БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 60 910
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
Аз мислих да ги пукам директно на котлона без фолио, но понякога има течност от чушките, която става като карамел и затова реших да не рискувам. След години като поостарееят котлоните може и да пробвам Wink

# 691
  • Sofia
10 г. сме с керамичен котлон и 9 от тях пека чушки и филийки на него. Не на най-висока степен естествено. Поражения няма. Чисти се идеално с Д-р Бекман.
Браво за което! Аз обаче реших да не рискувам за 5-6 буркана пукани чушлета да съсипя котлона, ще си карам с фурната Peace
лесно се пекат/пукат чушлета на силно нагрят сух тефлонов тиган/без мазнина/

# 692
  • Пловдив
Ще си слагам един дебел чугунен тиган аз и върху него чушките. Не ми е толкова за котлоните, но за вредата от фолиото върху храната при загряване не се и бях замисляла. Повече хамалогия ама - страх лозе пази. Благодаря!  Hug

# 693
абе излезте малко на природа , вземете една тенекия , напалете си огън па печете и пукайте на воля  Laughing   и картофче, и мръвче , и хлебец си изпечете.  изгасете след това огъня , приберете си боклука и се върнете у дома

# 694
Най-лесно стават чушките във фурната на опция грил, на възможно най-горното ниво на решетката (ако на най-горното чушките опират в реотаните, значи на по-долното). Отдолу на първото ниво тавичка, да капе в нея. Стават точно като печени на котлон, даже по-добре. Напълно заредена решетка мисля, че за 7 мин. ставаше, пекла съм преди няколко години.

# 695
Здравейте! Помагайте...щях да правя сладкиша с майонеза с крема на  Лабрекс, но за съжаление нямам крем Оле, а заквасена сметана и 1 кутийка крем сирене.....с какво бих могла да заместя Оле-то?

# 696
Doli, мерси, следващия път ще пробвам на сух тиган Hug

# 697
  • Пловдив
Най-лесно стават чушките във фурната на опция грил, на възможно най-горното ниво на решетката (ако на най-горното чушките опират в реотаните, значи на по-долното). Отдолу на първото ниво тавичка, да капе в нея. Стават точно като печени на котлон, даже по-добре. Напълно заредена решетка мисля, че за 7 мин. ставаше, пекла съм преди няколко години.

Благодаря за идеята! Аз съм пекла във фурната, но не по тази технология и ми се изсушаваха до такава степен че като ги обеля нищо не оставаше, но не е било на грил и в горната част на фурната както ти препоръчваш.  Peace

Бонго, аз правя пикника на терасата (тя е 50 кв.м.) с чушкопека. Питането е за делничните дни, когато примерно правя една салатка и искам да изпека 1-2 чушки.

# 698
Здравейте! Помагайте...щях да правя сладкиша с майонеза с крема на  Лабрекс, но за съжаление нямам крем Оле, а заквасена сметана и 1 кутийка крем сирене.....с какво бих могла да заместя Оле-то?

Това един десерт ли е или смесица от няколко, че не ми стана ясно? Моля за рецептата/тите  Hug

# 699
лесно се пекат/пукат чушлета на силно нагрят сух тефлонов тиган/без мазнина/

Имайте в предвид, че загарят и остават черни петна...нямат измиване  от тигана  Peace. Преди ползвах  тефлонов, който така и не успях да изчистя след печене на чушки.
Сега ползвам  тенекиена тава, от старите....едни такива къдравки отстрани - лятото пека чушки и патладжани разни в нея, зимата - лук във фурната.
Чушките печени във фурната ми стоят леко сварени, на нас  не ни допадат много.

# 700
  • София-Младост

Това един десерт ли е или смесица от няколко, че не ми стана ясно? Моля за рецептата/тите  Hug
Два са
За крем Лабрекс - разбиват се с миксер:
400гр заквасена сметана
1 опаковка сметанов крем без варене /Оле на Д-р Йоткер/
125гр /1 пакетче/  крема сирене
1чч пудра захар

Сладкиша с майонеза:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464514.0

# 701
Здравейте, скоро в някоя от кулинарните теми имаше споделена рецепта за домашна вегета. Купих на майка ми сушилник за плодове и зеленчуци. Искам да и изпратя рецептата, но не мога да я открия. Моля за вашата помощ  Hug

# 702
попитай в темата за тези уреди за сушене

# 703
Благодаря! Ще потърся такава тема  Peace

# 704
аз слагам чушките в тавичката с опашките за 15-20мин /зависимо от това колко са големи и месести/  на 200 градуса./моята фурна е стара, няма вентилатор/ Изключвам и покривам с фолио. Стоят си така половин-един  час - изваждам - под чешамата със студена вода - люспата остава в ръцете.
На вкус са фантастични. /нещо средно м/у печени и задушени/ а в тавичката никаква вода не остава, защото са цели/ След това в мивката като махна опашката, с която веднага излизат и всички семки, си потича водичката и готово. След това ги оствям в цедка и после ползвам малкото водичка останала от тях като дресинг за салати.

Общи условия

Активация на акаунт