?Въпроси всякакви за СО?

• 1 851 977
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 17 085
  • European Union
Не, аз попитах, защото ми стана интересно възможна ли е тази опция със скриването на конкретен приятел?
В общите приятели може и да е излезе, но ако прегледаш списъка?
Никъде не излизаш, ако си решил да скриеш кои са ти приятелите, то работи в двете посоки.

Christis, всъщност, пита дали има начин да скриеш само конкретен твой приятел, а не целия си списък, и отговорът е – не, такъв начин не съществува.
Има такъв начин. Мен лично ме мързи да ровя из настройките да видя как се прави. Но има една дама, много активна в една от групите, в които членувам. Не сме приятели с нея. Разглеждам ѝ профила, виждам списък с приятели, брой общи приятели, публикации и т.н. Но не виждам ММ, а съм сигурна, че са приятели с него. Предполагам, че тя е разделила приятелите си на "лични" и "служебни" и аз виждам само служебните.

# 17 086
  • Варна
Ха! Аз като нямам фейсбук и не се възползвам от "основната му идея" да не би да не съм свързана с моите роднини и приятели, някои от които живеят на няколко хиляди километра?

Много го надценявате тоя фейсбук нещо. И без него има живот, може въпросните двама да не са супер активни там, което изобщо не може да бъде мерило какъв е или не е личният им живот.

# 17 087
Чак се чудя някои хора как са живели преди Facebook! Със семейството и близките хора много рядко осъществяваме връзка чрез фейсбук. Ползвам го основно заради хобито си и групите свързани с него, да изцъкам животите си в две игри и толкова. Лични снимки и информация качвам веднъж на високосна. Покани за приятелство приемам само от хора, които познавам или с които имаме общо хоби. Чужди профили не разглеждам дреме ми кой с кого е приятел, къде ял, спал и... Не бил приятел с жена си и какво от това - щом живеят заедно, значи е обвързан. Свободни мъже бол. Голям зор да търсим под вола -теле, не са приятели, не се обичат, значи няма да е проблем да се навра между тях. Анонимната спри да си търсиш за какво да се хванеш, че да си приспиш съвестта. Вместо това отвори широко очи и си потърси свестен свободен мъж.

# 17 088
  • София
Изключително съм Асоциална групово. Имам профил във фейсбук, ползвам го само за да чета в групи по интереси, невероятно рядко да пиша и никога да публикувам снимки. Особено последното.  Нямам приятели и нямам информация в профила. И съм с никнейм, нямащ нищо общо с никакви мой никове никъде.
Айде няма нужда всеки, който поиска,да може да ме намери и следва. Неща да ме следват, изприщвам се.

# 17 089
Аз пък се чудя на хората, които разцъкват игри във Фейсбук, ама на - имало още.

# 17 090
Хайде сега, какво е виновен фейсът? То за много хора и писането в мамата е непонятно и неразбираемо и даже се подиграват на списващите, ама какво от това? На мене ми е от полза, свързва ме  с хора, които познавам и с които имам какво да си кажа. Непознати в листата си нямам и не приемам.
По принцип не разбирам защо някой трябва да се пише необвързан, когато това не е истина. Може просто нищо да не указва. Но хора всякакви...

Последна редакция: пт, 10 авг 2018, 14:22 от Румцайс

# 17 091
  • Sofia
Има такъв начин. Мен лично ме мързи да ровя из настройките да видя как се прави. Но има една дама, много активна в една от групите, в които членувам. Не сме приятели с нея. Разглеждам ѝ профила, виждам списък с приятели, брой общи приятели, публикации и т.н. Но не виждам ММ, а съм сигурна, че са приятели с него. Предполагам, че тя е разделила приятелите си на "лични" и "служебни" и аз виждам само служебните.

Твоят мъж скрил ли си е списъка си с приятели? Ако е – значи в това се крие отговорът, защо не го виждаш сред абонатите ѝ.

Както казах, или скриваш целия си friend list, или никого. Това, за което пишеш, няма как да стане, гаранция. Peace

Но стига с тоя FB, де, темата е за друго.

# 17 092
Ха! Аз като нямам фейсбук и не се възползвам от "основната му идея" да не би да не съм свързана с моите роднини и приятели, някои от които живеят на няколко хиляди километра?

Много го надценявате тоя фейсбук нещо. И без него има живот, може въпросните двама да не са супер активни там, което изобщо не може да бъде мерило какъв е или не е личният им живот.

Естествено, че всеки избира сам за себе си, кой е най-добрият начин да поддържа връзка с близките си, които са далече. Никъде не съм казала, че Фейсбук е единствения начин. Обаче не мога да отрека и фактът, че самият Фейсбук наистина е много полезен, стига да се използва по правилния начин.
Аз например от както съм завършила не съм се виждала с голяма част от съучениците си от гимназията, тъй като доста от тях са в чужбина, други пък ежедневието така ги завърта, че нямат време. Някои вече имат деца и семейства, други се развиха професионално. Какво лошо има в това, да си в течение какво се случва в живота на хора, с които си имал близки отношения, държал си на тях и малко или много ти липсват по някакъв начин?
С колегите от университета също. С повечето от тях живеем в различни градове, имаме си телефоните, но пък нямаме навикът да се чуваме за щяло и нещяло, а и няма как да се чуеш с всеки.
Аз също споделям лични неща за хората, които се интересуват какво се случва в моя живот, като естествено във Фейсбука си имам само хора, които познавам и с които съм имала/имам отношения - бивши съученици, колеги от унито, колеги от бивши работи, роднини и т.н.
Та да, Фейсбук изобщо не е лош, че толкова да го заклеймяват, ами точно обратното. По-скоро е лош начинът, по който го използват доста хора.

# 17 093
Мами с пораснали дечица, кога отмина трудният период?

Когато станат самостоятелни и се изнесат от дома ти.  Laughing
Чак тогава можеш с чиста съвест да се потупаш по рамото за добре свършената работа и да го удариш на живот.
Е, някой ден ще те разнасят в БГ-Мамма я дъщерята, я снахата как може с цялата си наглост да ходиш по почивки и да се забавляваш, вместо да дондуркаш порасналите си вече деца, че и техните деца, ама много важно. Свършила ли си си задълженията? Свършила си ги. Който още не е, да се стяга в кръста и да не мрънка. Все някой ден и той ще извика с облекчение: "У-вол-не-ни-е-е-е-е...".  Laughing

# 17 094
  • София
А така. Аз миналата година обявих независимост и го ударих на живот.
Иначе, някъде към 4 годишна възраст спря да боледува непрекъснато и започна да прави осъзнати бели.
После обаче минаваш през още трудни етапи , просто ще си по-наспала се.

# 17 095
В тази връзка, наскоро много се смях с това - http://new.neveroyatno.website/vyshla-na-pensiyu-vyazhi-stryapaj … i-s-vnukami-sidi/
За съжаление е на руски, непознат за повечето език вече, но си заслужава да го видите. Гугъл преводачът сигурно ще помогне.

# 17 096
  • София

Чак тогава можеш с чиста съвест да се потупаш по рамото за добре свършената работа и да го удариш на живот.
Е, някой ден ще те разнасят в БГ-Мамма я дъщерята, я снахата как може с цялата си наглост да ходиш по почивки и да се забавляваш, вместо да дондуркаш порасналите си вече деца, че и техните деца, ама много важно. Свършила ли си си задълженията? Свършила си ги. Който още не е, да се стяга в кръста и да не мрънка. Все някой ден и той ще извика с облекчение: "У-вол-не-ни-е-е-е-е...".  Laughing

............и да плюе в пазва да не се върне чедото с внуче в детската стая, че запасът ще е дълг, тежък и безнадежден........

# 17 097
То ако е само с внуче, как да е – човещинка. Ама ако си доведе и половинката...  Laughing

# 17 098

Направи ми деня, Како Сийке! Grinning

# 17 099
Сега реших да пиша анонимно, защото има вероятност приятелят ми да е с достъп до публикациите ми.
Ще се сетите коя съм, писах преди дни за лаптопа на МП. Изтървах предмет върху него. Прибрах се, той беше на лаптопа, не беше забелязал. Седнах и му разказах, защото знам, че ако премълча сега ще продължа да лъжа. Реагира сравнително спокойно, предложих да покрия ремонта, отказа. Сега пиша по повод това, че споделих с брат му, че не ми е приятно да изразява такова отношение пред хората към мен. Нали се сетихте какво съм споделяла?
Отговорът на брат му беше лаконичен, щом било такова отношението му към мен значи съм си го била заслужила.
Хора, честно ли? Кажете ми, моля ви обективно, това оправдание ли е? Наистина ли трябва да се държи като с парцал, само заради това, че така ми трябва? И още, че брат му бил много изтрадал, много бил видял и затова бил резервиран към мен. Само ще вметна- бил е с жени на които е бил любовник, все са го зарязвали, все той е бил жертва и не е бил обичан. Затова сега отношението е такова като мен, той си мисли, че ще съм поредната зарязала го. Редно ли е аз да съм изкупителната жертва, трябва ли аз да страдам, заради това, което той е преживял?
Порок ли е възрастта, какво общо има тя във връзка с любовта?Трябва ли да ме гледат съмнително, само затова че съм на 21 и ще избягам, защото съм забележете не обидена, а недорасла?
Така ми каза брата на приятелят ми... малка съм била, не съм знаела къде се намирам.

Общи условия

Активация на акаунт