В очакване на СЕДМИ клас!

• 46 393
  • 801
  •   1
Отговори
# 255
Поредните безумия от МОН...
Аз искам и двата изпита да бъдат преди 24-ти май.  Grinning

Да ,но останалите НВО за 7 клас ще са след 24-ти Mr. Green

# 256
  • Пловдив

Е, те винаги са били след 24 май.  Peace

# 257

Е, те винаги са били след 24 май.  Peace

Да,маратонът не свършва с изпитите по БЕЛ и математика-това имах в предвид Flutter

# 258
  • най-шареното място
Изобщо не разбрах какво имаш предвид. И обясненията не помогнаха Simple Smile

Ако детето има изпити след 24-ти май ми изглежда добре поне матурите да не са заедно с тях. И ако може да са с почивен ден, че да се съхрани за тях.

# 259
  • Пловдив
Изобщо не разбрах какво имаш предвид. И обясненията не помогнаха Simple Smile

Ако детето има изпити след 24-ти май ми изглежда добре поне матурите да не са заедно с тях. И ако може да са с почивен ден, че да се съхрани за тях.

НВО има по всички предмети + проверка на способностите за някои специалности. А в София и в някои от големите градове има още куп изпити за НПМГ, НГДЕК, ТУЕС и училища по изкуства.

# 260
  • най-шареното място
Не разбрах Sause baus!, Dundi73.
Фактите са факти, стратегията ми убягна. Преди е имало разделение преди и след 24-ти, сега се гласят да няма и изглежда мнението като да трябва да се тешим, че има още так аили иначе .. губи ми се.

# 261
Здравейте!
Как се чувствате в жегите?
За МОН няма да питам как са. Вижда се в проекта, не им понасят добре  Joy

За мен най-удачно е матурата по БЕЛ да е на 20 май,а тази по математика на 26 май,но никога не е имало толкова голям промеждутък между двете матури,така че едва ли ще го направят.

Имаше - 2009 година. Изпитът по БЕЛ беше на 19-ти юни, по математика - на 25 юни.

# 262
  • Бургас
при нас, на морето, няма големи жеги, духа ветрец и е под 30 градуса
моят младеж е тази седмица на лагер в Боровец, там сигурно е още по-прохладно
нещо много бързо взе да изтича тази ваканция, докато почне и вече сме почти на средата
нещо не разбрах за ваканциите, които нищите, това е само проект ли е, кога ще ги обявят окончателно

# 263
  • най-шареното място
Предложение за наредба май.
До 21.08 може да се пише на мейла цитиран по-рано днес със забележки по него.

# 264
Ние от петък сме пак морски , до към средата на август.В СТара Загора жегата е ужасна, вече едвам издържам.

Синковецът научи "На прощаване" и "Опълченците...", от петък започва "Български език" и приключва с ученето наизуст.Започва "Немили-недраги" -оставих го за последно, защото и аз не го харесвам, а на него ще му е още по неразбираемо.

П.П ДА напишем по едно писмо до МОН, всяка от нас, а ..... Thinking

# 265
Записвам се с молба за отзиви за добри сборници най-вече по български език, но и по математика(там вече се поориентирах, защото ми е професия). Бихте ли ми препоръчали? Майка съм на бъдеща седмокласничка, но около мен няма близки семейства с по-големи деца.

# 266
  • у дома
Записвам се с молба за отзиви за добри сборници най-вече по български език, но и по математика(там вече се поориентирах, защото ми е професия). Бихте ли ми препоръчали? Майка съм на бъдеща седмокласничка, но около мен няма близки семейства с по-големи деца.
Добре дошла  Hug
По математика за всекидневно решаване един от тези -моето ще решава първия,защото в училище ще работят по него,но във втория има много хубави геометрични задачи и ако има време мисля да му подбирам и от там...
За текущи тестове този -миналата година решаваше на същото издателство такъв,но за 6 клас и определено има ползва.

По формата  PISA този
За тестове по формата на изпита ще ползваме тези
-разделени са по месеци и могат да се правят и преди да е взет целия материал,имам ги сканирани и до есента ще ги кача в седмокласната поща и ще ги пусна и във фейсбук групата.
-тези изпитни тестове са много хубави,но са по стария формат-25+5,но ми харесват,по всяка вероятност ще успея да го сканирам,защото е изчерпан на повечето места и се намира трудно...
-този също е с хубави задачи.
- този е с най-леки тестове,но първия модул като трудност предишните години се доближаваше най-много до формата на изпита-и него го имам сканиран и ще го пускам...
Всичко до тук си го имам и няма да купувам-в седмокласната поща също прелива от тестове,само да има желаещи да решават.

За сега съм решила,че моето няма да ходи на школа по бел или всяка седмица на уроци,но ние сме в провинцията и дали ще изкара 5 или 5,50 все ще му стигне.Една приятелка е учителка по предмета и ако нещо не му е ясно сме се уговорили да я търси.Гледам ,че за цяла България училището му е на около 20 място в класирането по матури,за града ни е на първо място,той е от силните в класа и се надявам да се справи.
По БЕЛ сме взели тези - искат им ги  да работят в училище по СИП.
От детенце на приятелка имаме завещани  
По БЕЛ не мога да дам никакви отзиви дали са добри,просто ги имаме.
Много се чудя и за този ,даже бях решила,че ни е завещан от някой,защото им изглежда познат,но не го открих у нас-засега няма да го купувам,ще реша натам.

Последна редакция: чт, 23 юли 2015, 19:22 от svetlaem

# 267
Много благодаря!

# 268
Светле, последния го имам сканиран.
Така, че няма да го купуваш, то оттам са и текстовете за слушане.

# 269
Здравейте,

за първи път пиша в "Набори" от доста години, тъй като критичният 7 клас наближава със страшна сила.  Grinning
Радвам се, че виждам познати никове още от бременността ми.

Дъщеря ми - Вики учи в ЧОУ "Се. Климент Охтидски" и се е насочила да кандидатства в АК.
Резултатите от НВО тази година на нейното училище са много слаби и за съжаление отговарят на подготовката, затова без школи няма да минем. Тя самата има нужда от сръчкване и контрол изкъсо, иначе не се получават нещата.
Прочете "Бай Ганьо" и "До Чикаго и Назад", а сега се размотава с романче на Джеймс Олдрич.
Иначе работи по сборниците:
•"Досадните правописни грешки"
•"Нетърпимите граматични грешки"
•"Мъчителните пунктуационни грешки"
на д-р Весела Кръстева.

Моля за достъп до пощата.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт