Суровоядство - трета тема

• 55 788
  • 369
  •   1
Отговори
# 150
Живот и здраве, скоро и аз ще съм в суровоядния отбор.  balloon
coolcool

# 151
Здравейте, дали някой от София може да сподели с мен Кефирена гъба. Бягам от темата... но се надявам да ме извините Simple Smile

# 152
Християна, аз имам много хубава, здрава кефирена гъба (прави чудесен растителен кефир), но не живея е София. Съжалявам.

# 153
Надявам се и някой от София да откликне Simple Smile

# 154
Здравейте ,любопитно ми е как процедирате ,когато вие сте веган, суровоядец и .... а мъжът ви и децата не са.Готвите специялно за тях или "всеки да се справя сам".

# 155
Синът ми е на специален режим, заради спортуването - на него всеки ден му носят храната от кетъронг фирма и така не го мисля. ММ много пътува и тогава си прави каквото иска, но иначе с мен яде основно салати..Wink)

# 156
За тях готвех отделно, но вече всички ядем едно и също.

# 157
Е точно това искам и аз - да ядем едно и също, но не става .ММ непрекъснато ми повтаря,че ако децата ядат само "трева" и плодове ще се разболеят.Много ми е трудно.Аз говоря едно ,той е" за "месото и не можем да се разберем.Непрекъснато слушам упреци, че децата ми гладуват.Аз от близо 4 г. съм вегетариянка, като през последната половин година съм почти суровоядка.

# 158
  • Sofia
И на мен ми е много трудно и сложно да готвя за всеки различно Confused
Аз мога да карам само на плодове и салати,мляко...но ММ държи да има поне 1-2пъти седмично месо,също и децата ми не искам да лишавам от месо,един яде едно,друг друго...капризни са Rolling Eyes

# 159
Дези, на колко са ти децата? Може да е добра идея да поразгледаш някоя книга с рецепти за деца.  Има добри издания на английски. При правилно подбрани продукти, децата ти ще са здрави.

И ММ държеше на месо. Готвех му. Или го пращах да си купува.

# 160
На 14 и 8г. От известно време не готвя с месо,когато има време ММ готви нещо или пече скара.Но аз искам да се хранят повече със сурови храни,а той непрекъснато им повтаря колко е полезно месото, неговата майка също.И нали се сещате,че аз оставям децата си " гладни".Това ме влудява.Трудно мие и когато са на у-ще.Аз им слагам плодове, а повечето деца хапват вафли и чипс. Така и те искат и не мога да се преборя с яденето на "боклуци" .Говоря непрекъснато,но без особен резултат.

# 161
Много познато.. Hug

Но, питай се да проведеш сериозен разговор с ММ..не ги лишавай веднага от месо, а направете плавен преход - 1,2 пъти седмично, после повече сурово (суши, тартари), към плодовее им слагай ядки и прави домашни сурови бонбони..Wink

# 162
Момичета,интересно ми е дали със суровоядството сте постигнали оптималното тегло наред с другите здравословни предимства?.....е,аз се опитах да се храня без варива,но не мога:)...много си обичам леща и киноа,нахут....от мен 100% суровояд не ще да стане:)...

# 163
И аз ям готвено от време на време. Основната ми храна е сурова.

# 164
Момичета,интересно ми е дали със суровоядството сте постигнали оптималното тегло наред с другите здравословни предимства?.....е,аз се опитах да се храня без варива,но не мога:)...много си обичам леща и киноа,нахут....от мен 100% суровояд не ще да стане:)...

Аз чрез суровата храна качих 3-4 кг. (имах нужда, защото бях станала чироз)

Общи условия

Активация на акаунт