Бъдещи осмокласници-тема 69

• 66 173
  • 938
  •   1
Отговори
# 885
Наистина, статистиката е интересна. Къде ли са отишли тези деца?  Thinking
Вероятно в ТУЕС , в някое от другите училища с отделен прием или просто си чакат трето класиране умишлено, ако смятат, че балът им е достатъчно висок и рискът си струва.

# 886
  • София,
И моят син следи някакви ФБ групи на седмокласници, от там са се позапознали, и са си направили група в новото училище, вече се познават почти целия клас, толкова е доволен и щастлив, всяка вечер ми разказва, какво си говорят и пишат! Няма търпение да почнат учебната година! Нашите деца досега не са оставали сами, веднъж се наложи и ги изпратихме у леля им да преспят, знам ли не че няма да се справят, но и мен си ме е страх от нещо случайно, което може да се случи, иначе те са си много отговорни деца, особено седмокласника, той е и по големия и се грижи за сестра си! Пускала съм го веднъж на гости с преспиване, но беше организирано нещо като лагер все едно, не бяха в къща на приятел, а  на едно място, което се използва на хотелски начала, провеждат се зелени училища, не е хотел, но е като хотелче, бяха голяма група деца, а с тях бяха родителите на детето, което организираше купона! Негови приятели досега у дома не са преспивали, освен братовчед му и то в провинцията, тук няма толкова добри приятели - момчета, всички са момичета, та няма как да ги поканим у дома на гости с преспиване, ха ха представяте ли си Joy Joy, не че не бих приела някое момиченце, когато ние сме си у дома, естествено, но пък дали и някои родител ще си пусне момичето на гости у приятел да преспи на пижамено парти в седми клас,  Mr. Green Mr. Green. Аз момичето не бих го пуснала!!! А малката пък, нейни приятелки са идвали с преспиване на гости, но и с родителите сме си много близки приятели, случвало се е често да си  ги разменяме, един да ги ги гледа, когато има болни, или няма кой да ги гледа. Случвало се е приятелката ми да води нейните на градина и да гледа мояата у тях, защото е болна, а аз съм на работа!!!

# 887
Днес ходихме за униформа. За моя изненада имало униформа за всеки сезон + физическо  Mr. Green
Успяхме една част да купим, а друга да дадем поръчка, защото нямаше в наличност.
В бъдещото училище много стриктно се гледа на униформите от много места ме заливат с информация затова взех от всичко по две  Mr. Green

# 888
Днес ходихме за униформа. За моя изненада имало униформа за всеки сезон + физическо  Mr. Green
Успяхме една част да купим, а друга да дадем поръчка, защото нямаше в наличност.
В бъдещото училище много стриктно се гледа на униформите от много места ме заливат с информация затова взех от всичко по две  Mr. Green

И на колко лева  възлиза пълният комплект униформа?

# 889
  • София
И ние постоянно сме в конфликт вкъщи. И двете ми дъщери искат да присъстват на пижамени партита, но аз съм категорично против. Домът е нещо свещено и освен за роднини, които трябва да преспят някъде докато са в София, друг компромис не правя. Naughty А и искам да си ходя вкъщи по гащи, таткото също обича и въобще не искам да се съобразявам с чужд човек вкъщи. А и момичетата трябва да си спят по домовете, поне докато е възможно да ги възпираме Joy Така че, ако искат да се видят с приятели - само през деня. Това, разбира се са моите разбирания за нещата и всеки може да възпитава децата си по начин, по който смята за добър Peace
Това все едно, че аз съм го писала. Принципно съм и против досаждането по чужди къщи денем - то затова се нарича "гостуване", защото не е постоянно присъствие. Иначе в един момент се превръща в натрапване.

# 890
  • out of space
Дали ги пускам с преспиване?  Laughing От 8-годишни и двамата обикалят в чужбина да спят при непознати семейства по половин месец. Какво остава тук, в София  Simple Smile

Иначе да, свободните места за 3 класиране са учудващо много.

# 891
Дъщеря ми следи някакви ФБ групи на 7 класници, казва че доста момичета ще подават за 3 класиране за ФЕГ
Ето че има и места
Успех им желая  Peace
Доста... колко доста? В 9ФЕГ за девойки има обявени общо 3 места в 2 паралелки:

http://www.rio-sofia-grad.com/web_folders/appl_files/2015_docs/s … ta_3klasirane.pdf

# 892
Днес ходихме за униформа. За моя изненада имало униформа за всеки сезон + физическо  Mr. Green
В бъдещото училище много стриктно се гледа на униформите от много места ме заливат с информация затова взех от всичко по две  Mr. Green
И на колко лева  възлиза пълният комплект униформа?

Взех всичко х 2 и се равни на 116 лв. - това вклю - 2 тениски с къс ръкава, 2 тънки с дълъг, 2 дебели с дълъг + 2 тениски с къс ръкав за физическото. Училището искало на долу да са с черни панталони, дънки или поли, но изчистен вариант, та взехме и дънки за 30 лв - един чифт. Крайна сметка с един чифт долна униформа - 146 лв

# 893
  • out of space
СПЕШНО! Моля ви.

Имам важен въпрос, моля за съдействие!

Приятелче има бал 27,178 на второ класиране в СГСАГ- Недвижими имоти. В списъка за второ класиране е дадено: 26.805 минимален бал.
Прието е по 37-мо желание в нещо съвсем различно и по първо, и по второ желание.
Защо не е прието в недвижимите имоти по второ класиране, след като е на 16-то желание?
Аз не виждам логика, помогнете, че майката се чуди къде да отиде да попита.

Последна редакция: чт, 09 юли 2015, 23:54 от Ери

# 894
  • София
Здравейте,
Аз съм въпросната майка от питанията на ЕРИ. Та казусът е следният : Дъщеря ми е с бал за строителния техникум 26,178 за паралелките по архитектура, геодезия, водно и транспортно строителство , а за паралелката по недвижими имоти е с бал 27,178. Питането ми е защо на второ класиране не е приета в паралелките на недвижими имоти, където минималния бал  е 26,805 или транспортно строителство , където мин.бал е 26,060. На първо класиране ни приеха в 18 СОУ на 37 желание и на второ класиране останахме там. Ако някой е компетентен по въпроса, моля за помощ! Предварително Ви благодаря!

Последна редакция: пт, 10 юли 2015, 08:15 от dgudganka1

# 895
СПЕШНО! Моля ви.

Имам важен въпрос, моля за съдействие!

Приятелче има бал 27,178 на второ класиране в СГСАГ- Недвижими имоти. В списъка за второ класиране е дадено: 26.805 минимален бал.
Прието е по 37-мо желание в нещо съвсем различно и по първо, и по второ желание.
Защо не е прието в недвижимите имоти по второ класиране, след като е на 16-то желание?
Аз не виждам логика, помогнете, че майката се чуди къде да отиде да попита.
Нека да провери как се образува бала за желаната паралелка в СГСАГ. Може посоченият от теб бал да е 2×НВО БЕЛ+ 2×НВО МАТ + БЕЛ + МАТ (както се смята бал за ЕГ), а за СГСАГ да се изчислява примерно, както за МГ: 1×НВО БЕЛ+ 3×НВО МАТ + БЕЛ + МАТ и оттам да идва разминаването.

# 896
  • out of space
3 х матура МАТ + 1 х матура БЕЛ + 1 х География + 1 х БЕЛ

НВО- мат: 4,482       бел: 3,732

география: 5              БЕЛ: 5

Както и да го смятам си е все 27,178
А минималният на второ класиране е : 26.805

http://sgcag.info/reklama.jpg

Към кого трябва да се обърнем, РИО София или МОН?

# 897
  • София
Балът в СГСАГ за паралелките с архитектура, геодезия, водно и транспортно строителство се образува по следния начин: 3 оценката по математика от НВО + оценката по български език от НВО + оценката по рисуване + оценката по физика. Така е сметнат балът от 26,178. А за паралеката с недвижими имоти : 3 оценката по математика от НВО + оценката по български език от НВО + оценката по рисуване + оценката по география .Така е получен балът -27,178.

# 898
  • София
Нека по-компетентните да обяснят. На мен при подаването на док. ми обясняваха за т.нар. "тапа". Бяхме писали у-ща с невъзможен прием, т.е. много висок бал. И ми обясняваха, че ако детето го приемат по желание, което е след тази "тапа" на второто класиране няма да може да мръдне напред.
Говоря като лаик.

# 899
  • out of space
Балът в СГСАГ за паралелките с архитектура, геодезия, водно и транспортно строителство се образува по следния начин: 3 оценката по математика от НВО + оценката по български език от НВО + оценката по рисуване + оценката по физика. Така е сметнат балът от 26,178. А за паралеката с недвижими имоти : 3 оценката по математика от НВО + оценката по български език от НВО + оценката по рисуване + оценката по география .Така е получен балът -27,178.

Именно, за недвижими имоти има бал 27,178, който е на 16-то желание, обаче продължи да си стои на 37-мо желание и на второ класиране.
След като на второ класиране в СГСАГ минималният бал е 26.805 в същата специалност.

Общи условия

Активация на акаунт