БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 60 057
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
  • под тепетата
  • Мнения: 11 165
Коте, взимам шоколадови продукти - какао, какаово масло, шоколад от тези сладури. Ето ти и рецепта. Какаовото масло съхранявам на стайна температура.
http://gaillotchocolate.blogspot.com/2013/03/blog-post.html
  

# 481
  • Мнения: 2 815
Леле,  Марзи Пан, твоя въпрос за макароните не съм го видяла (мразя, мразя да ръчкам през телефона) , аз писах за орехите....дано всичко е наред с макароните Confused
hahaha И аз се зачудих как така във фризера, ма знам ли Mr. Green
В хладилника ги държах през нощта, всичко е наред. Бяха за подарък, опаковани в картонена кутия. Стигнаха при получателя в идеален вид Peace

Ох, слава богу  Turn-l

# 482
  • Мнения: 196
Момичета, има ли някаква хитринка да се премахне горчивината от краставици. Донесоха ми домашни такива и дори обелени откъм дръжката доста нагарчат. Трябва да изхвърля половината поне от всяка, а не ми се иска, че са отгледани без химии.

# 483
  • Мнения: 4 560
Bacardi, режеш ги на две и търкаш едната и другата половина ,докато не започне да излиза едно като бял сок отвътре, миеш, и готово Simple Smile

# 484
  • UK
  • Мнения: 3 291
 Една позната им реже "дупетата на краставиците и търка в останалата част. Казва че така излиза горчивото.

 Момичета имам кондензирано подсладено мляко и кутийка маскрапоне искам да ги смеся на крем и да го наредя с бишкоти , дали да добавя малко масло да стане по гъст крема или и така би станал ?

# 485
  • Русе
  • Мнения: 6 154
Една позната им реже "дупетата на краставиците и търка в останалата част. Казва че така излиза горчивото.

 Момичета имам кондензирано подсладено мляко и кутийка маскрапоне искам да ги смеся на крем и да го наредя с бишкоти , дали да добавя малко масло да стане по гъст крема или и така би станал ?

Опитайте да добавите заквасена сметана.

# 486
  • UK
  • Мнения: 3 291
  Нямам сметана , ще го забъркам така пък ако не стане достатъчно гъсто ще го сипя в чашки.

# 487
  • под тепетата
  • Мнения: 11 165
Гъсто ще е, а и част от него ще попие в бишкотите.

# 488
  • Мнения: 196
Lana Del Rey, GreenP,   bouquet

# 489
  • UK
  • Мнения: 3 291
 Забърках го крема , стана добре но ужасно сладък та нарязах ягодки вътре.
 Наредих ги в тавичка с бишкотите и ще отлежава до утре в хладилника.
 

# 490
  • Мнения: 1 124
Здравейте!
Решила съм да правя кисели краставички с фикса на др йоткер, но четох мнения, че не ставали много кисели. Ако на дъното на всеки буркан сложа по малко оцет, дали ще станат по-кисели? Или има опасност да не стане нищо, тъй като няма да съм следвала точно рецептата на пакетчето? 
Нямам възможност да ги варя, а искам да са хем кисели, хем хрупкави  Blush

# 491
  • Мнения: 9 458
не знам колко кисели трябва да ти стават, правя от години с фикса - сладко кисел за туршии и си е ок. На пакета пише, ако не ти е достатъчно сладко/кисело, да увеличиш/намалиш оцета/захарта - в маринатата, която се заггрява, не отделно в буркана.  Хрупкави са   Peace

# 492
  • Мнения: 1 124
Благодаря за включването, пеп-4о!   Hug
Вече спокойно ще експериментирам  Blush
За да не е спам - има ли някаква тънкост, която трябва да се спази при правенето на туршии с този фикс? В един форум четох, че е много важно маринатата да не изстива, за да е добър резултата?

Пробвала ли си лютия? Леко пикантен, или доста лют е?

Мисля и сладко да пробвам  Crazy

Последна редакция: ср, 05 авг 2015, 23:01 от L0v3d

# 493
  • София
  • Мнения: 9 850
Коте, взимам шоколадови продукти - какао, какаово масло, шоколад от тези сладури. Ето ти и рецепта. Какаовото масло съхранявам на стайна температура.
http://gaillotchocolate.blogspot.com/2013/03/blog-post.html
  
Благодаря ти  Hug  bouquet

# 494
  • София
  • Мнения: 3 718
Момичета, помагайте! Имам около 400 грама пресни малини в хладилника, много бяха сладки и узрели, а днес са вече киселеещи, мога ли да ги оползотворя, не ми се хвърлят. По лесничките рецепи съм аз Wink

Мерси!

Общи условия

Активация на акаунт