода.Ври 6-7мин.и било готово...Но аз ще правя от круши,които не са много меки,как да го направя Thinking

# 478
  • Мнения: 6 307
Желиращата захар Захира за всички плодове ли е подходяща?
Защото на опаковката е дадена рецепта за сладко от боровинки,слага се 1кг.плод и толкова захар и само 2с.л.вода.Ври 6-7мин.и било готово...Но аз ще правя от круши,които не са много меки,как да го направя Thinking
Аз правих с череши и боровинки. На моята опаковка не пишеше за вода и имаше рецепта за конфитюр от малини. Догодина бих сложила килограм и половина плодове. Малко редки ми станаха и двете сладка.

# 479
  • Sofia
  • Мнения: 29 118
май няма да се получи сладкото от круши....много вода пуснаха ,часове сигурно ще са нужни да се сгъсти...ех,защо не сложих обикновена захар Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт